Menu, vyšší gastronomie

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
K.Black
25.1.13 12:39

Menu, vyšší gastronomie.

Hezké, slunečné poobědí :kytka:

Syn dostal ve škole úkol, vymyslet menu pro 10 žen. Menu má být šesti chodové + nápoje, a v tom je problém, nerozumí vínu, má jen základy.
Jídlo už tak nějak má, ale je ovlivněn provozem restaurace kde pracuje, což není špatné, dělá v luxusní restauraci, ale bylo by lepší, kdyby zazářil :lol: nabídla jsem že se tu zeptám ;)

Co potřebuji?
Stačí mi názvy jídel + případný nápoj, jedno jídlo může být nahrazeno kávou. Nesmí tam být polévka, ženy prý polévku nechtějí, a předkrm jak studený tak teplý.

Prosím opravdu jen vyšší gastronomii, guláš, halušky a smažák ne!

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
25.1.13 12:43
:mrgreen:

Příspěvek upraven 04.02.14 v 15:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.1.13 12:45

@Seizdra :mrgreen: :mrgreen: tak mi napiš chody i s názvy, ne nějakou vomáčku :roll: nebo nějakou chaluhu + nápoj ;)

• Citovat
  • Upravit
21848
25.1.13 12:47
@K.Black píše:
@Seizdra :mrgreen: :mrgreen: tak mi napiš chody i s názvy, ne nějakou vomáčku :roll: nebo nějakou chaluhu + nápoj ;)

A najdeš mi pak teho herce? :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.1.13 12:48
@Seizdra píše:
A najdeš mi pak teho herce? :D :mrgreen:

hele, tohle je moje diskuze, tak mi ji tu neplevel! nebo tě nahlásím.

• Citovat
  • Upravit
35730
25.1.13 12:52

Si otevri stranky nejake lepsi restaurace a opis si jidelni listek :-)

Salat
Co treba nejake musle, krevety
Polevka by mohla byt nejaky krem, nebo i studena
Neco z ryb nebo testoviny
Neco z masa nebo zveriny
Zakusek, nejlepe ovocny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.1.13 12:58

Carpaccio z cervene repy s piniemi, pastika z husich jater na toastu s hruskovym sote, hovezi lycka na cervenem vine s krehkym salatem, variace italskych syru s fikovou marmeladou, tvarohove knedlicky s malinovym prelivem a van. zmrzlinou, espresso

Příspěvek upraven 25.01.13 v 13:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.1.13 12:59

@pikola polévku ženy nechtějí :roll: jo opsat by to mohl, ale chtěl spíš něco už jako odzkoušeného :think: on mu s tím kdyžtak pomůže šéfkuchař, protože třeba syn nejí maso, tak neví jak chutná tudíž nemůže doporučit pití.

• Citovat
  • Upravit
21848
25.1.13 13:01

Uzenej losos s čerstvým pečivem (chaluha nevím jak se řekne „slušně“ :D)

nebo

Grilovaný filet z lososa přelitý medovo-zázvorovou marinádou, Dollar chips

Biftek z jihoamerické hovězí svíčkové se smetanovou omáčkou z bazalkového pesta, šťouchané brambory s orestovanou cibulkou a slaninou, dop. víno Zweigeltrebe Bílovice

Cheese cake, káva z trusu cibetky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
25.1.13 13:02

http://www.vinnyujezd.cz/…9-11-19h-37/
Tady to mas napriklad i s vinem.. Tu polevku nechapu, ale budiz. Ja juzu doporucit jen bile nebo cervene, znacky nevim, popripade sestavit spanelske nebo stredozemni menu, kdyby byl zajem o exotiku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
25.1.13 13:03

Gastro + víno je můj koníček :palec: Já bych to udělala jako vyloženě sezónní, na to se hodně dbá.

např.

1. amuse bouche: ústřice + šampaňské Henriot rosé brut, Francie
  2. studený předkrm: studený salát z mořské řasy Wakame + pinot grigio Harrer, Alto Adige, Itálie
  3. Teplý předkrm: Terina z pošírovaných Foie gras doplněná hruškovým chutney s pistáciemi + Chardonnay Reserva Terranoble, Casablanca Valley, Chile
  4. Primo piatto (lehčí hlavní chod): Risotto s divokými houbami a smaženými kapary s nočkem lanýžového másla + Pouilly Fumé, Château de Tracy, Francie
  5. Secondo piatto (vydatný hlavní chod): Konfitované stehno z kachny Barbarie podávané s glazovanými hruškami se zázvorem, škvarkovým knedlíkem a kachním jus+ Pinot noir, moravské zemské víno, Stapleton & Springer
  6. dezert: Tarte aux pignons - provensálský piniový koláč s kandovaným ovocem doplněný kopečkem šlehaného crème fraîche + Merlot, slámové víno, Oldřich Drápal, Česká republika
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
25.1.13 13:05

Zakladatelko do vyšší gastronomie nepatří halušky a guláš 8o 8o No dobrá smažák to máš pravdu, ale jak říkáš „vyšší gastronomie“ není o tom splácat na talíř neco co by jiného nenapadlo, ale i o prezentaci jídel vyváženosti menu…ale já mám praxi v gastronomii jen 16 let tak se ráda nechám poučit. Jen mě prostě zatahalo za uši poznámka o klasických jídlech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.1.13 13:05
@K.Black píše:
@pikola polévku ženy nechtějí :roll: jo opsat by to mohl, ale chtěl spíš něco už jako odzkoušeného :think: on mu s tím kdyžtak pomůže šéfkuchař, protože třeba syn nejí maso, tak neví jak chutná tudíž nemůže doporučit pití.

Nejí maso? Ty jsi teda matka :-O Taková svíčkovka rare, jak z toho ještě stříká krev, Ááááá, zabíjela bych!!! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
25.1.13 13:06

@Black_Orchids tohle davas z hlavy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.1.13 13:07
@Jitkaaa píše:
Zakladatelko do vyšší gastronomie nepatří halušky a guláš 8o 8o No dobrá smažák to máš pravdu, ale jak říkáš „vyšší gastronomie“ není o tom splácat na talíř neco co by jiného nenapadlo, ale i o prezentaci jídel vyváženosti menu…ale já mám praxi v gastronomii jen 16 let tak se ráda nechám poučit. Jen mě prostě zatahalo za uši poznámka o klasických jídlech.

Ale vždyť to píše, ne??? Prosím opravdu jen vyšší gastronomii, guláš, halušky a smažák ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí