Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Reinka píše:
Měsíčkovou si taky nemůžu od porodu vynachválit, babička mi ji koupila na jizvu po CS![]()
A taky s ní mažu všechno…a jak tu píšete o tý lepší, nechtěl by mi někdo hodit do SZ jak se dělá? Docela bych to vyzkoušela
![]()
až pojedu dom k našim a k babi, tak zjistím sama recept neznám ![]()
Aha tak to nic. Mě teď šmakujou jen džusy. Stejně uz se mi udělali tak uz s tím nic nenadělám, leda ten laser, ale tomu moc nevěřím ![]()
Mě se po 30tce začalo dělat akné, ale ne takové velké boláky, ale pidipupínky a než červené flíčky zmizeli, objevili se nové…už jsem byla zoufalá, at jsem vyzkoušela jakýkoliv krém nikdy jsem se toho nemohla zbavit..a ted se mi pleť krásně uzdravuje:)pomáhá mi to i na bolavé žíly na na nohou ![]()
Takto má vypadat domácí měsíčková mast z bambuckého másla..Na 1kg bambucého másla 8 vrchovatýh hrstí měsíčku,4 dny zahřívané nad parou a 4 dny uležené v lednici a všechen květ byl ještě prohnán odštavnovačem a veškerý olej přidán do hotového výluhu + 2 lžičky 100% bio silice pomeranč. Skleničky jsou o obsahu 210 ml.Na fotce je k porovnání kupovaná mast měsíčková z lékárny která okolo měsíčku ani neprošla.
Taky vyrábím, měsíček/heřmánek/cosi ještě lepšího… A k tomu kokosový olej, bambucké máslo, včelí vosk, vitamín E a esenciální olej dle libosti…
Dělám i pomady na pusu a v zimě tím zásobuji široké okoli ![]()
@bobo69 děkujeme za recept! Vypadá to senzačně.
teď lituji, že jsem všechen měsíček letos nechala včelám. Bylo mi ho líto otrhávat, je to i krasná květina.
příští rok ho oškubu a vyzkouším.
Dobré odpoledne.
Jdu se poradit, jakou měsíčkovou si mám koupit. Od kterého výrobce vám vyhovuje. Možná je to celkem jedno, ale dost dlouho jsme ji doma neměli, tak třeba v nich nějaký rozdíl je. Výrobců je hodně. Děkuji pěkně. ![]()
Pokud vám jde o čisté sádlo s minimem mesíčku tak je to uplně jedno.