Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
potřebovala bych poradit jak během dne vymenujete/vylevate kalíšek, když je potřeba?
Ja dost valcila I s tím, aby správně seděl. Teď to umim jen ve vaně a musím tam dělat šílené věci.
Když mám MS hodně silnou, tak mi přes den nevydrží a začne protékat. Jenže v práci je bez šance ho vylít. Byla by to totální reznicina.
Máte nějaké poznatky, jak to udělat co nejcisteji a případně i rady se zaváděním?
Dekuji
J. ![]()
Zavádění je u mě hodně o klidu a uvolnění. Když spěchám, je skoro jistota, že si nepomůžu, neb to zavedu blbě a musím to zkusit znova.
Já první dva tři dny musím vyměňovat několikrát za den, další dny jen 2-3×, takže doma. Kalíšky mám dva. Jeden vyliju, očistím, schovám, druhý zavedu.
Já zase dokážu vyměnit jen v sedě na wc, ve vaně/sprše ho pak nenacpu zpět ![]()
V práci v pohodě - prostě vyndám, rovnou to šplouchne do wc (ano ten pak vypadá jak po masakru motorovou pilou
), opláchnu nad tím záchodem vodou z petky (když zapomenu, tak jen otřu do toaleťáku), zavedu zpět, ruce otřu do vlhčáku, spláchnu, omyju po sobě wc a pokračuju ven z kabinky
Je to trochu procedůra, ale dá se to.
Ohledně zavádění - chce to vyzkoušet různé sklady, mě třeba vyhovuje putch-down nebo jak se to píše ![]()
@vedma007 no tak koukám, že to není snadný
budu se muset na to nějak vybavit. Teprve s ním začínám, tak to ještě nemám moc vymakane. Škoda, že nemáme záchod s umyvadlem. Děsí mě, že vylezu do umývárny a někoho potkám celá krvavá ![]()
@Jahudka84 jojo proto tam lezu s tou petkou a vlhčenejma ubrouskama
Je nás v práci sice asi jen 6 ženských na patře, ale prostě bych se nerada s kolegyní v předsíňce potkala se zakrvácenejma prackama ![]()
Me to vyndavani prijde v pohode, jednim prstem zrusim podtlak a pak jemne vytahnu, vyleju (omeju). Nasazovani je horsi mam nizky cipek, takze ho do kalisku musim trefit, uz se mi povedlo dat ho mimo a trochu sem si zakvicela
A je teda pravda, ze doma zavadim kalisek potreny lubrikacnim gelem.
Vyhovuje mi, jak staci zavest jen na krajicek a nemusim se nikde hrabat jako treba u zavadeni tamponu, coz uz ani s nizkym cipkem nejde.
A není lepší tedy do práce kombinovat s menstr. kalhotkami? Ty se na wc lehce převlečou.
@Jahudka84 A nemas ho moc nahore? Mozna to mam jine tim nizkym cipkem ja ho vejs nedam, ale ja ho vylozene jen zastrcim tu zesilenou cast a sam se rozbali a vytahne nahoru. Nemuzu mit ani stopku takze tu mam uplne ustrihnutou a vyndavam to bez ni za spodek a jen jeden prst kousicek vsunu abych ten kalisek promackla a zrusila ten podtlak:) Ja ho urcite nemam ani tak vysoko jako je na obrazku, ale je videt, ze tampon se dava jeste dal. Stane se mi malokdy, ze bych se uspinila.
Jedná z nejlepších pomůcek. Je fajn mít po ruce desinfekční ubrousky.
Dělám to stejně jako vedma007. Ruce si utírám vlhčenými ubrousky, umyvadlo je mimo kabínky.
Když je nejhůř, tak kalisek ani neomyvam. Přímo na stránkách, kde jsem ho kupovala psali, ze to není vyloženě nutné, když není voda k dispozici. A pak jak píší holky, ruce utrit vlhcenym ubrouskem a nebo risknout vylézt z kabinky a sup pod umyvadlo. Jinak jsem s tím zaváděním také bojovala dost dlouho. Jak píšeš, delala jsem s nim taky šíleně věci aby neprotekal. A co pomohlo? Koupila jsem kalisek od jiné firmy který sedi perfektně. Našla jsem si grif kdy mi stačí zvednou jedna noha a je tam bez jakýchkoliv problému. S tím prvním jsem na záchodě seděla třeba i 10 minut než byl tam kde má být. A teď je to otázka v podstatě par vteřin. Tak pokud s nim musíš delat psi kusy ve vane možná bych doporučila zkusit jiný typ kalisku ![]()
Cely den mi kalisek rozhodne nevydrzi, musim vylevat cca kazde tri hodiny. Doma mam na zachode umyvadlo, v praci a na verejnych mistech chodim na zachod pro invalidy, tam je umyvadlo vzdycky. Kdyz nemam moznost omyt, tak otru zvenku do toaletaku, na celodennim vylete nosim malinkou petku, kterou omyju. Zavadeni casem vychytas, ze zacatku jsem ho cpala az k cipku jako tampon, ale ted mam celou tu stopku ustrizenou a uz zavadim jen na krajicek. Vzdycky objedu dokola prstem, jestli nezustal slozeny okraj a nosim k tomu slabe menstruacni kalhotky. Ted jsem tehotna, tak to nemusim resit, ale ke kalisku se rozhodne vratim, jsem s nim naprosto spokojena. ![]()
Děkuji moc za příspěvky. Určitě zkusím ještě to zavádění víc na kraji. Jiné jsem zkoušela, dokonce i takový ten disk, ale ten mi nešel vůbec
tak snad brzy vykoumam jak na to, abych mohla používat komfortně pořád.