Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To víš, že ti může přijít pokuta dodatečně domů - mají tvojí SPZ a změřenou rychlost. Ale nechápu, proč se za to stydíš, jako bys přejela školku na přechodu
To se stane každýmu, že mu občas ujede noha ![]()
Může přijít dodatečně, ale nemusí
… tobě mohlo ukazovat auto 60, mu mohl ukazovat radar 56… 3 tolerance a jsi na 53
Myslím, že by tě zastavil a řešil by to hned.
Někde jsem právě četla, že pokud nezastaví hned, tak by to mělo být v pohodě.
No tak uvidím. Zakl.
@Anonymní píše: Více
Tos četla špatně. Manželovi takhle přišly už dvě pokuty z místa, kde nebyl pevný radar. Ale o nic nejde, pravděpodobně jen zaplatíš pokutu, o body nepřijdeš.
Nejspíše nepřijde nic, v Praze většinou tolerují +10 km/hod. a tachometr většinou ukazuje o pár km víc, než je skutečná rychlost.
Kde přesně měřili? Pokud to bylo laserem (vysoká trojnožka) a nečuměl do toho, tak Tě neměřili.
@jege píše: Více
Byla to vysoká trojnožka a čuměl do toho.
Bylo to Na Strži, když se jede z Pankráce nebo Budějovické směrem ke Krči. ![]()
Ajaj, tak to bych čekala, že přijít může. Manžel měl jednu z Jeremenkovy, taky chlápek s trojnožkou. A tam udržet tu padesátku je nadlidský výkon i na kole, natož v autě ![]()
Jen pro info. Teď jsem četla toto: pokud vás hlídka pouze vyfotí a nezastaví, nemůže policista následně poslat uhrazení pokuty provozovateli vozidla (toto lze pouze u automatizovaných radarových systému, viz. úsekové měření), ale mohou vyzvat provozovatele k podání vysvětlení.
https://radyproridice.cz/…i-rychlosti/
Tak jsem teda zvědavá, jak to dopadne. ![]()
@unuděná Jeremenkovu také znám. ![]()
Jako já ti nevím. Ale před lety měřili normálně policajti u silnice hned za značkou v obci. Já blbá tam vlitla rychle.
Přitom jsem věděla, že tam často měří a zebra vesnice o 5 barakach je hned pod kopcem. Takže moje chyba.
No a měřili to, já tam prolitla a říkám no ty vl. Tak jsem se otočila, přijela za policisty a řekla jim, zda by mi rovnou mohli dát pokutu za rychlost na místě. A ať mi nic neposílají. Tak na mě koukali. Říkali mi, že jsem měla štěstí, že vyfotili ještě auto předemnou a když jsem jela já, tak už to měli vypnuté. Ale že si všimli, že jsem tam projela rychleji. Tak jsem se tedy ptala co bude. A oni že ty co namerili a vyfotili, tak jim pokuta a následně řešení přijde.
Mé řekli, že mi nemohou dát pokutu, jelikož v ruce nemají ani papír, prostě nic. Tak jsem jim řekla, že svoji chybu za rychlost uznávám, přiznávám a že bych tím pádem měla dostat pokutu, že to je tak správně.
Tak na mě koukali jako na deil a že mi fakt nemohou dát pokutu, i když ji chci.
Takže asi tak. Ale je to pra let zpět. ![]()
Já bych si tipla, že by tě rovnou chytil. Nevím jestli ten radar má nějakej záznam.
Já jsem dostala pokutu v Židlochovicích, jela jsem asi 64 km/h a je tam měření, a pak před Mělníkem. Taky skoro tak. Obojí přišlo poštou, jedno bylo služebákem, takže na firmu, a druhý tátovi, protože mám na něj napsaný auto. Za pětikilo, lidovka. Nejde to rovnou do správka. Přišlo vyrozumění a vyměřená pokuta. Kdybych nesouhlasila, tak to jde do správka.
No a naposledy mě lapili když jsem na poslední chvíli projížděla na oranžovou (skoro červenou, ale tisíckrát předtím jsem to „stihla“). Jenže tentokrát jsem se nekoukla a za mnou jeli příslušníci. Tak na místě 4500 a 6 bodů..au. To zabolelo dost a od tý doby zastavuju i kdyby mě měl někdo nabourat.
@Azeretereza píše: Více
To už je dost bodů a i peněz, ale z chyb se člověk učí. Já také počítám s pokutou. Stane se, ale také jsem vždy viděla, že chytají a dávají pokutu na místě. Tak uvidím no. ![]()
Ahoj, nevíte nahodou jak to je? Dnes jsem jela autem kousek po silnici, kde nikde nikdo nejel, tak jsem se z mírného kopečka rozjela 60km/h (v Praze) a v tom vidím, jak policista měří na kraji za zastávkou rychlost. Jsem smířená s pokutou, ale nevíte, zda mi opravdu pokuta přijde, když mě policista nezastavil? Minule jsem právě viděla, jak policie měřila a ti co jeli rychleji, tak je zastavovali, aby jim dali pokutu. Nemá někdo zkušenost? Půjde to do správního řízení a pokuta přijde poštou nebo když mě nezastavili, tak mohu být v klidu?
Jezdím přes 10 let a zatím vždy v pohodě, tak nemám zkušenost. Prosím o zachování anonymu. Hrozně se stydím.