Převoz do porodnice - budeme platit pokutu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4471
26.4.16 20:28
@Nafrněná píše:
Já být policajt tak vám to dám za jednou tolik protože ohrozíte sebe i nenarozené dítě když porušujete předpisy :mrgreen:
:lol: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.4.16 20:34
@Hoa Mai píše:
@Liliana08 No na dálnici ani pomaleji než 80 jet nesmíš, to je přímo napsáno v silničním zákoně. Ale na „běžných“ cestách pomaleji jet můžeš, tam spodní hranice není, akorát když pojedeš výrazně pomaleji, než ostatní, tak je budeš omezovat a to se taky nesmí (aspoň tak mi to vysvětloval ten inspektor).

no možná by ses do tý autoškoly měla vrátit než uděláš nějaký průser a pojedeš za něpříznivýho počasí po dálnici 80 ;) http://www.vsechny-autoskoly.cz/…_na_dalnici/

• Citovat
  • Upravit
101920
26.4.16 20:46
@Liliana08 píše:
@Hoa Mai Mně to v autoškole taky vytýkali - co jsem pochopila, tak největší nebezpečí je v tom, že pokud např. po dálnici jedeš 80 nebo méně, tak tě budou lidi předjíždět a to je o dost nebezpečnější - ostatní nemusí odhadnout vzdálenost a blbě ti najet do pruhu, proto je lepší se držet aspoň přibližně předepsané rychlosti. Což ale neznamená ji překračovat. Jinak si myslím, že předepsaná rychlost je na většině míst smysluplná.

Ono to není ani tak o tom předjíždění, ale o tom, že když ty jedeš bezdůvodně třeba těch 80 či méně a ostatní tou povolenou 130, tak váš rozdíl je 50 km/h, což už je tolik, že je je to, jak kdyby ti najednou ve městě v cestě stálo auto. A pokud na tebe koukne za horizontem, tak máš co dělat vůbec zabrzdit, neb tomu autu nesvítí brzdovky, ale vlastně „stojí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
26.4.16 21:00

Pokutu dostanete. Jak Vam prisla obsilka za poruseni predpisu, musi mit dolozeno, ze byla ulozena pokuta (strzene body). Ale budete-li si sypat popel na hlavu, dostanete nizkou sazbu, pokud to bude lidsky vysetrujici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
26.4.16 21:10
@Hoa Mai píše:
To až tak úplně pravda není, i když s tebou souhlasím, že kdyby všichni jezdili pomalu, bylo by nehod mnohem míň. Když jsem dělala před dvěma lety autoškolu (nesnáším rychlou jízdu, navíc jsem ji dokončovala s bubnem), jela jsem na zkoušce šedesátkou tam, kde byla 80. Komisař mi to na konci vytknul - na silnici platí pravidlo „neomezovat a neohrožovat“ a já jsem svou nepřiměřeně pomalou jízdou omezovala ostatní řidiče. Podle něj, když je někde nějaká povolená rychlost, nesmí se jet rychleji, ale ani by se nemělo jet o moc pomaleji. Je otázka, jestli je to pokutovatelné, to nevím (já osobně bych nejradši všude jezdila 40), autoškolu jsem tehdy udělala, ale asi úplně jedno to není.

Však já jsem nepsala jezdit pomalu, to je taky nebezpečné. Mělo by se jezdit podle předpisů. A z praxe vím, že je větší procento řidičů co jezdí víc než míň. Vždycky jsem uplně hotová když jedu 90 a spousta aut mě předjíždí a to klidně i na bílé čáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.4.16 21:17

@reinkarnace Zmínila bych ten porod, buď budou svolní zlevnit, nebo to řešit domluvou, nebo ne. Do žádného sporu bych nešla. :-)
Nedodržení rychlosti chápu, člověk má myšlenky jinde, ne, že bych to schvalovala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
26.4.16 21:49

No ja bych pokutu zaplatila, vsak to nejsou statisice. Ten den byl nejstastnejsim dnem meho zivota - narozeni dcerky a nejaka pokuta by me nemohla rozhazet. Vymlouvat se a doprosovat prominuti smesne castky by mi prislo hloupe, naprosto pod uroven. Predpisy jsou predpisy a ty plati pro kazdeho. Navic kdyby se dcerce v budoucnu neco stalo, hned bych si vzpomela na tu pokutu a potrestani za ni…Nestalo by mi to handrkovani za ty drobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.4.16 21:53

@lauraka kdyby se dcerce v budoucnu neco stalo, hned bych si vzpomela na tu pokutu a potrestani za ni… to nějak nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
26.4.16 21:54
@reinkarnace píše:
@lauraka kdyby se dcerce v budoucnu neco stalo, hned bych si vzpomela na tu pokutu a potrestani za ni… to nějak nechápu 8o

asi myslí karmu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
26.4.16 22:07

Jo, myslim neco mezi nebem a zemi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.4.16 22:26

@lauraka trochu paranoidní ale ok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
26.4.16 22:31
@reinkarnace píše:
@lauraka kdyby se dcerce v budoucnu neco stalo, hned bych si vzpomela na tu pokutu a potrestani za ni… to nějak nechápu 8o

jj to bude karma :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.16 22:36
@reinkarnace píše: Částečně otázka pro vás, kterým se to stalo..částečně tipovací soutěž :cert: v den mého porodu mě nad ránem muž vezl do porodnice a na kamerách nám naměřili 67km/h (jasně, nejeli jsme jako blázni ale tachometr jsme moc nehlídali to je fakt) Otázka zní: budeme platit pokutu? Dá se vyhodnocovat převoz do porodnice jako tzv. „krajní nouze?“ na netu je to dost diskutovaná otázka, zajímá mě, zda máte zkušenost. (dcera se narodila před polednem)
Šéf byl pčed časem podat vysvětlení k dopravnímu přestupku. Prý jel rychleji u Cukráku… Nevím jak moc, ale i když přišel si o 14 dní později, než tam měl původně být, tak to nakonec měl jen za 500. Prý s úsměvem jde všechno líp ;) ( a to jim prý ještě zaparkoval na vyhrazeném parkovišti, když to šel řešit. :mrgreen: )
Myslím si, že manžel má šanci ta podobnou pokutu, rodný list dítěte bych vzala rovnou s sebou.
Anonym je snad pochopitelný…
  • Citovat
  • Upravit
2839
26.4.16 22:40

@reinkarnace jo muze byt, ale za tu smesnou castku by mi to nestalo..nikdy nevis co se muze stat a ja bych si to proste spojovala..jedna osoba takovej sigr, neustale mel na krku policii, soudy pro drobnejsi prestupky, takovej trochu mistni mafianos, pravnik ho z toho vzdy vysekal, byt se jednalo treba o ublizeni na zdravi z rvacky, zadni svedci, dukazy, lidi se ho bali..furt mu to prochazelo a on se vysmival do ksichtu…no narodilo se mu decko s nemoci motylich kridel…chudak dite, ale jemu to kdekdo pral a poskozeni si naramne ulevili, ze preci jen je nekde spravedlivost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
27.4.16 06:17
@reinkarnace píše:
jo jinak skrz volání sanitky (jako pohled ze zdravotnictví) bych ji přenechala někomu, kdo fakt nemůže - senior s infarktem kterého asi nikdo nepoveze…mě mohl dovést manžel a řekla bych že jel ještě celkem slušně..
jako já věřím, že plnou palbu platit nebudem, možná míň nebo nic ale sama jsem zvědavá. rodný list si manžel vezme a uvidí se :think:

hele pravidla jsou pravidla
az v v sedmdesatce v obci srazis nejaky dite, rodice neobmekci, ze jsi setrila sanitu pro seniora. V krajni nouzi mas volat sanitku, sama jet nemas, nemas na aute majak, sirenu, jsi nebezpecna pro ostatni. Budto postpichas a sanitku volas, nebo nepospichas a nevolach, na silnici neexistuji mezistavy.

ja jsem clovek hlasujici za lidskost, ale ted prave premyslim, jak vystupujes v podobnych pripadech (zakon vs lidskost) obvykle ty. Estli nahodou na tebe nedoslo :-)

Jinak pokutu za 68 km/h jsem platila nedavno a dali mi to za 500, ze to byl prvni prestupek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí