Menstruační porucha?

8
26.9.26 16:08

Menstruační porucha ?

Ahoj, prosila bych váš názor, nebo zkušenost. Mám více méně 2 roky problém s menstruaci (nepravidelná )můj gynekolog mi říká že je v pořádku že ti je normální. Teďka jsem šla na gyndu znova, protože menzes od 12 srpna nikde, dostala jsem agolutinovou injekci, pan doktor mi ještě řekl že mám na levém vaječníku cystu 18 mm ktera asi cyklus zmrazila. Takže nyní 12 dní od injekce menzes nikde, už jsem zoufalá, pak doktor mi ještě když jsem volala teď v pátek vynadal že proč volám ať si počkám ale já občas mívám bolesti jako by se mi tam někdo hrabal nožem. Mám nitroděložní tělísko nehormonalni 3 měsíce. Má někdo zkušenost? Nebo radu…nebo já už ani nevím. Však to znáte. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27877
26.9.26 17:00

12.8 ti začala naposled? máš zpoždění cc 16 dní to bych se nehroutila když jí nemáš pravidelnou, jinak po vyvolávačce se má počkat 3 neděle a pak to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
26.9.26 19:03

Dobrý den,

můžete vložit dotaz i do naší poradny gynekologa tady na emiminu. Ovšem myslím, že tělísko může menstruaci také brzdit. Mám tedy hormonální, ale menstruaci s ním nemám vůbec, jak je to u nehormonálního nemám zkušenost.

D. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80426
26.9.26 20:17
@Maddy761 píše: Více

a to ti lékař neřekl, že s nitroděložním tělískem může menstruace zmizet úplně? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102780
26.9.26 20:20
@stinga píše: Více

No, s nehormonalnim byva spise silnejsi, pro to aby mizela neni zrovna moc duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80426
26.9.26 21:54
@j.a.n.i1 píše: Více

jo, máš pravdu, já jsem přehlídla, že je to nehormonální :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37241
27.9.26 07:44

Změnit doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
27.9.26 11:04

Klasické nehormonální tělísko nijak nenarušuje přirozený menstruační cyklus, ale může způsobit silnější krvácení nebo bolesti, o kterých se zakladatelka zmiňuje. Dnes se propagují mnohem dražší hormonální tělíska, ale není jasné, že jsou lepší. Potlačují menstruaci, takže jak píše @DianaRedakce, nemusí krvácet vůbec. Je potom otázka, jak žena včas pozná, že tělísko selhalo, a nepromeškala možnost interrupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.9.26 16:13
@stinga píše: Více

Ne to jsem nevěděla já myslela že jenom s hormonální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.26 16:53

Ahojky, podle mě by bylo vhodné to znovu řešit s gynekologem, případně si nechat udělat kontrolu u jiného lékaře. Nepravidelná menstruace po dobu 2 let už není něco, co bych jen přehlížela, zvlášť když teď menstruace nepřišla a máš zároveň bolesti v podbřišku…

Jinak cysta 18 mm je poměrně malá a často se může jednat o běžnou funkční cystu, která se může během cyklu vytvořit a následně se i sama vstřebá. Samotný nález takové cysty ještě nemusí vysvětlovat dlouhodobě nepravidelný cyklus. Po Agolutinu se krvácení také nemusí objevit hned, záleží na tom, v jaké fázi cyklu byl podán.

No a pokud jsou tvoje bolesti silné, zhoršují se, jsou výrazně na jedné straně, případně se přidá krvácení, motání hlavy, slabost nebo mdloby, tak bych jela rovnou na gynekologickou pohotovost, případně trvala na co nejbližší akutní kontrole u gynekologa.

A pokud nejsi spokojená s přístupem svého gynekologa, klidně bych si našla jiného :palec: protože u takto dlouhodobých potíží je podle mě důležité nejen to, co ukáže ultrazvuk, ale také pořádně zjistit, proč jsou cykly nepravidelné a příčin může být opravdu mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.9.26 19:26

@kudrata_indianka ano přesně máte pravdu, opravdu už přemýšlím že změním gynekologa i když je jako člověk skvělý ale tohle dál nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí