Menu, vyšší gastronomie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
25.1.13 13:08

@pikola já se tím tak trochu poslední dobou i živím :lol: takže z hlavy…

s degu meníčkama pracuju dost často, toto už je vyzkoušený. A zkombinovaných pár dohromady.

Příspěvek upraven 25.01.13 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
25.1.13 13:09

Předkrm - carpaccio s parmazánem a rukolou

Hlavní jídlo bych si dala kachní prsa na pomerančích na zázvorovém rizotu s celerovými chipsy.

Víno mám ráda sladší, takže tramín červený nebo Pálavu.

Další jídla:
Jehněčí kolínko s bazalkovou kaší (větší jídlo)
Plátky svíčkové na zeleném pepři a lehce posypat parmazánem (menší jídlo, chuťovka)
Zeleninový salát s ovčím sýrem a balzamikovo-medovým dresingem (menší jídlo)

Losos, krevety (nejím ryby a podobné, takže se v tom nevyznám, ale většina žen okolo mě to miluje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35856
25.1.13 13:09

@Black_Orchids teda, nechces is me vzit nebo aspon registrovat? :-)
Nebo mi aspon porad, mam v lednici kus lososa a bojim se, ze mi to nebude moc chutnat, v posledni dobe mi smrdi maso a losos mi moc nejel ani pred mym jinym stavem, co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
25.1.13 13:13

@Seizdra promin za tou větou měl byl otazník. nebo lépe řečeno jsem nepochopila. Ano nenabízela bych do menu pro ženy guláš, ale do „vyšší gastronomie“ patří i tahle jídla. Samozdřejmě odprezentovaná naprosto jinak než ve 4 bez obsluhy.Jen mě to zatahalo za uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
25.1.13 13:18
@pikola píše:
@Black_Orchids teda, nechces is me vzit nebo aspon registrovat? :-)
Nebo mi aspon porad, mam v lednici kus lososa a bojim se, ze mi to nebude moc chutnat, v posledni dobe mi smrdi maso a losos mi moc nejel ani pred mym jinym stavem, co s tim?

teplý salát: dáš vařit do páry lososa (filet), ten se dělá cca 10 min (v páře nesmrdí), brambory - klasicky na klínky, ty se v páře dělají 20min a fazolové lusky - ty cca 7min. (můžou být i zmražené).
Uděláš si zálivku: hrubozrnná hořčice (lžíce), lžíce medu, šťáva z půl citrónu, 2-3 lžíce oliv oleje a nasekáš tam půl svazku čerstvýho kopru.
Lososa, brambory i fazolky na kousky dáš do mísy a zaliješ zálivkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.1.13 13:18

@Jitkaaa tak samozřejmě že patří, vaří to i v práci, ale píšu že to má být menu pro ženy, tak zní úkol. Takže asi něco lehčího :nevim: jak mi řekl, tak jsem to napsala.
On dostal nejtěžší úkol, chtěl chlapi nebo důchodce :lol:

@Black_Orchids 8o 8o já Ti vůbec nerozumím, co bych jedla :mrgreen: kluk koukal a prý super, něco nezná, ale zjistí si to ;) asi to použije celé, ještě musí sepsat nákup surovin a žádanku na inventář. Já nechápu proč jako číšník, má takovýhle úkol :nevim: ještě že to nemusí vařit, nevím jak by sáhl na maso :mrgreen:

Děkuju moc :hug: :hug: čím se živíš prosimtě ;)

• Citovat
  • Upravit
K.Black
25.1.13 13:19
@Jitkaaa píše:
@Seizdra promin za tou větou měl byl otazník. nebo lépe řečeno jsem nepochopila. Ano nenabízela bych do menu pro ženy guláš, ale do „vyšší gastronomie“ patří i tahle jídla. Samozdřejmě odprezentovaná naprosto jinak než ve 4 bez obsluhy.Jen mě to zatahalo za uši.

tak se nevztekej a lépe čti ;)

• Citovat
  • Upravit
3839
25.1.13 13:20

@pikola jo jinak gratuluji k jinýmu stavu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35856
25.1.13 13:20

