Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, je mi 14let za nedlouho 15. Už měsíc v kuse mam menstrulaci a nevim co delat…predem rikam menstrulaci mam od 11-12 let. U gynekologa jsem zatim nebyla. Pri menstrulaci nemam zadne bolesti ani jic takového. Mamka o tom ví a nevime zda jsou to hromony nebo semnou neco je? prosila bych o nejake rady, zkusenosti cokoliv…budu vděčná.
Zajít na gynekologii. Nic jiného ti poradit nepůjde.
Ale neboj, nebude to nic vážného. Tohle se prostě občas děje. Ale dlouhé krvácení zdraví škodí. Tak ať si zbytečně nepřivodíš chudokrevnost.
![]()
Jednou se mi to přibližně v tvém věku taky stalo. Nic vážného za tím nebylo.
@Luciee 16529 menstruace, ne menstrulace. ať tě máma vezme na gyndu. jako jsi mladá, asi to budou hromony, ale jak už tu padlo, z dlouhého krvácení můžeš být chudokrevná a s tím se pak pojí další problémy.
Krvacet vkuse mesic neni v poradku. Misto hledani rad na internetu bys mela zajit na vysetreni na gynekologii.
@inkakřivák píše:
@sagina nebudou to hromony, ale spíš hormony, myslím.
to je dost pravděpodobný
rozdíl mezi mnou a zakladatelkou je ovšem ten, že já se překlikla na klávesnici, ale ona i v tak krátkém textu špatný pojem používá opakovaně a ani jednou správně. ale možná by bylo lepší to přehlídnout a nechat mladou holku, ať si pojem „menstruace“ zafixuje a používá v patvaru ![]()
Tohle se mi stalo v pubertě více než jednou. První tři roky byly nejhorší. Časem se to srovnalo.