Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, chci se zeptat, nechtěně jsem si vzala dva prášky na jendou, myslela, jsem, že jsem vynechala a pak jsem si vzala oba… bude mi teď na konci týdnu chybět prášek, co mám dělat? Mám si vzít prášek z jiného plata ten poslední den, nebo normálně vynechat mít menzes a pak další platíčko začít brát o den dřív? děkuji za odpověď , má antikoncepce je Mercilon
Ahoj, já bych dobrala normálně, udělala pauzu a začala brát o den dříve. Popř. zkus zavolat doktorovi. Pauzu bych o ten den neprodlužovala, potom by chvíli nemusely účinkovat. ![]()
Děkuji a myslíš, že mám zítra si vzít normálně prášek i přesto, že jsem si vzala dnes dva?
Já bych ho normálně vzala. Tím pádem ti bude na konci jeden „chybět“, pauzu tedy začneš o den dříve a o den dříve začneš brát další platíčko. Pauza bude dlouho tak jak má. Když ho naopak vynecháš ten den a vemeš pak další jako bys brala normálně, můžeš narušit antikoncepční účinek. ![]()
Pro jistotu si radši v pondělí zavolej doktorovi. On ti poradí lépe, já bych postupovala takhle. Taky beru Mercilon.