Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ten jsem si taky koupila, ale bohužel mi nevyhovoval. Ale byla k němu, krabička s víčkem, tu využívám na vyvářku v mikrovlnce. Tak jsem koupila jiný a jsem spokojenější.
Koupila jsem v drogerii DM kalíšek t. o.c.. Přijde mi v pohodě, ale ještě jsem ho nevyzkoušela za „plného provozu“, zatím jen v končící fázi. Ten Yuuki je prý tvrdší, tak se s ním asi hůř manipuluje, ale asi je to o cviku.
Já mám ladycup už pár let a jsem s ním moc spokojená. Ségra taky chtěla ušetřit a koupila si Yuuki a moc spokojená nebyla, nešel jí pořádně zavést jak byl tuhý. Pak si koupila ladycup a s ním je spokojená. Ale je to o tom, co komu vyhovuje. Zase mám kamarádku které Yuuki vyhovuje a když si potřebovala koupit druhý tak si koupila stejný.
Ono je to hodně individuální. I když dodržíš pokyny od výrobce, a vybereš velikost pro sebe, tak ti sednout nemusí. Já mám ladycup a jsem spokojená.
Za mě jsou lepší kalíšky než Yukki. Jo, má atesty, jo, je český, ale i tak se ti může stát, že nesedne - a to neznamená, že ti nesednou kalíšky obecně, ale že ti nevyhovuje Yukki. Při výběru je třeba zohlednit hlavně tyto faktory - kde máš uložený děložní čípek (jak vysoko), jak máš silné poševní svalstvo, jestli jsi rodila, jak silný máš menzes. To první k nejdůležitější.
Ze všech těch intimních pomucek mi vyhovuje asi nejvic. Je to pohodlné. Ještě jsem se nezmohla na to, abych pořídila větší.
mam to v plánu
Ahoj holky chtěla bych začít s kaliskem jak jste začínali vy
@Anonymní píše:
Vybrat značku, velikost, objednat a používat
Šla jsem do obchodu, koupila si kalíšek co se mi líbil tvarem od Fun factory, přijde mi, že ten tvar nějak nejlépe odpovídá, začala doma zkoušet pro případ nehody a teď je to pro mě super pomocník.
Jediné důležité asi je, aby jsi si zvládla dosáhnout na čípek, pak se dá nejlépe zjistit jak to tam drží. Ale že je podtlak zjistíš lehce, trochu zatáhneš a kalíšek drží.
https://menstruacni-pomucky.cz/…ily-kalisek/?… já se dívala na tuhle značku nějaké názory
@Anonymní píše:
https://menstruacni-pomucky.cz/…ily-kalisek/?… já se dívala na tuhle značku nějaké názory
Tuhle značku neznám, ja tady u toho cenu neřešila
@Anonymní píše:
Já bych do tohoto nešla, vypadá to na dovoz z Činy (dle ceny). Nejde ani tak o to, že je to Čína, spíš o to, že většinou nemají potřebné certifikáty nezávadnosti materiálu a kvality a když už si něco strkám do těla chci, aby to bylo bezpečné. Já mám třeba Merula Cup a jsem nadmíru spokojená ![]()
@Anonymní píše:
Koupila jsem si Ladycup, tehdy byl v nějaké akci. A prostě trénovala. Během tří měsíců jsem to měla vychytane. Jsem spokojená. Mám dvě velikosti, střídám podle síly ms, fungují mi obě. Kalíšek používám od r 2013, po druhém porodu jsem si ho pořídila. Mám úplně odstřihnutou stopku. A mám radši, když na povrchu nejsou žádné čárky, vroubky, ale je povrch hladký, kvůli údržbě.
Ahoj, několikrát na mě vypadla reklama na menstruační kalíšky tak jsem se párkrát podívala a predstava si něco tak obřího rvát tam dolů mě děsila - doposud používám pouze vložky, tampon jsem zkusila jen jednou v životě když jsem byla panna a nejspíš jsem ho dala moc nízko protože to strašně bolelo i při chůzi
nedávno na mě znovu vypadla reklama na kalíšky tak jsem se znovu podívala a když jsem četla jeho výhody tak se mi to líbilo - přece jen, vložka omezuje že všeho nejvíc
tak jsem se rozhodla že bych to mohla zkusit, tři dny jsem kalíšky celkově studovala - články, diskuze a recenze a těch značek bylo strašně moc že jsem nevěděla jakou.. Nakonec jsem se rozhodovala mezi lunacup a yuuki, hlavní pro mě bylo něco levnějšího aby mě to nebylo pak tak moc líto když by mě to nesedlo ale též byla důležitá kvalita - z aliexpresu bych si kalisek nekoupila
po hledání na jaké stránce kalisek koupit jsem narazila na lékárny která prodává právě yuuki a tím pádem yuuki vyhrál - levné, údajně z lékařského silikonu, údajně 100% nezávadný a testovaný a hlavně údajně Česká kvalita - žádná Čína, prekupnictvi z Číny nebo aliexpres
koupila jsem si ten úplně nejvíc obyčejný - Yuuki soft menší, průhledný.. A teď k otázce, pro ty co mají kalisek od Yuuki, jste spokojené? Je to opravdu Česká kvalita? V čem je lepší než kalisek od jiných značek? Jeho výhody a nevýhody? Děkuji za odpověď
Anonym z intimního důvodu, díky