Změny tam dole po porodu, už jsem z toho zoufalá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.11.25 22:12

Změny tam dole - po porodu

Holky. Ja fakt uz nevim co s tim. To, ze to dole nebude jako driv - ok, chapu. Barva hrůza. Jako kráva Milka, bílo fialová 8o :lol: jizva, neřeším.. ale to svědění. To je normální? Byla jsem u doktora. Stěry v poradku. Infekce, kvasinky, výtok žádný, prostě zdravá :nevim: strasne me svědí velké pysky.. jsou zevnitř uplne bílé, jako neprokrvené poradne, nevim.. nepomáhá holit / neholit, svědí to furt. Myslela jsem, ze se to srovná, ale jsem rok a pul od porodu a jsem z toho zoufalá. Mela jste některá to stejne? Přestalo to někdy? Muzu tomu nějak pomoc v rekonvalescenci? :lol:
Omlouvám se za anonym, ale fakt se stydím za ten dotaz. Ptala jsem se doktora, ale jsem zdravá, tak co mě má svědit :(
Ted si fakt přijdu jak troll, doufám ze nedostanu bídu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35430
6.11.25 23:14

No to fakt normální není. Změnila bych asi doktora. Já jsem rodila 3× a vše je v původním stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
7.11.25 07:11

Taky si myslím, že to asi nebude úplně v normě. Rok a půl je celkem dlouhá doba od porodu, to s tím jistě nemá žádný souvis. Vyhledala bych nějakého doktora, možná bych se nejprve zeptala třeba gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
7.11.25 08:25

Tyjo šla bych k jinému doktorovi. Jsem po dvou porodech a nic jiného než dvě jizvy nemám. Žádné změny barvy, žádné svědění, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
7.11.25 08:42

Proboha jdi jinam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3756
7.11.25 13:07

Rok a půl je strašně dlouho na tyhle změny, co popisuješ 8o
Jiného doktora!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
7.11.25 13:48

Zkusila bych vyloučit kontaktní alergii - mýdlo, prací prášek, aviváž, lubrikant, kondomy. Umývat se jen vodou, nosit bavlněné kalhotky, zdravá strava, co nejvíc omezit cukr a bílou mouku, jíst bílé jogurty, popř. nějaké kapsle se střevními bakteriemi.
Napadá mě pokles estrogenu po porodu, tím dochází k atrofii sliznice, menšímu prokrvení a svědění. A byla tady diskuze o lichen sclerosus, to by vysvětlovalo i tu bílou barvu.
Přečti si o tom něco a běž k jinému doktorovi. Jako první pomoc bych zkusila sedací koupele z heřmánku.
A prosím tě, neříkej „změny tam dole“, jmenuje se to vulva, popř. genitálie, intimní oblast. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
17.11.25 01:34

Čím se myješ? Mně tohle dělala mentolová Chilly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie