Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim, mam syna s ment retardaci nedokazi mu zmerit teplotu v klidu v podpazi ani v ustech, proto merim v konecniku, trpi na teploty od mala, asi pred 14ti dny jsme byli hospitalizovany kvuli teplotam, kde mi dr rikali, ze u takovych velkych deti uz se neodecita tech 5 desetin.. jenze ja nevim prijde mi to divny.. klukovi jsem ted merila a ma zase bez odečtu 37,6.. takze nas zas cekaji teploty nebo na nevim… nevite o tom neco?
Zvláštní. Moji tchýni nedávno říkal doktor že si má měřit teplotu v konečníku, a odečíst půl stupně. ![]()
Uvnitř těla je teplota vyšší než na povrchu (v podpaží) a to jak u mimina, tak u dospělých. Takže já bych odečítala. Na druhou stranu půl stupne sem, půl stupně tam je víceméně fuk.
Já myslím, že v konečníku se teplota odečítá vždy. Nicméně vřele doporučuji infračervený teploměr ![]()
@mackA159 fakt
ja si taky rikam ze to je blbost… uvidime co kdo napise, ale dekuji za koment. ![]()
Odečítala bych a koupila bych i ten bezdotykový teploměr, sice není úplně přesný, ale tak pro kontrolu a srovnání.
@unuděná myslite ten, jak se meri u čela? Ten mame objednala jsem ten dražší a podle me naprd… jaky mate vy? Muzete mi doporucit? Nejaky dekuji.
@Kaca307 píše:
@unuděná myslite ten, jak se meri u čela? Ten mame objednala jsem ten dražší a podle me naprd… jaky mate vy? Muzete mi doporucit? Nejaky dekuji.
No já měla úplně obyčejný, asi od Brauna. Přišel mi poměrně dost spolehlivý, ale já nikdy nepotřebovala měřit na desetiny přesně. U jinak zdravého dítěte stačí vědět, zda má horečku, což poznáš většinou i sáhnutím na čelo, podle skelného pohledu atd. Vědět, zda má dítě 37,2 nebo 37.4 k ničemu moc není.
@Jahru verte ze pro me i ten oul stupen je hodne
porad trpi na 40tky, prý máme periodicke teploty…
@Kaca307 píše:
@Jahru verte ze pro me i ten oul stupen je hodneporad trpi na 40tky, prý máme periodicke teploty…
A myslíš, ze je 39,7 nebo 40,2 nejaky podstatny rozdil ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A myslíš, ze je 39,7 nebo 40,2 nejaky podstatny rozdil
taky to může být 39,2 a to už mi připadá jako lepší, než 39,7
@vokishka píše:
taky to může být 39,2 a to už mi připadá jako lepší, než 39,7
Me to prijde celkem jedno, stejne prášek davam podle dalsich priznaku a ne podle teplomeru.
@j.a.n.i1 To asi ne, ale u tak nemocnyho ditete ro fakt sranda neni
a kor kdyz ty neploty nejdou vubec srazet
tak nebuď arogantní..
@Kaca307 Tak nemocnyho
pises akorat, ze ma teploty… Plus tedy 37,6 neni zadna podstatná teplota, ani kdybys neodecitala, nicméně odecitat se ma, z logiky veci ma kazdy clovek uvnitř vyssi teplotu, nez na povrchu.