Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Nejlepší je plácnout nožku do té šablony, kterou mají v obuvi
Já obkreslim nohu a pak mrknu na boty které chci kupovat, vždy je tam vnitřní rozměr tak si k naměřené délce připočtu cca 1,5cm a dle toho vyberu a vždy jí to sedí pěkně
Já hlavně řešim aby ty boty byly na úzké nohy a pak ok ![]()
Ahoj, nohu měřím tak, že malou postavím plnou vahou na papír, aby na té noze fakt stála a obkreslím nohu prupiskou nebo tužkou postavneou na kolmo. Pak tu šlápotu vystřihnu a zkouším do boty nebo se sněžím špejlí tu botu vevnitř změřit. Měřím jak délku tak šířiu kolem prstíků. Nadměrek beru 1 -1,5 cm ale já kupuju barefoot boty tak je to trošku jiné. ![]()
@Markéta80 takze kdyz ma delku nohy 105 mm pripoctu 15 mm coz je 120 mm, tak budu vybirat boty s vnitrni stelkou 120 mm?…jde mi o to, ze boty budu muset koupit pres net, protoze u nas tak male nesezenu
@Luisiana ja bych rada take barefoot ale nic nemuzu sehnat v tak male velikosti
@Anonymní píše:
@Markéta80 takze kdyz ma delku nohy 105 mm pripoctu 15 mm coz je 120 mm, tak budu vybirat boty s vnitrni stelkou 120 mm?…jde mi o to, ze boty budu muset koupit pres net, protoze u nas tak male nesezenu
jo přesně takhle. vali takhle beru boty od prvních botiček a vždy ok ![]()
Bacha s nadměrkem 1,5cm.
Záleží na botě i na noze. Já třeba loni koupila malýmu boty s nadměrkem cca 1,2cm a v pohodě. Letos jsem koupila stejnou (kvalitní) značku, ale malinko jiný typ (tvar stejný, místo celokoželé špičky je částečně „hadrová“) a s nadměrkem 1,5cm si rozbíjí hubu, protože zakopává o špičky a bota se mu mírně vyzouvá ![]()
Takže jsem narychlo sháněla mezičíslo.
Navíc, čím menší nožička, tím je větší nadměrek větší problém.
Prostě u nohy 20cm centimetrový nadměrek není nic, u nohy deseticentimetrové je to vlastně desetina délky, tak na to bacha.
U takhle malé nožičky bych se bála nadměrku většího než 1cm.
Tak jak jsem ti spala, postav jí na papír, obresli nohu a pak jí změr v nejširším místě
@Mar__tanka1983 píše:
Bacha s nadměrkem 1,5cm.
Záleží na botě i na noze. Já třeba loni koupila malýmu boty s nadměrkem cca 1,2cm a v pohodě. Letos jsem koupila stejnou (kvalitní) značku, ale malinko jiný typ (tvar stejný, místo celokoželé špičky je částečně „hadrová“) a s nadměrkem 1,5cm si rozbíjí hubu, protože zakopává o špičky a bota se mu mírně vyzouvá
Takže jsem narychlo sháněla mezičíslo.
Navíc, čím menší nožička, tím je větší nadměrek větší problém.
Prostě u nohy 20cm centimetrový nadměrek není nic, u nohy deseticentimetrové je to vlastně desetina délky, tak na to bacha.
U takhle malé nožičky bych se bála nadměrku většího než 1cm.
S nadměrkem mám úplně stejnou zkušenost. Zejména syn prakticky doteď nemůže mít větší nadměrek než 1 cm jinak zakopává při každém druhém kroku.
Ahoj vsem, omlouvam se za anonym, ale mam uplne stupidni dotaz
Jak je to s merenim nozky pro velikost bot? Jak zjistim velikost a jak se pripocitava nadmerek? Dcerka ma nozicku 10,5 cm dlouhou, tak na tedy jakou velikost?