Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chci se zeptat jestli existuje nějaká rada nebo už ne. Mám 1šletou dceru a už rok se těší na tyto jarní prázdniny, protože měla jet do termálů na Slovensko. Avšak na tyto dny jí vychází menstruace. Poslední už ji skončila a tampony se bohužel nenaučila používat. Je mi ji neuvěřitelně líto, tak se chci zeptat jestlineznáte nějaké babské rady na oddálení nebo něco takového. Nejlepší je, že se bude moct rozhodnout jen tak jeden až dva dny předtím jestli pojede nebo ne. Za každý příspěvek budu moc ráda.
Mám dojem, že se říká, že pomáhá pít hodně šťávy z vymačkaného citrónu.
Nebo asi celkově vit. C
Nevím zda je to v tomto věku vhodné, ale co zajít na gyndu aby jí to případně posunul lékař? Ono u takhle mladinké holky je to problém ![]()
Vitamín C pomáhá, ale jak komu..mě se po C oddálila, ale jen o 3dny..to mě tehdy bylo 14. Asi bych to konzultovala s lékařem.
Ještě mě napadají zkusit nějaké bylinky, ale nevím jaké, třeba na netu najdeš.
Babské rady nevím, ale v podobném věku jsem si šla ke gynekologovi pro prášky na oddálení/injekci na přiblížení, už nevím přesně, co to bylo, kvůli lyžáku. Není to nic zdravého, ale neublížilo mi to.
A kdyby nic nepomohlo, co tampony s aplikátorem? Dělá je tampax. Ty jsou na používání jednodušší než bez něj.
Na babské rady bych opravdu nespoléhala.. Zašla bych s dcerou na gyndu ![]()
Tampony zkoušela i s aplikátorem, ale nepovedlo se. Četla jsem, že po různých prášcích na oddálení se často stává, že je menstruace potom hodně silná nebo bolestivá… máte zkušenosti?
@kiki12345 píše:
Tampony zkoušela i s aplikátorem, ale nepovedlo se. Četla jsem, že po různých prášcích na oddálení se často stává, že je menstruace potom hodně silná nebo bolestivá… máte zkušenosti?
Ahojky, já jsem je jednou užívala na oddálení a potom přišla uplně normální MS bez problemů…nemá se to dělat často, aby se nerozhodl cyklus, ale jednou to určitě neuškodí ![]()
Já jsem používala Norethisteron a k tomu pila hodně citrónovou šťávu a podařilo se mi to zastavit ve 2. dni, avšak do takhle malé holky bych ty prášky asi necpala, leda to nějak zkusit s tou citrónovou šťávou
… ale to není nic na 100 %. No asi by bylo fakt nejlepší si zajít na gyndu. Pamatuju si, že když mi bylo cca 13 a jela jsem do Itálie, tak mi mamka taky z gyndy přinesla nějaký prášky na oddálení, ale je to už let, tak si nepamatuju, jak se to jmenovalo
@kiki12345 No já měla po prášcích normální menstruaci - ani ne silnější, ani ne bolestivější
Spíš se mi po nich ale udělalo pár uhříků, z čehož jsem teda na dovči moc šťastná nebyla. Ale jinak v pohodě.
Nevím, na babský rady bych se nespoléhala, já všechno co bylo závislé na tom, být bez MS? musela plánovat hodně brzo po proběhlé MS? jelikož na mě cestování působilo jako spouštěč MS, jinak jsem ji mívala +-2 dnypravidelnou, ale jak jsem někam jela, a měla přijít klidně až za týden..tak den po příjezdu někam mi začala spolehlivě. nespustila se jen pokud do očekávaného příchodu zbývalo min. cca 10-14 dní. takže buď se naučit používat tty tampony, nebo ty prášky no, ale nic moc zdravého to není
Rika se citron, ale muze to jen zeslabit. jinak bych zasla na gyndu, nebo naucila ty tampony no ![]()
Právě že už jí skončila poslední menstruace, takže s tampony už to bohužel nepujde.