Měření bazální teploty - ovulace

Anonymní
19.2.21 13:31

Měření bazální teploty - ovulace

Ahoj všem,

budu ráda za pomoc. Měřím si bazální teplotu a chtěla bych se zeptat, zda jsem dobře vyhodnotila, že ovulace byla 10.2 nebo 11.2? A zda by mohla být možnost těhotenství, když proběhl sex 11.2? Anonym dávám z osobních důvodu. Děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
151
19.2.21 13:36

Ahojky, vyfotíš přesně ty teploty, prosím? Máš časy měření a byla někdy nějaká okolnost? (něco, co vybočuje z normálu… alkohol, oslava, nemoc.. atd) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.21 13:44

@Sally87 takhle je to lepší? :) Ne nic. Žádná nemoc, oslava ani alkohol, nepiji. Jediné, že teploty jsou měřené hned po spánku, ale někdy vstávám do práce a někdy ne, ale teploty jsou měřeny maximálně o dvě hodiny.

• Citovat
  • Upravit
2349
19.2.21 13:45

Tak pokud jsi byla precizní, tak podle pravidla „3 teploty po ovulaci jsou vyšší, než 6 předchozích“ vychází ovulace na 13. den. Tím pádem bys těhotná být asi mohla. Ale ono jistotu u tohodle typu měření získáš až po několika cyklech. v

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
19.2.21 13:51

Pro potvrzení ovulace musíme mít 3. vyšší měření o 0,2… což tam o fous není. Měř se ještě dál a zapisuj i čas, okolnosti a hlenový příznak :) Jo, a je dobrý měřit na dvě desetinná místa a celý cyklus v jedné dutině - nestřídat. Kdybys měla nějaké otázky, klidně pošli zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.21 13:55

@Sally87 děkuji moc, kdyžtak napíší. Ještě k hlenu, 5.2 jsem měla takový vodový a 10.2 jako vaječný bílek. Měřím na dvě desetinná, mám i teploměr a měřím vaginálně.

• Citovat
  • Upravit
151
19.2.21 13:59
@Anonymní píše:
@Sally87 děkuji moc, kdyžtak napíší. Ještě k hlenu, 5.2 jsem měla takový vodový a 10.2 jako vaječný bílek. Měřím na dvě desetinná, mám i teploměr a měřím vaginálně.

Paráda, hlen je dobrý fakt zapisovat slovně - přesně tak, jak si napsala teď, tak si je tak piš do tabulky… když budeš chtít, pomůžu ti s vyhodnocením :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.21 15:03

@Sally87 moc děkuji. Právě se ptám, od středy mám takové divné pocity v bradavkách, šíleně citlivé a unavená jsem asi tak od 100% více. a v úterý takové divné tlaky v podbříšku a motání hlavy, tak proto se ptám. Moc děkuji. :)

• Citovat
  • Upravit
609
28.4.21 07:34

Holky taky bych potřebovala poradit. Graf mi vyhodnotil takto ale mě se zdá, že ovulace byla spíš 15tého.

Test mám negativní ale kdyby byla ovulace později tak bych ani asi těhotná být nemohla. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.5.21 07:55

Kdy proběhne ovulace?

Ahoj holky, mám takový dotaz ohledně ovulace. Měřín teplotu i si dělám ovulační testy.
9.5. byla teplota 36,1 test negativní
10.5 byla teplota 36.15 test negativní
11.5 byla teplota 36,2 test dopo i odpo jasné pozitivní.
12.5 dnes teplota 36,4. Test jsem ještě nedělala.
Dle grafu si myslím že by byla ovulace 9.5, ale dle testů jasně 11.5, tudíž nevím kdy proběhne přesně ovulace, nebo jestli už proběhla, abych ji nezmeškala :D děkuji za odpovědi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.5.21 15:02

@Montys14 ovulace nastává až po snížení teploty při následném vzestupu, takže včera, dnes…test ukazuje nárůst LH a ovulace nastává také po vzestupu…snažila bych se včera, dnes, zítra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.5.21 16:59

@Isi123 Super, moc děkuji za odpověď, včera jsem to pojistila, tak dnes to zkusíme pojistit raději také :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.21 13:25

Prosím Vás, poradíte? Věk 36 let, děti už mám. Děti, které jsme chtěli a počali do věku 27 let, byly na první dobrou, bez počítání, měření a ovu testů. Potom jsem chtěla pracovní pauzu, lehce po 30 otěhotnění asi čtvrtý cyklus, ve 32 letech 8 cyklů, biochemické a další těhotenství až za 6 cyklů takže čekání na nejmenší více než rok. Muž pořád stejný.

