Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Částečně otázka pro vás, kterým se to stalo..částečně tipovací soutěž
v den mého porodu mě nad ránem muž vezl do porodnice a na kamerách nám naměřili 67km/h (jasně, nejeli jsme jako blázni ale tachometr jsme moc nehlídali to je fakt) Otázka zní: budeme platit pokutu? Dá se vyhodnocovat převoz do porodnice jako tzv. „krajní nouze?“ na netu je to dost diskutovaná otázka, zajímá mě, zda máte zkušenost. (dcera se narodila před polednem)
? a co z toho plyne? Že vám došel dopis, že máte platit? Ono předpisy platí pro všechny.
Záleží na lidskosti konkrétního policajta, správně si máš zavolat sanitku, rychleji jet nemůžeš. Mimochodem jaká seš ty, když jde o všeobecná pravidla versus lidský pohled na věc?
@reinkarnace A už ti něco přišlo, nebo jen víš, že je tam radar?
Takovy pripady nemaji dostat pokutu. Mam znamy u policie a rikali ze tohle vetsinou odpoustej kdyz je nejaky dukaz. Byla bych v klidu.
@j.a.n.i1 píše:
@reinkarnace A už ti něco přišlo, nebo jen víš, že je tam radar?
jojo došla nám obsílka @Pudloslava myslím, že bude hodně záležet na to, do tam bude zrovna sedět ![]()
@reinkarnace No upřímně, teď čtu, že vás chytili nad ránem a dcera se narodila před polednem, tak to nevím, jestli by uznali
jako my taky nejeli zrovna předpisově, ale já mám mezi příjmem na narozením dcery asi 18 minut
Nic proti tobě, ale pokutu bych dala. Kdyby mi někdo kdo jel v naší ulici třeba 80 srazil dítě. Vůbec by mě nezajímalo kam a proč jel. A je fakt že prostě v určitý rychlosti to neubrzdíš. Takže dle měho by měla být pokuta spíš výstražně vyšší, pokud jde o život tak volat sanitku, pokud ne, tak kdyby jel 50 určitě byste to stihli taky ne?
Pokud máte fotečku s výzvou, tak nejspíš budete platit, protože správní řízení má krapet jiná pravidla, než zastavení policajtem. Krajní nouze by to byla, kdyby mimčo bylo vysloveně na cestě. A i pak by bylo rozumnější si zavolat sanitku a začít raději doma, kde je aspoň nějaké zázemí, než se hnát autem do porodnice a rodit u krajnice.
@Pudloslava píše:
Záleží na lidskosti konkrétního policajta, správně si máš zavolat sanitku, rychleji jet nemůžeš. Mimochodem jaká seš ty, když jde o všeobecná pravidla versus lidský pohled na věc?
jo jinak skrz volání sanitky (jako pohled ze zdravotnictví) bych ji přenechala někomu, kdo fakt nemůže - senior s infarktem kterého asi nikdo nepoveze…mě mohl dovést manžel a řekla bych že jel ještě celkem slušně..
jako já věřím, že plnou palbu platit nebudem, možná míň nebo nic ale sama jsem zvědavá. rodný list si manžel vezme a uvidí se ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@reinkarnace No upřímně, teď čtu, že vás chytili nad ránem a dcera se narodila před polednem, tak to nevím, jestli by uznalijako my taky nejeli zrovna předpisově, ale já mám mezi příjmem na narozením dcery asi 18 minut
jenže to jaksi nikdy nevíš..mě strašili, že druhý porod bude rychlý (první taky nebyl nijak závratně dlouhý) a člověk neví, kdy se mu ty kontrakce „zvrtnou“..jestli tys to poznala dopředu tak máš štěstí ![]()
@Boudová v pět ráno po silnici žádné děti neběhaly
ale názor beru, tvůjh tip zaznamenávám ![]()
@kotyk píše:
Pokud máte fotečku s výzvou, tak nejspíš budete platit, protože správní řízení má krapet jiná pravidla, než zastavení policajtem. Krajní nouze by to byla, kdyby mimčo bylo vysloveně na cestě. A i pak by bylo rozumnější si zavolat sanitku a začít raději doma, kde je aspoň nějaké zázemí, než se hnát autem do porodnice a rodit u krajnice.
no.na to taky panují rozporuplné názory…
@reinkarnace Já to vůbec nemyslim zle, sama vždy podle předpisů nejezdím. Ale pokutu bych s pokorou zaplatila a vůbec bych tam žádný porod neoznamovala. Ale já jsem v tomhle až někdy na škodu poctivá.
@reinkarnace píše:
jenže to jaksi nikdy nevíš..mě strašili, že druhý porod bude rychlý (první taky nebyl nijak závratně dlouhý) a člověk neví, kdy se mu ty kontrakce „zvrtnou“..jestli tys to poznala dopředu tak máš štěstí
To sice nevíš, ale prostě z pohledu toho policajta je trochu rozdíl, když ho tam přijde ukecávat někdo, kdo fakt porodil chvilku po příjezdu do porodnice a kdo jenom „plašil“