Menstruace a plačtivost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.11.25 22:15

Menstruace a plačtivost

Ahoj holky,

taky prožíváte během ms stavy plačtivosti?

Mam to třeba dva dny před ms a pár dní po začátku… Pocit smutku, že se mi nic nedaří např. v práci, ale vlastně bez jasných příčin. Dojme mě kde jaká kravina.

Zbytek měsíce je to většinou v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
10.11.25 06:34
@Anonymní píše: Více

Je to relativně normální stav způsobený cyklováním hormonů. Problém by nastal v okamžiku, kdy by stavy začaly být depresívní, nebo by se přidaly nějaké příznaky PMS, bolesti prosů, silná a bolestivá MS. Pak by to nasvědčovalo možnému nedostatku progesteronu a bylo by vhodné nechat si změřit hladiny hormonů. Pak by bylo vhodné po dobu cca 3 cyklů užívat bylinu drmek, případně nějakou kombinaci bylin na porovnání cyklu. Pozor pouze u drmku, nesmí se v těhotenství, nesmí se spolu s HA a s AD, pozor u směsí bylin na kontryhel, ten se nesmí při podezření na endometriozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17192
10.11.25 09:11

Mívala jsem v dospívání, pak byl nějaký čas klid, po porodu také klid a teď ve věku 42 let to mám zase, bývám citlivější i v půlce cyklu (ovulace) a těsně před menstruací… ptala jsem se na to svého gynekologa, řekl, že hormony a že je to relativně normální. ještě si udělal legraci, že mám být ráda, že mám tyhle stavy jen jednou měsíčně před menstruaci - zní to neomaleně, ale paradoxně mi to trochu pomohlo v získání nadhledu, prostě vím, že je to teď pár dnů a že to za pár dnů zase přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.25 09:19

Kefír pomůže. Kyška. Nebo něco, na co máš v té době chuť.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.25 09:56

Děkuji za Vaše zkušenosti, je to fakt nepříjemné a někdy lituji přítele, že ty moje nálady musí snášet :D, snažím se to krotit, co to jde…
Určitě je to lepší než v pubertě, to byl děs

• Citovat
  • Upravit
477
10.11.25 10:39

Jo. Jsem k ničemu, nikdo mě nemiluje a práci mám jenom proto, že nikoho levnějšího nenašli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí