Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kazde mesto to ma jinak. Zjistujte si presne informace na radnici, kde chcete zadat. Zadna jistina se nesklada. Nic nekupujete, jen pronajem. Obcas se nejake byty odprodavaji, ale prednost maji lide co tam bydli atd. Kazdopadne sezdane pary s detmi maji vetsi sanci. V Brne treba je bodovy system. A single jedinej je praktick bez sance pokud neabsolvuje zadosti pravidelne behem tak 15 let.
@Cenarius píše:
Kazde mesto to ma jinak. Zjistujte si presne informace na radnici, kde chcete zadat. Zadna jistina se nesklada. Nic nekupujete, jen pronajem. Obcas se nejake byty odprodavaji, ale prednost maji lide co tam bydli atd. Kazdopadne sezdane pary s detmi maji vetsi sanci. V Brne treba je bodovy system. A single jedinej je praktick bez sance pokud neabsolvuje zadosti pravidelne behem tak 15 let.
Uf, tak to je masakr teda.
No je. V Brne i pary s detma muzou cekat nekolik let. A ty maj sakra vic bodu nez nekdo single. Takze jako single v Brne nema smysl zadat o mestsky byt.
A myslim si, ze v Praze to bude obdobny.
@Cenarius píše:
No je. V Brne i pary s detma muzou cekat nekolik let. A ty maj sakra vic bodu nez nekdo single. Takze jako single v Brne nema smysl zadat o mestsky byt.A myslim si, ze v Praze to bude obdobny.
Aha, tak na vidinu vyhodnejsiho bytu muzu zapomenout jako single.
![]()
@Ronie29 to kazdopadne. Vzdycky jsou prvni na rade rodiny. A i treba sezdane pary, ktere rodinu teprve planuji, tak cekaji x let. A taky zalezi byt od bytu. Pokud si chcete vybirat, tak 100% bez sance. Pokud budete brat jakykoliv vybydleny byt, ktery si na vlastni naklady opravite, tak tam asi mate sanci i jako singl. Cenu oprav, vam pak mesto bude strha at s najmu.
@Ronie29 píše:
Aha, tak na vidinu vyhodnejsiho bytu muzu zapomenout jako single.![]()
Pokud jsi profese nutná pro provoz města - učitelka, policistka, řidička MHD - tak máš šanci slušnou.
Jinak leda kdybys byla ZTP nebo v akutní nouzi.
@Ronie29
U nás to hlavně není ani výhodnější, jedině že je to relativní jistota že tě nikdo nevyhodi.
Jinak u nás je třeba hlavní kritérium kolik nabidnes nájemné za metr, obalkovou metodou. Menší výhodu mají samozivitelky, ale jinak je podstatné jenom to, abys nabídla nejvíc. A nemusíš mít ani trvalý pobyt ve městě.
Jen těch bytů je v poslední době dost málo.
Ale nesmysl, i jako single dostaneš byt. Protože ti bude stačit garsonka/1+kk. Bydlím v Brně, dostala jsem původně 1+kk jako single. Pořadník je na každou velikost bytu zvlášť, rodiny žádají aspoň 2+kk a vejš. Ale potrvá to, já čekala asi pět let. Základní podmínkou je trvalé bydliště v Brně, myslím, že to bude všude stejné. Já tehdy bydlela po podnájmech, a o trvalý pobyt jsem musela bytnýho prosit, Dneska je to jednodušší,,,smlouva o pronájmu rovná se trvalý pobyt. Je pravda, že rodiny mají víc bodů, ale jak říkám, nepůjdou do 1+kk.
Občas je nabídka bytů po dlužnících, kdy je nutno doplatit dlužné nájemné,,,u nás to radnice občas vyhlašuje, je to na vývěsce a na webu, je potřeba si to hlídat, nevím jak podmínky.
Každopádně, pokud ti je kolik je, tak to řešíš, dle mně, pozdě,,,ale i tak hodně štěstí.
A k těm vybydleným bytům,,,taky to nemůžu potvrdit,,,radnice po každém nájemníkovi byl vymaluje a opraví „to nejdůležitější“, zkrátka byt předává plně funkční, je o tom i přijímací protokol.
Já ten svůj 1+kk už vyměnila za 2+kk a žiju tu s dcerou, takže mám za sebou i výměnu, kdy jsem šla do čistého, vymalovaného a opraveného bytu.