Chtěli bychom ještě benjamínka, i když se už nemusí povést. Snažení kalendářně rok, ale ve skutečnosti tak 9 cyklů, protože některé cykly snažení nebylo vzhledem ke covid, očkování nebo jsme se v plošných dnech nesešli z důvodu nějakých povinností.

Měřím BT, ovulaci mi graf potvrdí jen když měřím teploměrem na jedno desetinne místo. Mám malé rozdíly mezi teplotami. Na 2 místa je v tom chaos a podle WZ nelze ovulaci určit. Většinou tak 5.den po potvrzené ovulaci spadne BT k předovulačním hodnotám a většinou tam je až do MS, někdy ne.
Silně pozitivní ovu testy-testovací silnější než kontrolní 12. nebo 13.den cyklu.

Myslíte, že mi chybí hormony? Poradíte? Kontryhel jsem zkoušela v minulém snažení a právě u něj jsem měla to biochemické, o 14 dní prodloužený cyklus, lehce pozitivní test a potom silné krvácení, zimnice.
Možná mi chybí progesteron nebo přebývá prolaktin, teprve nedávno jsem přestala úplně kojit větší dítě na uspání.

Nevíte, jestli mám i ve svém věku a při vyšším počtu dětí možnost nechat si udelat hormonální profil? Lze v laboratoři jako samoplatce? Vím, že vzhledem k věku ta doba není žádná hrůza, buď to klapne nebo ne, přesto bych si ráda nechala poradit od někoho, kdo této problematice rozumí.

Co se týče BT, bohužel mám po dětech návyk budit se v noci na WC, měřit třeba ve 3 ráno nemá význam a když vím, že mám měřit, hlavně ke konci cyklu nemůžu usnout, zaspím později a po hodině, dvou spánku to taky nemá moc význam.

Určitě nechci a nemám čas lítat někde u odborníků, ale ráda bych si nechala poradit od toho, kdo rozumí symptotermální metodě, jestli je nějaký problém a jestli by tomu nešlo jít nějak naproti. A vybrat třeba dva dny nejvhodnější k početí. Protože čím jsme starší, taky se nám do toho nechce třikrát ob den a mám dvě děti z jediného styku v měsíci. Ale v mládí, bývávalo. Přemýšlím, že si objednám příručku a poradenství u CENAP.
Máte s nimi někdo zkušenosti? Je v té příručce něco více, co se nedozvím na stránkách zaměřených na bazální teplotu?

Díky za všechny rady.

• Citovat
  • Upravit
1238
29.5.21 15:29
@Anonymní píše:
Prosím Vás, poradíte? Věk 36 let, děti už mám. Děti, které jsme chtěli a počali do věku 27 let, byly na první dobrou, bez počítání, měření a ovu testů. Potom jsem chtěla pracovní pauzu, lehce po 30 otěhotnění asi čtvrtý cyklus, ve 32 letech 8 cyklů, biochemické a další těhotenství až za 6 cyklů takže čekání na nejmenší více než rok. Muž pořád stejný.

Chtěli bychom ještě benjamínka, i když se už nemusí povést. Snažení kalendářně rok, ale ve skutečnosti tak 9 cyklů, protože některé cykly snažení nebylo vzhledem ke covid, očkování nebo jsme se v plošných dnech nesešli z důvodu nějakých povinností.

Měřím BT, ovulaci mi graf potvrdí jen když měřím teploměrem na jedno desetinne místo. Mám malé rozdíly mezi teplotami. Na 2 místa je v tom chaos a podle WZ nelze ovulaci určit. Většinou tak 5.den po potvrzené ovulaci spadne BT k předovulačním hodnotám a většinou tam je až do MS, někdy ne.
Silně pozitivní ovu testy-testovací silnější než kontrolní 12. nebo 13.den cyklu.

Myslíte, že mi chybí hormony? Poradíte? Kontryhel jsem zkoušela v minulém snažení a právě u něj jsem měla to biochemické, o 14 dní prodloužený cyklus, lehce pozitivní test a potom silné krvácení, zimnice.
Možná mi chybí progesteron nebo přebývá prolaktin, teprve nedávno jsem přestala úplně kojit větší dítě na uspání.

