Měření bazální teploty - ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1238
29.5.21 21:57
@Anonymní píše:
Děkuji moc :) Cykly mám pravidelné, celý život. V mládí 26 dní, teď se mi cyklus spíš prodlužuje, 27 nebo 28 dní. Viděla jsem dokument, kde mluvil gynekolog, že když se ženě po 35.roce věku zkrátí nebo prodlouží cyklus, znamená to, že se zhoršuje kvalita vajíček.

Na preventivní prohlídce jsem byla v srpnu a jdu zase v srpnu, tak se zkusím zeptat na ten hormonální profil.

Taky jsem někde četla, že pokud se ta teplota nedrží na hoře, bývá to většinou nízkou hladinou progesteronu nebo naopak vysoký prolaktin. Ale nešpiním ve druhé fázi cyklu, MS mi začíná najednou.

Děláme to, jak píšeš, styk 16,14 a 12 dní do začátku další MS, někdy v liché dny, muž dělá na směny. Snažím se to nehrotit, buď se to do 40 povede nebo ne.

Mozna jeste pridejte 1 snazeni a to 18 dni pred MS. Pozitivni ovu test nezaruci, ze k ovulaci skutecne dojde, takze na testy bych se mozna vykaslala a kdyz uz, tak se zamerila jen na tu teplotu. A nebo vsechno zkoumani ovulace vypust z hlavy treba na 3 cykly pres to leto a odpocin si od toho. Hormonalni profil je fakt zaklad a pak poradnej ultrazvuk. Nejlepe tesne pred predpokladanou ovulaci. S prolaktinem zkusenost nemam, ale puvodne jsem se diky skakajici teplote domnivala, ze mi hapruje progesteron. Takze jsem hystercila u doktora a bum, ten cyklus jsem otehotnela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.21 22:10
@PastikaJatrova píše:
Mozna jeste pridejte 1 snazeni a to 18 dni pred MS. Pozitivni ovu test nezaruci, ze k ovulaci skutecne dojde, takze na testy bych se mozna vykaslala a kdyz uz, tak se zamerila jen na tu teplotu. A nebo vsechno zkoumani ovulace vypust z hlavy treba na 3 cykly pres to leto a odpocin si od toho. Hormonalni profil je fakt zaklad a pak poradnej ultrazvuk. Nejlepe tesne pred predpokladanou ovulaci. S prolaktinem zkusenost nemam, ale puvodne jsem se diky skakajici teplote domnivala, ze mi hapruje progesteron. Takze jsem hystercila u doktora a bum, ten cyklus jsem otehotnela :mrgreen:

Teplota většinou stoupne 15.den cyklu, drží se pár dní, víc jak tři, to se považuje za potvrzenou ovulaci a potom klesne níž, ale ne úplně na předovulační hodnoty.
Mám staršího muže a my už jsme na takový záhul stáří :mrgreen: Navíc ani já se v sexu nevyžívám, mám celoživotně nižší potřebu. U muže se často u třetího snažení obden už nepovede přirozené vyvrcholení, ale musíme rukou do stříkačky a já si to potom zavedu. Taky se stalo, že jsme měli 10.den cyklu, 12.den a 14.uz byl problém. Navíc semeno nemusí být tak kvalitní než po delší pauze. Jakákoliv manipulace se semenem mírně snižuje šance, ale jen mírně, touto metodou jsem otěhotněla s nejmenší, kde to po raném potratu byl taky záhul, donutit se k té pravidelnosti.
Neměřím každý cyklus a testuji poslední dva cykly.

Trochu se bojím postojů lékaře, že žádný hormonální profil nebude, když mám tolik dětí, nemám důvod si myslet, že jsem teď neplodná. Přitom bych chtěla jen vědět, jestli jsem OK a jestli je do budoucna šance. Plus by to možná ještě chtělo vyšetřit spermiogram, který se taky může změnit.

Moc díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1238
30.5.21 20:29
@Anonymní píše:
Teplota většinou stoupne 15.den cyklu, drží se pár dní, víc jak tři, to se považuje za potvrzenou ovulaci a potom klesne níž, ale ne úplně na předovulační hodnoty.
Mám staršího muže a my už jsme na takový záhul stáří :mrgreen: Navíc ani já se v sexu nevyžívám, mám celoživotně nižší potřebu. U muže se často u třetího snažení obden už nepovede přirozené vyvrcholení, ale musíme rukou do stříkačky a já si to potom zavedu. Taky se stalo, že jsme měli 10.den cyklu, 12.den a 14.uz byl problém. Navíc semeno nemusí být tak kvalitní než po delší pauze. Jakákoliv manipulace se semenem mírně snižuje šance, ale jen mírně, touto metodou jsem otěhotněla s nejmenší, kde to po raném potratu byl taky záhul, donutit se k té pravidelnosti.
Neměřím každý cyklus a testuji poslední dva cykly.

