Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to fakt normální není. Změnila bych asi doktora. Já jsem rodila 3× a vše je v původním stavu.
Taky si myslím, že to asi nebude úplně v normě. Rok a půl je celkem dlouhá doba od porodu, to s tím jistě nemá žádný souvis. Vyhledala bych nějakého doktora, možná bych se nejprve zeptala třeba gynekologa.
Tyjo šla bych k jinému doktorovi. Jsem po dvou porodech a nic jiného než dvě jizvy nemám. Žádné změny barvy, žádné svědění, nic.
Rok a půl je strašně dlouho na tyhle změny, co popisuješ ![]()
Jiného doktora!!!
Zkusila bych vyloučit kontaktní alergii - mýdlo, prací prášek, aviváž, lubrikant, kondomy. Umývat se jen vodou, nosit bavlněné kalhotky, zdravá strava, co nejvíc omezit cukr a bílou mouku, jíst bílé jogurty, popř. nějaké kapsle se střevními bakteriemi.
Napadá mě pokles estrogenu po porodu, tím dochází k atrofii sliznice, menšímu prokrvení a svědění. A byla tady diskuze o lichen sclerosus, to by vysvětlovalo i tu bílou barvu.
Přečti si o tom něco a běž k jinému doktorovi. Jako první pomoc bych zkusila sedací koupele z heřmánku.
A prosím tě, neříkej „změny tam dole“, jmenuje se to vulva, popř. genitálie, intimní oblast. ![]()
Holky. Ja fakt uz nevim co s tim. To, ze to dole nebude jako driv - ok, chapu. Barva hrůza. Jako kráva Milka, bílo fialová
jizva, neřeším.. ale to svědění. To je normální? Byla jsem u doktora. Stěry v poradku. Infekce, kvasinky, výtok žádný, prostě zdravá
strasne me svědí velké pysky.. jsou zevnitř uplne bílé, jako neprokrvené poradne, nevim.. nepomáhá holit / neholit, svědí to furt. Myslela jsem, ze se to srovná, ale jsem rok a pul od porodu a jsem z toho zoufalá. Mela jste některá to stejne? Přestalo to někdy? Muzu tomu nějak pomoc v rekonvalescenci? 

Omlouvám se za anonym, ale fakt se stydím za ten dotaz. Ptala jsem se doktora, ale jsem zdravá, tak co mě má svědit
Ted si fakt přijdu jak troll, doufám ze nedostanu bídu