Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry vecer, maminky.
Mam 2 deti a i u toho druheho, 1a1/3 stareho jsem furt na vazkach co se tyce mereni TT. V dnesni dobe bezdotykovych teplomeru si stale vice nejsem jista, cim se mam ridit. Jestli se mam ridit TT v konecniku (na mereni v podpazi je to jeste takovy maly neposeda a nelibi se mu to), nebo se mam ridit tim bezdotykovym. V konecniku mi to ukaze po odectu 38,3°C a bezdotykovy mi ukaze 38°C. Takze pak nevim, jestli srazet, nebo nesrazet TT.
Dekuji za Vase nazory.
Pokud je teplota na hrane, tak bych stejne nesrazela (pokud dite neni divne, apaticke).
Ono ty leky na horecku taky nejsou uplne lentilky.
Jinak merim spolehlivym teplomerem v konecniku.
Pokud se mi zdá, že má teplotu, přemeřím v zadečku. Pokud by to bylo na hraně, dítko, bylo vidět, že je protivné, vypadalo více nemocně, vypadalo, že ho něco bolí, tak mu ten lék na bolest/teplotu večer dám. Mám to teď doma. Oba mají bezdotykovým teplotu 37,2°C a v zadečku 38,2°C, tak jsem dala. Oba byli hotoví je na nich vidět, že jsou nemocní. A i doktorka mi řekla, ať na noc klidně dám.
@Martina Kam píše:
Dobry vecer, maminky.Mam 2 deti a i u toho druheho, 1a1/3 stareho jsem furt na vazkach co se tyce mereni TT. V dnesni dobe bezdotykovych teplomeru si stale vice nejsem jista, cim se mam ridit. Jestli se mam ridit TT v konecniku (na mereni v podpazi je to jeste takovy maly neposeda a nelibi se mu to), nebo se mam ridit tim bezdotykovym. V konecniku mi to ukaze po odectu 38,3°C a bezdotykovy mi ukaze 38°C. Takze pak nevim, jestli srazet, nebo nesrazet TT.
Dekuji za Vase nazory.
Dokud je mé dítě neposedné, teplota není vysoká a nesrážím. Jak si sedne nebo lehne, usíná přes den, je to jasné. Máme bezdotykový a je to takový generátor náhodných čísel.