Methionin a kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1126
13.2.14 09:24

Methionin a kojení

Nemáte někdo prosím zkušenost s braním methioninu při kojení? Začly mi brutálně padat vlasy, jsem 3 měsíce po porodu a kojím, v lékárně mi nabídli methionin 500 mg, prý je to při kojení bezpečné, údajně je to vitamín B :?: Na netu jsem našla, že to při kojení nedoporučují, ale zas někdo psal, že mu to napsala přímo kožařka (i při kojení). Tak nevím. Ještě jím biosil plus, ale žádná velká změna, minule mi docela zabíral :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
13.2.14 09:34

@fusa Po porodu padají určitý čas vlasy úplně každýmu, tak bych se tím nestresovala. Bude to trvat možná pár měsíců, než se ustálí hormonální rovnováha a bude to zas dobré. Taky jsem si tím prošla - už dokonce dvakrát, tak neboj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
13.2.14 09:37

Po porodu je to daný hormonálně. myslím, že methionin nezabere. Jinak jestli jo neboo ne, pro mě by byl směrodatný názor pediatra. Případně zavolej na laktační ligu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
13.2.14 09:55

No a mi zrovna v lekarne rekly, ze nemuzu viaderm nebo jak se to jmenuje, prave kvuli methioninu a div se u toho nekrizovaly :-))) ale byl to dr.max a s jeho pseudovyucenyma prodavackama na volnem prodeji misto magister farmacie, takze bych se poptala radeji nekoho, kdo to vystudoval (jina lekarna, lekar), protoze od takovych uz jsem slysela spoustu koxotin:-) prestala jsem to pak resit : padani vlasu se zastavilo vzapeti dalsim tehotenstvim :-)
Je otazka, jestli to k necemu bude, ale aspon budes mit dobry pocit :-))) (a vitr ve srajtofli :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
13.2.14 10:12

Já vim (doufám), že to padání časem přestane, ale přece jen tomu chci trošku pomoct. Tyhle prášky zas nejsou nějak strašně drahý. Lékárnice mě taky nepřesvědčila, proto sonduju tady (kde se všechno ví :mrgreen: ). Mě už vlasy padali i po minulých porodech, ale tentokrát mi to přijde mnohem horší. Asi stárnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.2.14 10:28

@fusa Naraž čepici a vydrž :-) Já měla úplně kouty, ale vždycky mě to potkalo až v létě, v zimě je to lepší, to se dá líp maskovat :lol:

Jinak já si koupila i speciální šampon :zed: No prostě řešila jsem to jak blázen a stejně to muselo přestat samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
13.2.14 10:56

@Amys Sampon jsem si taky koupila :lol: Uz jsem po letech i vlasy ostrihala a uvidime. Jen ted nevim jestli ten methionin jist ci ne, neni tu nekdo kdo ho bral nebo mu ho napsala dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.3.14 22:24
@smejdka píše:
No a mi zrovna v lekarne rekly, ze nemuzu viaderm nebo jak se to jmenuje, prave kvuli methioninu a div se u toho nekrizovaly :-))) ale byl to dr.max a s jeho pseudovyucenyma prodavackama na volnem prodeji misto magister farmacie, takze bych se poptala radeji nekoho, kdo to vystudoval (jina lekarna, lekar), protoze od takovych uz jsem slysela spoustu koxotin:-) prestala jsem to pak resit : padani vlasu se zastavilo vzapeti dalsim tehotenstvim :-)
Je otazka, jestli to k necemu bude, ale aspon budes mit dobry pocit :-))) (a vitr ve srajtofli :-))

Zdravím,
pro informaci v každé lékárně pracují jak magistry farmacie, tak lékárenští laboranti se střední školou nebo diplomovaní lékárenští asistenti s vyšší odbornou školou a právě asistenti a laboranti většinou obsluhují pacienty v každé lékárně na volném prodeji. Mají odbornou specializaci na volný prodej tak jako magistry mají na receptové léky. Takže pokud půjdete někam jinam, setkáte se úplně se stejným odborným personálem- jen pro Vaše info.

A teď k tomu methioninu a kojení. Methionin při kojení je lépe vysadit, patří totiž mezi relativní Kontraindikace - (citace z příbalového letáku) kontraindikace relativní u methioninu: těhotenství, laktace -kojení, hyperhomocysteinemie, endoteliální dysfunkce. Tedy bych ho brala pouze po výslovném doporučení lékaře. Při výběru multivitamínového přípravku pro kojící je třeba mít na paměti zejména důležitost obsahu vit.skup.B, selenu, zinku, železa a nenasycených mastných kyselin - ty se také podílí na stavu Vašich vlasů. Počítejte s tím, že multivitamíny(kam patří zčásti i Biosil)zaberou tak zhruba za 2 měsíce užívání, někdy to trvá i déle. Hlavně prosím pozor na užívání vitamínů pro kojící a současné užívání Biosilu-pokud žíváte, prosím přesvědčte se, že Vaše vitamíny neobsahují totéž.
Bohužel vypadávání vlasů může být zapříčiněno i poruchami činnosti štítné žlázy a stresem. Doporučila bych si nechat udělat odběr krve u svého lékaře a tyto možnosti vyloučit.
Ale nelekala bych se, jak výše i potvrzují jiné maminky, padání vlasů po porodu je normální, až se hladina hormonů po porodu a při kojení normalizuje, mělo by padání ustat.
Methionin jsem sama na sobě vyzkoušela v Revalidu(ale kojící ne!)-fungoval mi moc dobře :) používala bylinný šampon a ještě jsem si vlasy vždy po umytí přelila odvarem z kopřiv - to byste také mohla zkusit :D.
Jinak přeji zdar při boji s vypadáváním vlasů a mnoho hezkých chvilek s Vaším miminkem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
15.3.14 11:12

@hhhhhhh Díky za informace, já nakonec ten methionin zacla jist, ale jina lekarnice mi rekla ze radsi ne, tak jsem se na to vyprdla, vlasy po mesici slusne dorustaji, padani taky zaclo ustavat, takze fajn. Jeste mi doporucila jist hodne mandli, ze to pomaha, tak je jim, mam je rada :lol: Asi je nejlepsi pockat a samo se to zlepsi, ale vydrzet to kdyz to pada fakt po hrstech :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí