Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych do toho šla. Předpokládám, že když jsou děti u tatínka, tak nedojizdeji, takže ob týden by to zvládly. Rozepis si který den co mají a jak dlouho by musely čekat a jestli je pak možné je vyzvednout ve městě po kroužku. Počítala bych s taxikarenim, ale když je to ob týden, tak by to bylo pro mě v pohodě. Určitě si nechte dům zkontrolovat. Ten dům by byl jen tvůj nebo i přítele? Pokud společný, tak to vidím jako rizikovější než dojíždění dětí. Počítej taky dvě auta, popř. tri pro syna za dva roky. Ale jak píšu, mě by to za ty obtíže stálo, bydlení v domě versus pronájem v hlučném bytě, někdy člověk musí zariskovat. Ono když to nepůjde, tak se vždy můžete vrátit do bytu, cena domu neklesne, přijdete pravděpodobně jen o nějaké iluze, čas a možná i nějaké finance, ale získat můžete mnohem víc.
Nečtu diskuzi, ale z pohledu tří pubertálních dětí bych do toho rozhodně nešla. Budeš taxikařit, případně děti pořád někde na cestách, do školy, za kamarády, na kroužky. Za mě teď ne.
Dodnes si pamatuju, jak na střední nadávaly holky, co musely hned po škole domů, protože poslední bus jim jel v pět. My ostatní šly do kina, na rande, později na pivko a ony musely na nádraží
Tohle bych dětem neudělala. Taky plánujeme do budoucna přesun z města, ale až budou děti moct samy rozhodnout, zda půjdou s námi, nebo zůstanou, kde jsou (ať už intr nebo vlastní bydlení)
A máte ve městě nějaké zázemí? Babičky, tety, nebo otec dětí? Bylo by praktické, kdyby děti měly v případě nouzové situace v tom městě ke komu jít, u někoho počkat.
@Pajulena já bych do toho šla, protože mám ráda klid a svůj prostor, což v paneláku nejde. Ale musíte si uvědomit, že na baráku je vždy hodně práce a to pořád.
Jinak ta doprava mi přijde naprosto v pohodě. Zastávka 2 km fakt není daleko, já bydlela ve městě a školu jsme měli 1,5 km a nikdy mi to nepřišlo daleko. Navíc máte auta, budete 3 řidiči a v nejhorším případě využijete taxi.
Jj, děkuji za názory. Potřebovala jsem si srovnat myšlenky. Člověk volí úplně jiný způsob života. Mě ten klid a ta příroda moc láká. Města už mám taky dost, ale ta jednoduchost centra je velmi výhodná. Pro děti neocenitelná. To vím… Jinak je tam krb s rozvodama do celého domu, počítala bych s tepelným čerpadlem. Je to s vrtem. Dům zateplený, podřízlý. Podrobná kontrola by byla jasná. V tom bych všechny rizika vyloučila, než bych na něco kývla. Mám na to dobrého člověka. Přilehlý pozemek je počítán jako další stavební pozemek (součástí koupě). Ale pro mě to největší dilema je v té dostupnosti. To je fakt hrozný. Jen vím, že takto hezky se blíž k městu bydlet nepodaří. Na tak krásném místě…
@Pajulena A není možné nechat si ten malý byt a tohle koupit na hypo? Že by děti (starší) měly možnost volby, nebo by tam mohly někdy přespat, když by se jim to víc hodilo. A prodat až nebude potřeba ![]()
Mně to zní jako sen
10 km do města je naprostá pohoda. Ale já žiju celý život na vesnici a neměnila bych.
Ale myslím si, že pro tvoje děti to ideální místo nebude. Teď si to idealizují, ale jsou zvyklí žít ve městě, blízko kamarádů, což se přestěhováním na samotu utne. Budeš ráda, že je budeš zvládat vozit na kroužky, na to je rozvážet ještě po kamarádech už tolik času nebude. Ale třeba se pletu a třeba jim bude stačit na socializaci
ten týden, co budou u táty (předpokládám ve městě). Pořádně bych to s nimi ještě probrala, sepsala bych si všechny pro a proti.
Jo a ještě taková poznámka - dům a velký pozemek je také hodně velká starost a spoooousta práce. Před koupí si určitě pozvi odborníka, který dům pořádně prohlédne, zda nemá nějaké skryté vady. Mohlo by vás to také přijít sakra draho.
@vedma007
Zas na vesnici a velkém pozemku se dělají fajn pařby a přespávačky. A vychází to tu mládež podstatně levněji, než někde ve městě
.
@Sadman píše:
Učitel ti uteče a co?
Samozřejmě i to řeším. Ale každý vztah může stroskotat. Člověk to vždy může prodat. Teď otázka, jestli by se našel další blázen, co by koupil něco takového na samotě.
@unuděná píše:
@Pajulena A není možné nechat si ten malý byt a tohle koupit na hypo? Že by děti (starší) měly možnost volby, nebo by tam mohly někdy přespat, když by se jim to víc hodilo. A prodat až nebude potřeba
I to řeším. Ale dost peněz navíc by to bylo.
@Pajulena píše:
I to řeším. Ale dost peněz navíc by to bylo.
Jasně no, ale pokud bys to utáhla, bylo by to skoro ideální. Navíc bys mohla ten byt v případě nouze kdykoli prodat, takže by fungoval jako taková pojistka proti průšvihu ![]()
@Pajulena píše:
Jj, děkuji za názory. Potřebovala jsem si srovnat myšlenky. Člověk volí úplně jiný způsob života. Mě ten klid a ta příroda moc láká. Města už mám taky dost, ale ta jednoduchost centra je velmi výhodná. Pro děti neocenitelná. To vím… Jinak je tam krb s rozvodama do celého domu, počítala bych s tepelným čerpadlem. Je to s vrtem. Dům zateplený, podřízlý. Podrobná kontrola by byla jasná. V tom bych všechny rizika vyloučila, než bych na něco kývla. Mám na to dobrého člověka. Přilehlý pozemek je počítán jako další stavební pozemek (součástí koupě). Ale pro mě to největší dilema je v té dostupnosti. To je fakt hrozný. Jen vím, že takto hezky se blíž k městu bydlet nepodaří. Na tak krásném místě…
To zni jako sen 🙂.
Co tam zije za lidi? Ve 35 obyvatelich byste byli jedna velka rodina da se tak i leccos posdilet.
@Pajulena ještě jeden velký bonus mít rodinný dům a zahradu je prostor, který oceníš až budou tvé děti mít rodiny. Doteď vzpomínám na babičku a její zahradu. My bydleli v paneláku a těšila jsem se vždycky k babičce. Naši bydlí v paneláku a když k nim jedeme, tak je to fakt náročné. Jsme taky 3 a to brácha zatím nemá rodinu, ale právě kvůli tomu prostoru tam často nejezdíme. A bohužel se sejít jako celá rodina u našich je téměř nemožné.