Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den všem,
je mi skoro 45 a nějak asi začíná zlobit MS. Prostudovala jsem vše možné, ano vím, že to už je nejspíše předzvěst přechodu… I tady jsem pročetla diskuse. Nyní mám již 8 den zpoždění. Pro jistotu jsem si udělala i těhu test (ten je negativní, pravděpodobnost těhotenství by byla opravdu kdy ne 0% tak 1%). MS jsem měla jakžtakž pravidelnou 25 - 29 dnů, přes 30 už si ani nepamatuju, zda někdy bylo.
Ale hlodá to ve mě, mám volat Mudr? nebo se rovnou objednat? Žádnou antikoncepci neberu.
Máte zkušenost s touto situací, jak to Mudr řešil? Je potřeba nějaká injekce ke spuštění nebo se prostě čeká, až to přijde a nechává se volný průběh? samozřejmě nic nechci zanedbat, ale ani zbytečně plašit..
Moc děkuji za zkušenosti ![]()
Lékař doporučoval kontrolu, pokud se MS nedostaví do dvou týdnů.
Je mi teda 50. Už asi 1,5 mám MS za 21-26 dnů, přestože jsme měla celý život 32-34. A ted naposled 19 dnů v březnu a teď už 33 den a nic. Jsme nafouklá, oteklá, bolí mě prsa…zítra jdu na gyngu…Volala jsem tam a dr. doporučila přijít. Ne za 2 týdny ani ne až se nedostaví druhá MS…
Příspěvek upraven 07.04.25 v 16:34
K lékaři běž, až se ti nedostaví druhá menzes. A smiř se s tím, že z tohohle se stane standard. Já mám cykly 21-95 dnů.
Nejprve se cyklus zkracuje, pak prodluzuje…posledni dva roky, jsem dostala ms tak 1-2 x za rok, posledni presne ve 44 letech…brala jsem akorat menoflavon…
Je to tak, taky se mi menses nejdřív zkrátila z 28-29 na 21-25, teď v novém roce se začala prodlužovat…úplně stejný problém jsem měla minuly cyklus, menses nikde…dostala jsem to 40.den a celých 10 dni predtim mi bylo blbě. Objednala jsem Gynex a tento měsíc hezkých 29 dni
ten fakt doporucuju. Jo a je mi 46