@Black_Orchids dik, kde vezmu paru a kopr teda nevim :-) toho lososa ma hodne, se s tim budu muset dneska nejak poprat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35856
25.1.13 13:22

@Black_Orchids dik, kde vezmu paru a kopr teda nevim :-) toho lososa ma hodne, se s tim budu muset dneska nejak poprat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.1.13 13:31
@K.Black píše:
@Jitkaaa tak samozřejmě že patří, vaří to i v práci, ale píšu že to má být menu pro ženy, tak zní úkol. Takže asi něco lehčího :nevim: jak mi řekl, tak jsem to napsala.
On dostal nejtěžší úkol, chtěl chlapi nebo důchodce :lol:

@Black_Orchids 8o 8o já Ti vůbec nerozumím, co bych jedla :mrgreen: kluk koukal a prý super, něco nezná, ale zjistí si to ;) asi to použije celé, ještě musí sepsat nákup surovin a žádanku na inventář. Já nechápu proč jako číšník, má takovýhle úkol :nevim: ještě že to nemusí vařit, nevím jak by sáhl na maso:

Děkuju moc :hug: :hug: čím se živíš prosimtě ;)

8o Zajímavý… No hele snad to nebude aspoň muset platit :D :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
25.1.13 13:33

Kastrol s vodou, na to cedník (nebo pařák), přikryješ pokličkou a je to ;) takhle to nejlíp zbavíš toho rybího „pachu“. Navíc je to super-zdravá příprava :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35856
25.1.13 13:34

@Black_Orchids Diky. Asi bude losos s mrkvi od vcera a polenta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.1.13 13:46
@Seizdra píše:
8o Zajímavý… No hele snad to nebude aspoň muset platit :D :jazyk:

oni to nebudou vařit, to má být jen jako :roll: + bude muset prostřít stůl, a jak bude obsluhovat tak musí o tom jídle mluvit. Cenu danou nemá, ale třeba kdo dostal 30 důchodců tak cenu mají, a pak studenti taky mají cenu danou.
Má to být jako závěrečná zkouška, přitom je teprve ve druháku, ale loni prý byli závěrečky katastrofa, samá šunková rolka :mrgreen: tak to do nich asi budou hustit :nevim: on má výhodu že má praxi v luxusní restauraci + si ho tam nechávají i na brigády, mistrová ho chválí, už od prváku. Horší to mají třeba spolužáci co dělají v učňovské restauraci, taky tam musejí pracovat pořádně ale nečuchnou si k těm „lepším“ věcem. Dokonce si ho tu nechali druhý rok, a to není zvykem, jsou s ním spokojený, asi by chtěli aby tam pracoval i po škole. Ale on nechce, chce někde na loď :roll:

• Citovat
  • Upravit
21848
25.1.13 14:02
@K.Black píše:
oni to nebudou vařit, to má být jen jako :roll: + bude muset prostřít stůl, a jak bude obsluhovat tak musí o tom jídle mluvit. Cenu danou nemá, ale třeba kdo dostal 30 důchodců tak cenu mají, a pak studenti taky mají cenu danou.
Má to být jako závěrečná zkouška, přitom je teprve ve druháku, ale loni prý byli závěrečky katastrofa, samá šunková rolka :mrgreen: tak to do nich asi budou hustit :nevim: on má výhodu že má praxi v luxusní restauraci + si ho tam nechávají i na brigády, mistrová ho chválí, už od prváku. Horší to mají třeba spolužáci co dělají v učňovské restauraci, taky tam musejí pracovat pořádně ale nečuchnou si k těm „lepším“ věcem. Dokonce si ho tu nechali druhý rok, a to není zvykem, jsou s ním spokojený, asi by chtěli aby tam pracoval i po škole. Ale on nechce, chce někde na loď :roll:

No tak ono to asi nebude tak jedoduchý, sehnat nějaký dobrý místo na nějaké zámořské… Zas kdyby sehnal, tak byste mohli mít VIP volný lístky :D :D Uvidí no :) Ale má to fajn, že je na to šikovnej a že si ho chválí, to udělá taky hodně… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí