Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, používám menstruační kalíšek, mám za to, že je to velikost S a za den (celý den) se mi naplní sotva do poloviny, mozna někdy jen ctvrtka, a přitom, kdyz jsem driv používala tampony mi přišlo, že ze mně výtečné krve jak z vola (pardon)
chtela jsem se zeptat, zda je to normální, protoze slýchám, ze některým se to naplní za den treba celé.. Dekuji za odpoved, je mi 17.
Je to normální. Ono to vypadá jinak.
Já teda mám Ladycup S a vylevam ho 3×. Ale plný není nikdy.
@andelka83 děkuji,, já právě pres den nemam moc casu, takze ho vymenim rano, vecer,.. Dekuji za odpoved!
@Pavla1027297 to je v pořádku. Když nemám čas, vylevam též ráno a večer, na to mám velikost L, sedí mi oba, používám je podle potřeby. Když vím že nebudu mít čas, vezmu větší a jsem v klidu. Tam pak je tak půlka, max,3/4 za celý den.
Já vůbec nechápu jak se to používá? To se nějak vsune dovnitř a co pak?
@andelka83 prave, mas 3/4 L, já mam ani ne půlku S ![]()
@Muffina muzes si to prehnout, nebo srolovat, podle toho co ti vyhovuje.. A pak normalne zavedeš jako tampon.. Akorat (v mem případě - mam docela fakt nízko čípek, kdyz mam MS, tak si musim dávat pozor, abych se tim kalíškem trefila přímo na ten čípek) ale je to o mnoho pohodlnější ![]()
@Muffina www.kalisek.cz
Ano, vsune dovnitř a tam se sbírá krev. Potom se vylije, kalíšek umyje a znovu zavede.
Používám ho víc jak dva roky, velmi spokojeně. Celý den se nemusím o nic starat.
@Pavla1027297 já mám 32 let a dvě děti
ono je to individuální. A ml v kalíšku a v tamponu nebo na vložce vypadají jinak.
@Muffina Pak do toho teče krev, pak se to vytáhne, vyleje, vymyje a znovu vsune dovnitř ![]()
děkuji za info
@Pavla1027297
to jsem nevěděla, že se to dá použít i tímto způsobem. Nebolí tě to, nebo netlačí, já nevím, já bych se asi bála ![]()
nezavazí? Já si to asi neumím představit
viděla jsem ho na netu v nabídce a koukala jsem jak bych to asi použila, je to asi o zvyku
@Pavla1027297 není zač. Škoda že nebyl když jsem byla mladá ( mladší). Super vec když sedí a funguje. Celý den nic neresim, chodim s ním plavat, do sauny..paráda. A šetří to i peníze, už ho mám dávno zpátky.
@Muffina použít tak jak je to v návodu. Trvalo mi tři MS než jsem to vychytala, ale potom super. Necítím ho vubec. Když někam jedu beru kalíšek v pytlicku. Nemusím brát balíky vložek, krabičky tamponů.. Před MS a po ní se vyvari, desinfikuje. Většinou menim doma, ideálně ve sprše, ale už jsem měnila i mimo domov, dá se to. Ale s tím větším nemusím.
děkuji za vysvětlení, tam je takový čudlík, tím se asi vytahuje ven? Netlačí to při sezení? děvčata já se omlouvám, ale znám to pouze z obrázků
Jak to řeší krevní sraženiny?
@Muffina sraženiny to zachytí taky. Správně zavedený netlačí při ničem. Vyndavam uchycením za spodek dvěma prsty, stopku jsem odstrihla, vadí mi.