Nevíte, jestli mám i ve svém věku a při vyšším počtu dětí možnost nechat si udelat hormonální profil? Lze v laboratoři jako samoplatce? Vím, že vzhledem k věku ta doba není žádná hrůza, buď to klapne nebo ne, přesto bych si ráda nechala poradit od někoho, kdo této problematice rozumí.

Co se týče BT, bohužel mám po dětech návyk budit se v noci na WC, měřit třeba ve 3 ráno nemá význam a když vím, že mám měřit, hlavně ke konci cyklu nemůžu usnout, zaspím později a po hodině, dvou spánku to taky nemá moc význam.

Určitě nechci a nemám čas lítat někde u odborníků, ale ráda bych si nechala poradit od toho, kdo rozumí symptotermální metodě, jestli je nějaký problém a jestli by tomu nešlo jít nějak naproti. A vybrat třeba dva dny nejvhodnější k početí. Protože čím jsme starší, taky se nám do toho nechce třikrát ob den a mám dvě děti z jediného styku v měsíci. Ale v mládí, bývávalo. Přemýšlím, že si objednám příručku a poradenství u CENAP.
Máte s nimi někdo zkušenosti? Je v té příručce něco více, co se nedozvím na stránkách zaměřených na bazální teplotu?

Díky za všechny rady.

S priruckou zkusenosti nemam. S merenim bazalni teploty jo. Mam nepravidelne cykly. Pokud skutecne k ovulaci dojde a teplota pak zustava dole, muzes mit malo progesteronu. Muj doktor mi hormonalni profil udelal vzdy na pozadani a zdarma. Bezne se hormonalni profily delaj v zacatku cyklu, ale mne ho doktor delal vzdy pred predpokladanou ovu a cca tyden po ovu, aby videl prave ten progesteron, ktery se tvori po ovu. Pokud mas pravidelne cykly, melo by stacit snazit se cca 16-10 dni pred koncem cyklu obden. Ale z tveho dotazu to zni, ze vse o cyklu a mereni BT vis, takze bych si ve tvem pripade zaridila ten hormonalni profil, aby doktor kouknul kolem ty ovu na vysku sliznice a pred ovu na folikuly (pro me zakladni vysetreni, kdyz se mimco nedari). Drzim palce :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.21 17:49
@PastikaJatrova píše:
S priruckou zkusenosti nemam. S merenim bazalni teploty jo. Mam nepravidelne cykly. Pokud skutecne k ovulaci dojde a teplota pak zustava dole, muzes mit malo progesteronu. Muj doktor mi hormonalni profil udelal vzdy na pozadani a zdarma. Bezne se hormonalni profily delaj v zacatku cyklu, ale mne ho doktor delal vzdy pred predpokladanou ovu a cca tyden po ovu, aby videl prave ten progesteron, ktery se tvori po ovu. Pokud mas pravidelne cykly, melo by stacit snazit se cca 16-10 dni pred koncem cyklu obden. Ale z tveho dotazu to zni, ze vse o cyklu a mereni BT vis, takze bych si ve tvem pripade zaridila ten hormonalni profil, aby doktor kouknul kolem ty ovu na vysku sliznice a pred ovu na folikuly (pro me zakladni vysetreni, kdyz se mimco nedari). Drzim palce :hug: :kytka:

Děkuji moc :) Cykly mám pravidelné, celý život. V mládí 26 dní, teď se mi cyklus spíš prodlužuje, 27 nebo 28 dní. Viděla jsem dokument, kde mluvil gynekolog, že když se ženě po 35.roce věku zkrátí nebo prodlouží cyklus, znamená to, že se zhoršuje kvalita vajíček.

Na preventivní prohlídce jsem byla v srpnu a jdu zase v srpnu, tak se zkusím zeptat na ten hormonální profil.

Taky jsem někde četla, že pokud se ta teplota nedrží na hoře, bývá to většinou nízkou hladinou progesteronu nebo naopak vysoký prolaktin. Ale nešpiním ve druhé fázi cyklu, MS mi začíná najednou.

Děláme to, jak píšeš, styk 16,14 a 12 dní do začátku další MS, někdy v liché dny, muž dělá na směny. Snažím se to nehrotit, buď se to do 40 povede nebo ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex