Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cas prekonat strach z tamponu.
V životě se posouvame tim, ze posouvame sve hranice.
Ja 12r dceri koupila menstruacni plavky
, na nejake non-stop koupani to v nich asi nebude, ale na hodku se smocit - dopoledne i odpoledne - to myslim bude fajn, jinak si bude cist a opalovat se a chodivame i na vylety, nevalime se vylozene u more. Ja mela MS pulku dovolene taky nekdy okolo 13r a machala jsem si nohy. Ze by tim byla zkazena mi neprislo, byla zmrzlina, vecerni prochazky mestem
…
Zkusila bych ty tampony. Správně zavedený tampon ani neucítíš a prodávají se i tamony s aplikátorem pro snažší zavedení.
A rozhodně se domluv s mamkou a na prohlídku na gynekologii se objednej. Nemusíš nutně hned, ale už by bylo na čase.
No pokud nechceš nic zavádět a používat prášky na oddálení (do těch bych taky nešla), asi budeš sedět na suchu.
Menstruační plavky, snad jen pokud máš opravdu extra slabou menstruaci, to nezachytí skoro nic. Já radím vyzkoušej ten tampon, nic hrozného to není, používala jsem je bez problému od 13 let.
Tampon jsem používala od 13 let. Pouze první menstruaci jsem prožila na vložkách. Minimálně to zkus, nic to není a necítíš ho. V 18 jsem přešla na kalíšek, s ním ani nevím, že nějakou MS mám.
@AnnieTRoj Já třeba tampon nesnesu a přitom kalíšek mi nevadi, takže obecně se nedá říct, že tampon je ok.
@j.a.n.i1 píše: Více
Jen modibodi a snuggs, ale já mám silnou menstruaci, (proto píšu, že možná pokud má slabou by to šlo). Zkoušela jsem to tedy jen ze zvědavosti (ve vaně), jinak používám kalíšek a v bazéně, kde bych se ještě nějak pohybovala, plavala, zvedala děcka, si to fakt neumím představit co by se dělo. Ve vodě se nedělo nic, ale při vylezení prostě po stehnech tekla růžová. ![]()
Mě se to stalo snad pokazde na dovolené, a to i v termínu, kdy jsem to dostat neměla. Prostě si tělo řeklo, hurá, dovolená, jak si ji ještě vylepšit? Ha, menzes, to je nápad ![]()
Řešení je tampon, kalíšek a nebo ty plavky (nevím, nezkoušela jsem). Ale jestli jedete na 14 dní, tak to nutně neznamená zkaženou dovolenou, prostě se pár dni nebudeš koupat, no. Je lepší se tím moc nezabyvat a zbytečně si dovolenou nekazit. A na gynekologii si zajdi tak jako tak, prevence je cesta ke zdraví
@Vitacit píše: Více
No když nebyla nikdy na gynekologii, tak určitě nebere. ![]()
Zkus překonat strach z tamponů, existují i houbičky nebo kalíšky, vyber, co ti je nejsympatičtější.
@Anonymní píše: Více
Tampon je nejlepší řešení, překonej předsudky a vyzkousej. Zbytecne si kazit dovolenou kvůli menstruaci.
Dobrý den, letíme s rodiči za 2 tydny na dovolenou, ale problem je, ze já to mam zrovna dostat. Menstruaci už mam pravidelnou, vzdy ji dostanu na cas.Ve svych 16 jsem tampon nikdy nepouzila, protoze se jich bojim a neumim je zavadet. nevim, co mam delat asi si zkazim dovolenou, Na gynde jsem jeste nikdy nebyla a nechci do sebe cpat nejake prasky na oddaleni. Stalo se to nekomu v mem veku nebo vasim detem? a jak jste to resili?