Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@pikola já se tím tak trochu poslední dobou i živím
takže z hlavy…
s degu meníčkama pracuju dost často, toto už je vyzkoušený. A zkombinovaných pár dohromady.
Příspěvek upraven 25.01.13 v 13:11
Předkrm - carpaccio s parmazánem a rukolou
Hlavní jídlo bych si dala kachní prsa na pomerančích na zázvorovém rizotu s celerovými chipsy.
Víno mám ráda sladší, takže tramín červený nebo Pálavu.
Další jídla:
Jehněčí kolínko s bazalkovou kaší (větší jídlo)
Plátky svíčkové na zeleném pepři a lehce posypat parmazánem (menší jídlo, chuťovka)
Zeleninový salát s ovčím sýrem a balzamikovo-medovým dresingem (menší jídlo)
Losos, krevety (nejím ryby a podobné, takže se v tom nevyznám, ale většina žen okolo mě to miluje)
@Black_Orchids teda, nechces is me vzit nebo aspon registrovat? ![]()
Nebo mi aspon porad, mam v lednici kus lososa a bojim se, ze mi to nebude moc chutnat, v posledni dobe mi smrdi maso a losos mi moc nejel ani pred mym jinym stavem, co s tim?
@Seizdra promin za tou větou měl byl otazník. nebo lépe řečeno jsem nepochopila. Ano nenabízela bych do menu pro ženy guláš, ale do „vyšší gastronomie“ patří i tahle jídla. Samozdřejmě odprezentovaná naprosto jinak než ve 4 bez obsluhy.Jen mě to zatahalo za uši.
@pikola píše:
@Black_Orchids teda, nechces is me vzit nebo aspon registrovat?
Nebo mi aspon porad, mam v lednici kus lososa a bojim se, ze mi to nebude moc chutnat, v posledni dobe mi smrdi maso a losos mi moc nejel ani pred mym jinym stavem, co s tim?
teplý salát: dáš vařit do páry lososa (filet), ten se dělá cca 10 min (v páře nesmrdí), brambory - klasicky na klínky, ty se v páře dělají 20min a fazolové lusky - ty cca 7min. (můžou být i zmražené).
Uděláš si zálivku: hrubozrnná hořčice (lžíce), lžíce medu, šťáva z půl citrónu, 2-3 lžíce oliv oleje a nasekáš tam půl svazku čerstvýho kopru.
Lososa, brambory i fazolky na kousky dáš do mísy a zaliješ zálivkou.
@Jitkaaa tak samozřejmě že patří, vaří to i v práci, ale píšu že to má být menu pro ženy, tak zní úkol. Takže asi něco lehčího
jak mi řekl, tak jsem to napsala.
On dostal nejtěžší úkol, chtěl chlapi nebo důchodce ![]()
@Black_Orchids
já Ti vůbec nerozumím, co bych jedla
kluk koukal a prý super, něco nezná, ale zjistí si to
asi to použije celé, ještě musí sepsat nákup surovin a žádanku na inventář. Já nechápu proč jako číšník, má takovýhle úkol
ještě že to nemusí vařit, nevím jak by sáhl na maso ![]()
Děkuju moc
čím se živíš prosimtě ![]()
@Jitkaaa píše:
@Seizdra promin za tou větou měl byl otazník. nebo lépe řečeno jsem nepochopila. Ano nenabízela bych do menu pro ženy guláš, ale do „vyšší gastronomie“ patří i tahle jídla. Samozdřejmě odprezentovaná naprosto jinak než ve 4 bez obsluhy.Jen mě to zatahalo za uši.
tak se nevztekej a lépe čti ![]()
@Black_Orchids dik, kde vezmu paru a kopr teda nevim
toho lososa ma hodne, se s tim budu muset dneska nejak poprat ![]()
@Black_Orchids dik, kde vezmu paru a kopr teda nevim
toho lososa ma hodne, se s tim budu muset dneska nejak poprat ![]()
@K.Black píše:
@Jitkaaa tak samozřejmě že patří, vaří to i v práci, ale píšu že to má být menu pro ženy, tak zní úkol. Takže asi něco lehčíhojak mi řekl, tak jsem to napsala.
On dostal nejtěžší úkol, chtěl chlapi nebo důchodce![]()
@Black_Orchids
Děkuju moc![]()
já Ti vůbec nerozumím, co bych jedla
kluk koukal a prý super, něco nezná, ale zjistí si to
asi to použije celé, ještě musí sepsat nákup surovin a žádanku na inventář. Já nechápu proč jako číšník, má takovýhle úkol
ještě že to nemusí vařit, nevím jak by sáhl na maso:
![]()
čím se živíš prosimtě
Zajímavý… No hele snad to nebude aspoň muset platit
![]()
Kastrol s vodou, na to cedník (nebo pařák), přikryješ pokličkou a je to
takhle to nejlíp zbavíš toho rybího „pachu“. Navíc je to super-zdravá příprava ![]()
@Black_Orchids Diky. Asi bude losos s mrkvi od vcera a polenta ![]()
@Seizdra píše:
Zajímavý… No hele snad to nebude aspoň muset platit
![]()
oni to nebudou vařit, to má být jen jako
+ bude muset prostřít stůl, a jak bude obsluhovat tak musí o tom jídle mluvit. Cenu danou nemá, ale třeba kdo dostal 30 důchodců tak cenu mají, a pak studenti taky mají cenu danou.
Má to být jako závěrečná zkouška, přitom je teprve ve druháku, ale loni prý byli závěrečky katastrofa, samá šunková rolka
tak to do nich asi budou hustit
on má výhodu že má praxi v luxusní restauraci + si ho tam nechávají i na brigády, mistrová ho chválí, už od prváku. Horší to mají třeba spolužáci co dělají v učňovské restauraci, taky tam musejí pracovat pořádně ale nečuchnou si k těm „lepším“ věcem. Dokonce si ho tu nechali druhý rok, a to není zvykem, jsou s ním spokojený, asi by chtěli aby tam pracoval i po škole. Ale on nechce, chce někde na loď ![]()
@K.Black píše:
oni to nebudou vařit, to má být jen jako+ bude muset prostřít stůl, a jak bude obsluhovat tak musí o tom jídle mluvit. Cenu danou nemá, ale třeba kdo dostal 30 důchodců tak cenu mají, a pak studenti taky mají cenu danou.
Má to být jako závěrečná zkouška, přitom je teprve ve druháku, ale loni prý byli závěrečky katastrofa, samá šunková rolkatak to do nich asi budou hustit
on má výhodu že má praxi v luxusní restauraci + si ho tam nechávají i na brigády, mistrová ho chválí, už od prváku. Horší to mají třeba spolužáci co dělají v učňovské restauraci, taky tam musejí pracovat pořádně ale nečuchnou si k těm „lepším“ věcem. Dokonce si ho tu nechali druhý rok, a to není zvykem, jsou s ním spokojený, asi by chtěli aby tam pracoval i po škole. Ale on nechce, chce někde na loď
No tak ono to asi nebude tak jedoduchý, sehnat nějaký dobrý místo na nějaké zámořské… Zas kdyby sehnal, tak byste mohli mít VIP volný lístky
Uvidí no
Ale má to fajn, že je na to šikovnej a že si ho chválí, to udělá taky hodně… ![]()