Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam dotaz když měřim třiletemu teplotu a měřim jen v konečniku,jinde nam to nejde odečita se pořad pul stupně nebo to je jen u miminek?
Mam dotaz, kde je měření nejpřesnější? V puse jsem si naměřila 37.5 a pod paží 36.5, co je přesnější? Do zadku si ho rvát nebudu ![]()
@terezn já si to taky myslim, protože to naměříš tělesnou teplotu, když to v podpaží jen teplotu kůže
Řekla bych v puse, v podpaždí stačí blbě teploměr posunout a naměří ti něco úplně jiného. Akorát přemýšlím, zda se v puse něco odečítá nebo to co ukáže teploměr, tak to je ta teplota. ![]()
Ahoj vyzkoušej teploměr do ucha.Je to během 3s hotové. Mám s tím dobrou zkušenost a 0,5C se odečítá. VB
Ahoj, prosím, mám dotaz. Dceři budou v prosinci 3 roky a co se týká měření teploty, tak tedy po přemlouvání se nechá změřit v zadečku
… Nicméně, kde měříte vy? Do pusy odmítá strčit teploměr a do podpaží je to nepřesné. Do kdy je únosné měřit v konečníku? Nedělám to již ráda, ale nic jiného mi zatím nezbývá
… Používám thermoval s ohebnou špičkou… Když se měří v puse, odečítá se těch 0,3°, co je tu psáno již v minulosti? A máte některá ověřený dotykový teploměr? Já zatím nenašla žádný, který by stál za něco
děkuji za informace ![]()
@lucije28 máme do ucha z lidlu a měří dobře, od té doby jsem thermoval nepouzila
@j.a.n.i1 - co jsem právě četla, tak z Lidlu nedoporučovali… Moje mudr. má nějaký luxusní drahý (značku netuším) a věčně se s ní hádám o nepřesnosti měření…
![]()
@lucije28 Tak ono jich měli v Lidlu několik, tenhle je Medisana a nám tedy fakt měří dobře, zkoušela jsem to na sobě a teplota seděla plus minus 2 desetiny.
Používám jen bezkontaktní teploměr - lze měřit v oušku nebo cca 2cm od čela. Je to rychlé a hlavně můžeš měřit teplotu i když prcek spinká a né ho trápit s měřením teploty, když už tak ho trápí horečka.