Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, prosila bych o radu… V sobotu 30.9 ve 2 hodiny ráno jsem měla nechráněný pohlavní styk se svým přítelem, máme šílený strach z toho že se do mě udělal ale není to jisté…ještě před tím jsem v pátek 29.9 začala špinit, a menstruaci jsem měla naposledy před měsícem. V neděli 1.10 jsem si v 10 hodin dopoledne zašla koupit tabletku Escapelle za 540.- po snězení tabletky jsem se cítila tak unaveně ale žádné nevolnosti jsem neměla, až večer se mi špinění okolo 6 hodiny zastavilo. V pondělí 2.10 ráno se mi oběvil bílý výtok na kalhotkách… a doteďka menstruaci nemám jen výtok prosila bych o radu, šíleně se stresuju a nevím co mám dělat
Děkuji
Po pilulce po je vzdycky cyklus NEKOLIK MESICU ROZHOZENY. Proc se stresujes? Je to uplne bezny. A bily vytok nena s ms nic spolecnyho
Dobrý den, 12 let jsem brala hormonální antikoncepci a vloni na konci října jsem jí přestala brát. Menstruace přišla poprvé v pořádku (v listopadu), podruhé s tří denním zpozděním (v prosinci), v lednu se zpožděním 5 dní (žádný pohlavní styk jsem po celou dobu neměla). 31.1 mi začala menstruace, která končila 6.2. Dne 4.2 jsem měla nechráněný pohlavní styk (již byla menstruace velmi slabá), při kterém jsem nejprve muže orálně uspokojila a po nějaké chvíli do mě vnikl bez kondomu (ale ejakulace už nepřišla). Pro jistotu jsem po 9ti hodinách užila pilulku po - escapelle. 6.2. mi končila menstruace a následně jsem 11.2. dostala menstruaci znovu a trvala 3 dny. Jednalo se asi o vedlejší účinek escapelle. Od 23.2. spím s novým přítelem a vždy použijeme kondom a občas k tomu i vaginální globuli. Menstruaci jsem stále nedostala (což bych měla 28.2. dle pravidelného cyklu). Chtěla jsem se zeptat, zda-li se mám něčeho obávat nebo mi menstruace přijde až klasicky po 4 týdnech od té navíc (11.2.) po použití Escapelle? Moc děkuju.
Dnes 19.8 okolo 6 hod ráno sme měli nechráněný sex partner ho prý stihl vytáhnout a udělat se ven,ale samozřejmě před ejakulát a sám partner si nebyl jistý že šlo vše ven takže hned ráno došel do lékárny takže okolo půl 10 sem měla prášek Escapelle v sobě jinak dnes to byl den po menstruaci.A potom okolo 3 hodin tak se mi vrátilo jídlo do pusy,ale já to spolkla nebylo to zvracení něco slabšího že strachu že to nebude působit sem to radši spolkla a předtím sem byla na záchodě a byly tam dvě malý červený tečky nevím co to znamená a mám použít ještě jeden prášek a jaká je pravděpodobnost otěhotnět je mi 17 a asi bych nepřežila kdybych otěhotněla. Předem děkuji za rady.
Ahoj maminy
Minulou neděli jsem si musela vzít escapelle a občas mě bolelo břicho takový tlak do pupiku a nebo tlak vaječníku což mám občasně do teď. Dokonce už ze mě vyšlo trochu krve ale hlavně taková zářivě červená vlákenka.
Podle kalendáře mám mít MS až 19.8 ale vím že escapelle to rozhazuje. Co mě ale zaráží jsou ta vlákna a málo krve. I kdybych to dostala tak tohle se mi zda jako dost podivná MS… Napadla mě ještě varianta cysty…?
Taky se chci ještě zeptat jestli když jste začali po takové tabletce mít aspoň tohle krvácení zda se vám alespoň vyvrátilo…
I když vím že tohle vše je individuální a escapelle je driak zajímaly by mě zkušenosti těch které něco takového zažili