Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, už skoro 5 týdnů mi mešká menstruace. Dělala jsem si 4 těhotenské testy a všechny vyšly negativní. Nemám žádné příznaky těhotenství ani pms. Nevíte čím by to mohlo být? Začínám si dělat starosti jestli něco není špatně ![]()
A na gynekologii už jsi byla? Jestli ne, tak bych šla na vyšetření a na vyvolávačku. Pět týdnů už je dost. Příčiny můžou být různé. Může to být i jednorázový výkyv, třeba reakce na stres, léky… Mně se stalo něco podobného, ale naštěstí se to pak už (ťuk ťuk) neopakovalo a doktor to dál neřešil. Pravou příčinu dodnes neznám.
@Jaja100 píše:
Gynekoložka má dovolenou tak jsem trochu nervózní.
Píšeš, že máš zpoždění 5 týdnů, to má celou dobu dovolenou? ![]()
@Dara90
Dovolenou má 14 dní. V pondělí by měla ordinovat ale říkala jsem si že to snad do té doby přijde a ono furt nic.
@Jaja100 píše:
Gynekoložka má dovolenou tak jsem trochu nervózní.
Jestli nemáš akutní problémy (bolesti nebo tak něco), tak když to vydrželo skoro pět týdnů, ještě to počká. Předpokládám tedy, že doktorka má dovolenou v nějaké běžné délce. Na pohotovost bych jen s vynechanou menstruací nejela.
Jestli se ti dál čekat nechce, někteří gynekologové berou i neregistrované pacientky na jednorázové vyšetření, tak si to můžeš zkusit obvolat. Bývá to ale za přímou úhradu.
@Jaja100 neporadím ale jsem v podobné situaci… Mám zpoždění +- 18 dní příznaků až až a dlouho ale test ani ťuk každý den čekám že to dostanu a zatím nic
Nepravidelný cyklus je normální, může to byt stresem, změnou váhy… Neřešila bych to pokud nechceš být těhotná. Já to neměla rok, ztráta váhy, psychika. Pak přišla ms sama od sebe. Gynekolog ti to hormonama může vyvolat, ale toho zastánce nejsem. Klid. ![]()