Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Muze a nemusi. Muze to byt hormonalni nerovnováha. Ale take polyp, myom, nador, ktere to mohou delat. Takze kontrola na gynekologii vcetne ultrazvuku.
Na preventivní prohlídky chodím pravidelně, taky mi nikdy nic nenašla a trápí mě to samé - je mi 42 a poslední rok to mívám klidně i po 20, 23, i 16 dnech. Jak kdy, jiný měsíc zase týden šílený PMS a když se s úlevou spustí MS, trvá cyklus i 30 dní. Prostě je to otravné a nikdy nevím, jak to zrovna ten měsíc bude, kdy to můžu čekat. Další věc je, že hrozně citlivě vnímám i ovulaci, a to třeba pouze 4 dny po skončení MS, tj. třeba 11.den cyklu. Tento měsíc mě půl dne šíleně bolel pravý podbřišek a i jsem lehce zakrvácela.
Měla jsem to také tak a k tomu i velmi silnou a ani jsem netušila, že je to perimenopauza.
Lékařsky jsem v pořádku.
@Anonymní píše: Více
V tomto období dokáže srovnat MS kotvičník zemní extrakt 600 - 800 mg denně. Pokud nemáte jiné gynekologické problémy, tak je normální, že se ženy v tomto věku dostanou do estrogenové dominance, která dělá neplechu. Kdybyste znala hladiny hormonů, pak by bylo možné také podpořit progesteron, kterého máte s vysokou pravděpodobností málo, to jde třeba s bylinou drmek, jenom pozor na kontraindikace, nesmí se s HA a s AD.
Určitě souvisí. Je mi 50, už asi 2 roky se cyklus zkracuje, poslední půl rok MS jak na houpačce, poslední za 15 dnů
, někdy za 46:-(. Už hledám možnosti nějakých bylinek…gynex…Uvidíme…každý doporučuje něco jiného. Antiko moc nechci:-(, nikdy jsem nebrala, tak v 50 nechci.
Ahoj, u mě souviselo s menopauzou, ale určitě doporučím zastavit se na gynekologii. Já pak měla hrozný průběh, šílené návaly vedra, pocity na omdlení a na zvracení, motání hlavy, no prostě hrůza.. nic nepomáhalo a nechtěla jsem nic chemického, objednala jsem na vegall.cz sarapis soja, je to produkt na přírodní bází a po dvou měsících bylo téměr bez problému, jen se musí brát pravidelně. Držím palce, ať je u vás průběh lepší. ❤️
Ahoj ženy, prosím jak se u Vas projevovala perimenopauza? Je mi 45,poslední rok mi uz trochu hapruje menses, byla občas nepravidelná nebo i vynechala. Ale poslední dva měsíce mám meses snad každý 2-3 týdny, prostě klidne i po 10ti dnech… na poslední kontrole na gynde ani ne před rokem bylo vše ok. Tak se chci zeptat jestli tohle může s menopauzou souviset? dekujz