Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Je to relativně normální stav způsobený cyklováním hormonů. Problém by nastal v okamžiku, kdy by stavy začaly být depresívní, nebo by se přidaly nějaké příznaky PMS, bolesti prosů, silná a bolestivá MS. Pak by to nasvědčovalo možnému nedostatku progesteronu a bylo by vhodné nechat si změřit hladiny hormonů. Pak by bylo vhodné po dobu cca 3 cyklů užívat bylinu drmek, případně nějakou kombinaci bylin na porovnání cyklu. Pozor pouze u drmku, nesmí se v těhotenství, nesmí se spolu s HA a s AD, pozor u směsí bylin na kontryhel, ten se nesmí při podezření na endometriozu.
Mívala jsem v dospívání, pak byl nějaký čas klid, po porodu také klid a teď ve věku 42 let to mám zase, bývám citlivější i v půlce cyklu (ovulace) a těsně před menstruací… ptala jsem se na to svého gynekologa, řekl, že hormony a že je to relativně normální. ještě si udělal legraci, že mám být ráda, že mám tyhle stavy jen jednou měsíčně před menstruaci - zní to neomaleně, ale paradoxně mi to trochu pomohlo v získání nadhledu, prostě vím, že je to teď pár dnů a že to za pár dnů zase přejde…
Děkuji za Vaše zkušenosti, je to fakt nepříjemné a někdy lituji přítele, že ty moje nálady musí snášet
, snažím se to krotit, co to jde…
Určitě je to lepší než v pubertě, to byl děs
Jo. Jsem k ničemu, nikdo mě nemiluje a práci mám jenom proto, že nikoho levnějšího nenašli. ![]()
Ahoj holky,
taky prožíváte během ms stavy plačtivosti?
Mam to třeba dva dny před ms a pár dní po začátku… Pocit smutku, že se mi nic nedaří např. v práci, ale vlastně bez jasných příčin. Dojme mě kde jaká kravina.
Zbytek měsíce je to většinou v pohodě.