Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kiki12345 No tak to zkusit na sucho
Ale nejjednduší to bude jít na gyndu ![]()
Chtěla bych se ještě zeptat, nemám zkušenosti, může jí to předepsat i bez vyšetření nebo jenom s vyšetřením?
Ahoj holky,
mam dilema. Od utery mam sedmidenni pauzu pri ha a prave hned po ukonceni te pauzy jedeme na dovolenou, tak mam dilema jelsti nechat tu pauzu a mit menstruaci s tim ze nekdy mi to skonci v to po pred branim prvniho prasku nebo max dva dny potom jen slabe spinim nebo si to posunout a hned brat dalsi platicko ale tam je taky sance ze budu par dni spinit jelikoz se mi to stava kdyz si to posouvam a tak se bojim. co myslite ze je lepsi?
P. S. tampony nemam rada
Já osobně jsem najela na další platíčko a bylo to ok, měla jsem taky strach, že budu špinit, ale vše ok a dovču jsme si užily se vším všudy ![]()
@terisek21 brala bych dal, ale mam zkušenost, ze velké horko muže fakt to krvácení spustit. Ale riskla bych to. A hlavně horko snad konci huraaaaaaa
Asi bych udělala pauzu. Já jsem takhle jednou prošpinila 14 denní dovolenou, když jsem brala 2 platíčka bez pauzy. A nebo co nebral antikoncepci až do úterý ale zkončit už v neděli, to by mělo přijít krvácení dřív ![]()
Tak ja vetsinou pri pauze dostanu menstruaci ctvrtek nebo patek a tak do utery je po ni, ale nekdy i trosku dyl spinim prave tak nevim jesti to risknout a tak do patka spinit nebo brat dalsi platicko a tam je riziko ze budu tyden spinit
Záleží, pokud chceš raději krvácet a nebo špinit… Já osobně bych najela na další plato a riskla možnost špinění, to až tolik nepřekáží ![]()
Urcite bych najela na dalsi plato bez pauzy, muze se takto az 3 plata v kuse a pak pauza. Nikdy se mi nestalo, ze bych spinila. Tohle je obrovska vyhoda antiko, ze se da MS regulovat.
@baby-bike píše:
Urcite bych najela na dalsi plato bez pauzy, muze se takto az 3 plata v kuse a pak pauza. Nikdy se mi nestalo, ze bych spinila. Tohle je obrovska vyhoda antiko, ze se da MS regulovat.
„Muze“ se i vic, max. tri plata se doporucujou proto, ze 12 tydnu je limit pro pripadnej potrat - kdyby ant selhala, mas cas to resit, diky ms na to prijdes. Ja spojovala i dyl, po konzultaci s lekarem, stejne nemas ms jako takovou, ale jen pseudo. Dala jsem klidne i pul roku a dobry, ale vetsinou tak treti ctvrty plato uz spinim, tak vysazuju.
Uz sem to nekolikrat takhle posouvala, jen nekdy se mi stalo ze ksem chvili spinila no…
@ivašot. píše:
Asi bych udělala pauzu. Já jsem takhle jednou prošpinila 14 denní dovolenou, když jsem brala 2 platíčka bez pauzy. A nebo co nebral antikoncepci až do úterý ale zkončit už v neděli, to by mělo přijít krvácení dřív
Pak ovšem nebude antikoncepce účinně chránit…
Co si pamatuji z užívání Marvelonu, tak by to nemělo mít vliv, jen musí být zachovaná 7 denní pauza v užívání. Je to stejný postup jako při zapomenuté tabletce ve 3.týdnu užívání. Ale to by musela zakladatelka nastudovat v příbalovém letáku svojí antikoncepce.