Trochu se bojím postojů lékaře, že žádný hormonální profil nebude, když mám tolik dětí, nemám důvod si myslet, že jsem teď neplodná. Přitom bych chtěla jen vědět, jestli jsem OK a jestli je do budoucna šance. Plus by to možná ještě chtělo vyšetřit spermiogram, který se taky může změnit.

Moc díky za rady :kytka:

Ja si myslim, ze by ten hormonalni profil nemel byt problem. Proste se snazite o mimco a zatim to nevyslo, tak chces aspon zakladni vysetreni. Ale je fakt, ze nekteri doktori ochotni nejsou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.21 20:45
@PastikaJatrova píše:
Ja si myslim, ze by ten hormonalni profil nemel byt problem. Proste se snazite o mimco a zatim to nevyslo, tak chces aspon zakladni vysetreni. Ale je fakt, ze nekteri doktori ochotni nejsou :?
Říkaly mi kamarádky, že někteří gynekologové toto nedělají, že posílají celý pár rovnou do CAR, kde se dělá spermiogram a hormonální profil. Dřív dělal gynekolog, teď už prý ne.

Díky moc za rady a podporu :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.21 20:51

Ahoj holky, už nějakou dobu se s manželem snažíme o miminko. Když už to nějakou dobu nešlo, začala jsem s ovulačními testy. Již třetí měsíc bez ovulace. Nevím jestli neni brzo to třeba řešit s gynekologem, nebo ještě čekat? Je to půl roku co jsem vysadila antikoncepci, tu jsem brala rok.
Taky beru kyselinu listovou, Macu, a piju kontryhel.

• Citovat
  • Upravit
1238
30.5.21 20:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky, už nějakou dobu se s manželem snažíme o miminko. Když už to nějakou dobu nešlo, začala jsem s ovulačními testy. Již třetí měsíc bez ovulace. Nevím jestli neni brzo to třeba řešit s gynekologem, nebo ještě čekat? Je to půl roku co jsem vysadila antikoncepci, tu jsem brala rok.

Ahoj. Negativni ovu test nemusi znamenat, ze ovu neni. Presnejsi metoda je mereni bazalni teploty. Tam se ti ovu pri spravnym mereni ukaze celkem jasne. Nehazej flintu do zita, zbav se ovu testu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.21 22:21
@Anonymní píše:

Ovulační testy jsou velmi nepřesné. U mě tento měsíc 12.den cyklu ve 14 hodin skoro pozitivní test, v 17 hodin ten den byl negativní a další den, 13.den cyklu ve 12 hodin jasně pozitivní test, potom už pořád negativní. I v jinou hodinu další den.
Bazální teplota funguje dobře, pokud je měřená za stejných podmínek. Já mám hodně dětí a návyk budit se v noci, i když všechny děti spí celou noc. Navíc mě to měření dost stresuje, že nemůžu zaspat. Ale určitou křivku mi to vždy ukázalo.

Pokud nemáš dítě a nízký věk, určitě konzultovat s gynekologem. I když po vysazení HA se někdy tělo dává chvíli dohromady. Já děti mám a nemám důvod se domnívat, že ovulace není. Navíc svoji roli hraje už věk.

Tento měsíc to nevypadá, teplota jde dolů. Příští měsíc udělám jen dva ovu testy 12.a 13.den cyklu a teplotu budu měřit jen do ovulace. Stejně nemám moc možností plánování správných dnů k vůli pracovním povinnostem muže. Navíc to nemá být o tom vychytat správně minuty, spermie by měly den až dva vydržet.

Držím pěsti :kytka: Nezoufej, určitě se brzy zadaří. Pokud jsi před půl rokem vysadila HA, tak se nesnažíte dlouho.

• Citovat
  • Upravit
Simona965
22.3.24 11:49

Ahoj holky jdu pro radu takhle vypadá můj graf od února…ms měla dorazit včera furt nic..myslíte si že ještě dorazí ms že by to byl anovulacni cyklus…dneska mě furt poboliva v podbrisku a spodek jak kdybych to měla dostat ale nic :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex