Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, chtěla bych se poradit, jestli jste se s něčím podobným nesetkaly. Jsem něco přes 2 roky po porodu. Syna jsem kojila jen asi 10 dní po narození a potom už vůbec. Přesto jsem si teď všimla, že mi z prsou při zmáčknutí pořád vyteče mléčný výtok.
Navíc jsem si všimla, že z pravého prsa mi při zmáčknutí vyteče červenohnědý až hnědavý výtok. Z prsa to samo od sebe neteče, jen když ho zmáčknu.
Máte někdo zkušenost s tím, že by se mléko objevovalo ještě více než 2 roky po porodu, i když jste kojily jen krátce? A případně s tím červenohnědým výtokem? Samozřejmě jsem objednaná ke gynekoložce, ale ráda bych věděla, jestli se s tím někdo setkal. 🙏
Příspěvek upraven 21.09.26 v 16:41
Smaž tu fotku bradavky a běž k doktorovi. Jen úplně nevim jestli je gynekolog správná volba. Ten prsa moc neřeší.
@JancaS84 Řeší. Pošle ji s další dokumentací fofrem na další vyšetření.
Krvavy nebo hnedy vytok z bradavky je vzdy podezrely, nemusi to byt nic vazneho, treba jen papilom. Musis jit na mamografii, ultrazvuk a mel by se poslat ster na cytologii.
Určitě letět na vyšetření, mamograf nebo sono. Tohle by mohlo být nebezpečné.
@Lenka560
Asi rok po porodu mi z prsu vyteklo mléko. Take jsem kojila cca měsíc. Od té doby každý půl rok mam v prsu novou bulku, ale na UZ nic neni.
Každopádně s hnědým výtokem zkusenost nemám. ![]()
Urcite si dojdi na UZ prsu, jako samoplátce tě vezmou klidně druhý den.
Držím palce, bude to dobry
![]()
@Lenka560 píše: Více
Jeste dnes k prakticke nebo gyndu a napise vysetreni na urgent na mamologii, tam hned jdi vezmou te brzy.