Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky mám dotaz, myslíte, že je možný v šestinedělí dostat menzes? Jsem měsíc po porodu a už mě přišlo, že už jenom špiním a mám spíš jenom takovej výtok a včera jsem začala zase krvácet, ale úlpně jak při menzesu…co myslíte?
Ano, některé ženy dostanou Ms už v šestinedělí, pokud se Vám to nezdá, zkuste brknout na gynekologii, třeba Vás bude chtít lékař vidět.
Měla jsem toto po 2. porodu.. trvalo to tyden ja MS a pak zas přestalo.. za 14 dni znova.. dr rikal ze se telo dává pořád dohromady ze se to stava. napsal mi nejaké prasky od A.. nepamatuju si nazev
a zvysit vit. C. a srovnalo se to do 2 mesíců.
Já jsem MS dostala přesně na konci šestinedělí. Ale nekojila jsem.
Já jsem plne kojila a též jsem MS dostala na konci šestinedělí. Byla hrozne silna, dost me to vyděsilo, tak jsem zašla k dokorce ale vse bylo ok. Dokonce jsem už mela i ovu (potvrdila mi to z utz) tak bacha ![]()
@darkblack píše:
Měla jsem toto po 2. porodu.. trvalo to tyden ja MS a pak zas přestalo.. za 14 dni znova.. dr rikal ze se telo dává pořád dohromady ze se to stava. napsal mi nejaké prasky od A.. nepamatuju si nazeva zvysit vit. C. a srovnalo se to do 2 mesíců.
Nebyl to Ascorutin? Myslím, že to se dava při větším krvácení.
Měla jsem, po druhém porodu už jsem měla jen slabounký výtok a pak najednou zase krvácení, jako MS, i to tak zhruba dlouho trvalo… (dítě plně kojené)
prostě se pozoruj, pokud se cítíš normálně (vzhledem k situaci samozřejmě, šestinedělí už je tak dost „nenormální“), tak to ber jako MS, nebo jako nějaké dočišťování…
sama poznáš, jestli je něco divného… bolest, teplota, co já vím… tak rači k doktorovi…
@budi píše:
Měla jsem, po druhém porodu už jsem měla jen slabounký výtok a pak najednou zase krvácení, jako MS, i to tak zhruba dlouho trvalo… (dítě plně kojené) pak za měsíc zas, normální pravidelná MS začla ještě v šestinedělí, mrcha, faktprostě se pozoruj, pokud se cítíš normálně (vzhledem k situaci samozřejmě, šestinedělí už je tak dost „nenormální“), tak to ber jako MS, nebo jako nějaké dočišťování…
sama poznáš, jestli je něco divného… bolest, teplota, co já vím… tak rači k doktorovi…
Pokud nekojíš, tak to dost dobře MS být může. Mě při první MS po porodu překvapilo, jak byla silná. Pomalu jsem se bála jít ven.
@TerezkaW no já právě taky koukám jak je to silný..a hlavně že to přišlo i když mám ještě šestinedělí..
@ivuška34 píše:
@TerezkaW no já právě taky koukám jak je to silný..a hlavně že to přišlo i když mám ještě šestinedělí..
Neboj, postupně se to srovná ![]()