Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pěkný den ženy, stává se vám některé že by se vám zhoršily hemeroidy v době používání kalíšku?
Nee. Nemá to s tím vůbec souvislost. Je ale možné, že během menses dochází k hormonálním změnám, které pak mají vliv na cévy, i ty v konečníku.
@Petrusska007 píše:
Nee. Nemá to s tím vůbec souvislost. Je ale možné, že během menses dochází k hormonálním změnám, které pak mají vliv na cévy, i ty v konečníku.
Kalíšek používám druhý měsíc a během menzes mám trochu vylezlé ven. Nikdy předtím jsem to tak neměla, jen při zácpě.
Já s tím mám teď taky problémy, tak myslím, že by to mohlo byt kalíškem. Chci příště zkusit vložky jestli to bude lepší.
Pokud není kalíšek moc velký a tvrdý, nedovedu si představit, jak by to mohl ovlivnit. Leda v případě nízkého čípku a dlouhého kalíšku, případně pokud je tvar kalíšku spíš do véčka, asi by to mohlo dráždit poševní vchod, hráz a pak i ty hemoroidy. Mívala jsem s nimi taky dost problém, k tomu čípek většinou extrémně nízko, při používání Meruly jsem ale nikdy neměla problém (je krátká a baňatá).
Ale jak už bylo psáno výš, hormonální změny určitě taky mají svůj vliv.