Menstruační kalíšek (Mooncup)

2670
22.7.10 13:51

menstruační kalíšek

Chtěla bych se zeptat zda ho některá používáte a jaké máte zkušenosti? Ráda bych chodila k vodě a tam chybí soc. zázemí ,jezdila na kole a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
22.7.10 13:59

Pred casem tu nekolik kaliskovych diskuzi probehlo, pohledej.

Pouzivam, totalni spokojenost, po 2ms jsem se odhodlala ustrihnout tycinku, protoze me tam dost neprijemne otravovala. Vyvaruju kdyz zacnu spinit, zavedu a pak ob 3 dny vyvarim, sice pisou, ze se muze pouzivat celou ms jen oplachovany, ale me po tech 2-3 dnech zacne trochu smrdet, mam ho zavedeny porad, na noc, pres den.

Vetsinou staci vylevat cca po 8h, nicmene pri silne ms se naplni driv.
Kdyz se preplni, tak ztraci podtlak a proteka. Takze to chce tak nejak vysledovat, jak silna je ms.

Vylevam i venku, vyleju ho do zachoda, vytru toaletakem,do kalhotek si na chvilku tez strcim toaletak, vylezu z kabinky, vymeju teplou vodou a zase jdu zavest.
Protoze se to okolo vzdycky trosinku umaze od krve, tak pouzivam vlhcene ubrousky a okoli po zavedeni hezky otru, abych si nezaspinila gatky, pripadne mam latkovou intimku pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
22.7.10 13:59

Já ho mám, ale stačila jsem ho použít jen jednou,protože další měsíc jsem zjistila //, ale i tak jsem s nim byla moc spokojená a určitě ho můžu doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
22.7.10 14:14

Taky mám a jsem spokojená. Výborná pomůcka, čiči to popsala výstižně. Já ho teda čistím jen ráno a večer doma ve sprše, zatím jsem moc nemusela řešit nějaké vymývání - vylívání na veřejných toaletkách. Jeho hlavní výhoda je v tom, že tampon musíš měnit mnohem častěji než vyplachovat kalíšek, takže na koupák podle mě ideální - tak šíleně dlouho tam určitě nebudeš, abys to tam musela řešit. Mám slabou MS, takže jsem si koupila ten menší. Pokud krvácíš víc, kup si určitě ten větší, ať nemáš strach, že ti proteče. Záleží taky na věku a porodech, ale o tom se dočteš víc na nějakých oficiálních stránkách kalíšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.10 14:23

S kalíšky zkušenosti zatím nemám, ale láká mě to - ho taky vyzkoušet. Nemáte někdo dobrý tip - jaký druh, značka a pod…??? A kde se dá sehnat - v lékárně???

• Citovat
  • Upravit
Peo
6738
22.7.10 14:24

Spokojeně používám už několik let, taky mi stačí vymytí jen ráno a večer. Jediné co nezvládám, je výměna v přírodě bez sprchy. Pro dobrý pocit ho potřebuju důkladně vymýt a sebe opláchnout. Takže tam to bohužel řeším tampóny :-( Teď jsem si objednala už druhý, ten větší, už jsem starší ročník(30 na krku :mrgreen: ), tak ty svaly dole už nejsou co bývaly. Vyvářím jen před a občas i v průběhu (to max. jednou), ze začátku jsem vyvářela i potom, ale pak jsem to z lenosti zrušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
22.7.10 14:26

Anonymní, prý už ho mívají i některé lékárny, já je kupovala přes net. Vyber si hlavně co nejhladší, z písmenek a různých rýh se to hůř čistí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.10 14:35
Peo píše:
Anonymní, prý už ho mívají i některé lékárny, já je kupovala přes net. Vyber si hlavně co nejhladší, z písmenek a různých rýh se to hůř čistí..

A nemůžeš mi sem prosím hodit nějaký název přímo s tím, se kterým jsi spokojená? Děkuju :wink: .

• Citovat
  • Upravit
5372
22.7.10 14:53

Já používám LadyCup. Je hladký, bez rýh, jen má trochu moc dlouhou stopku, ale tu už si upravíš sama podle svého - já jsem ji ustřihla úplně (ale bacha, první se nauč ho vytahovat, pak teprve stříhej stopku :wink: ). Teď jsem ještě nedávno narazila na netu na nějaký, který měl místo stopky takovou kuličku, to se mi zdálo dobré, ale nemůžu si vzpomenout na název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
22.7.10 15:01

Tady je ten, co používám já:
http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

A tady je ten s tou kuličkou, příště do něj možná půjdu. Ale píšou „pro zkušené uživatelky“, tak bacha :wink: :
 http://www.pejashop.cz/…sky/meluna-k

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.10 15:10

Děkuju moc!!! :wink:

• Citovat
  • Upravit
15043
22.7.10 15:14

No a teď babo raď :lol: . Čtu tuhle diskusi a taky už dlouho po kalíšcích pokukuji.
Já jsem po druhém porodu a mám trošku problémy s povoleným pánevním dnem :roll: … jak můžu odhadnout velikost? Poradí mi prosím někdo zkušený? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
22.7.10 15:21

taky pokukuju a ted mě zarazilo, že v tom druhém odkazu jsou velikosti S, M, L. Měla jsem za to, že jsou dva druhy jeden pro mladší, které nerodily a druhý větší pro starší nebo s dětmi.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
22.7.10 15:42

Taky o něm uvažuji , ale bojím se , že ho nevytáhnu zpět ??? pužívám tampony a tam je šnůrka , tak se toho moc nebojím , musím zaklepat , že se ještě ani jednou neurvala :lol: , ale kalíšek je podle mě šikovnější. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
22.7.10 15:50

on se nemá kam ztratit :lol: a vlastně u většiny je ta tyčinka, kterou si pak můžeš po získání praxe s ním zkrátit…

já mám spíš obavu z manipulace mimo domácí/jiné ideální prostředí (WC bez umývádka, venku)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí