Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejsme stroje. Ani antikoncepce nezaručí menstruaci na den přesně. Nechala bych tomu čas.
Ahoj, chci se zeptat, jestli je to ok, nebo se objednat k lékaři. Už podruhé letos mi dorazila ms o cca týden dřív. Poprvé to bylo v červnu, délka cyklu byla 20 dnů. Teď jsem 17.den a začala jsem špinit. Vždy takto špiním asi 3 dny před menstruací. Ovulace byla před 3 dny podle obvyklého píchání v podbřišku.
Mám endometriózu na vaječníku, ale jsem bez bolestí, takže ji nijak neřeším. Z hormonů mi bylo zle. Může to s cystou souviset? Mám ji tam minimálně 6 let a nikdy jsem tak krátké cykly neměla. Co myslíte? Co udělat, aby byl cyklus v pohodě, pravidelný?
Díky.
Pokud ti dorazí menzes o týden dřív pouze dvakrát do roka, není to důvod chodit k lékaři.
@Anonymní píše: Více
Mozna budu za blba, ale endometrioza a cysta je neco jineho, nebo ne? ![]()
@Caridina jo i ne. Endometrióza způsobuje tvorbu tzv čokoládových cyst naplněných krví. Jsou to cysty, ale jiné než je klasická cysta. Odstraňují se většinou operací. Mně je odstranili už 3× a pokaždé se během pár měsíců vrátily. I když jsem užívala hormony, které se mnou celkem mávaly (vysoký tlak, migrény, deprese, šílené podkožní akné, návaly, padání vlasů, otoky…). No a tak jsem řekla, že dokud nebudu mít bolesti, na žádnou operací nejdu. Cysta tam je už 6 let, je pořád cca stejně velká (kolem 5 cm), nic mi nedělá. Ale vylekalo mě, jestli nemůže souviset s těmi rozhozenými cykly..
Zdravím Všechny!
Mám takový dotaz, dnes mi přišla menstruace o týden dřív než normálně, mam antikoncepci tudíž pravidelnou menstruaci.
Nevim co si mam o tom myslet, nestalo se to tady někomu už?
Děkuji za odpověď!!