Metro v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
1.12.16 11:35

Ještě dodám že mám nastupovat na černém mostě a ani netuším kde to je 8o :D co jízdenky atd pff mám z toho upřímně pěkně bobky :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
1.12.16 22:20

Černý Most je na severu Prahy, konečná metra B. A víc nevím co chceš poradit, vzala jsi to moc ze široka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.4.18 08:10

Oživuji…prosím prážaky
o víkendu se budeme pohybovat po praze. máme v plánu koupit lístek do metra přes sms, ten 30min tarif. jak je to s dětmi? mám 9 a 12 let, musí mít svoji jízdenku, jde koupit smskou nějaký dětský? nikde na netu jsem nenašla. diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.4.18 08:19

Ted jsem ještě našla, že u časových jízdenek může jeden dospělý cestovat s dítětem do 15let o sobotách a nedělích a dítě je zdarma.
opravdu to platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
6.4.18 08:26

@Mava doporučila bych koupit papírový dětský lístek. Koupí se kdekoliv v trafice nebo u každé stanice metra je automat. O tom, že by tak velké děti jezdily zdarma nevím a ruku do ohně bych za to nedala. S jistotou je zdarma dítě pouze do 6 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.4.18 08:32
@Hannah345 píše:
@Mava doporučila bych koupit papírový dětský lístek. Koupí se kdekoliv v trafice nebo u každé stanice metra je automat. O tom, že by tak velké děti jezdily zdarma nevím a ruku do ohně bych za to nedala. S jistotou je zdarma dítě pouze do 6 let ;)

v poznámce to je, ale právě nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
6.4.18 08:34

Myslím, že 1 dospělý může zdarma cestovat s dítětem do 3 let, pokud to dítě má svůj OP nebo pas, pak cestují zdarma děti do 10ti let, co mají svůj pas nebo OP sebou (když nepočítám tu jejich kartu). Od 10ti do 15ti let cestují děti zdarma taky, ale musí mít nějakou průkazku od DP, což není nic pro výletníky. Kdyžtak hoď odkaz, kdes to četla o tom víkendu, pamatuji si, že kdysi něco takového snad i platilo. Nastudovat ty jejich odmínky je děs, sama se v tom nevyzmám, do Prahy jezdíme max. 1* za rok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
6.4.18 08:41

A co si rovnou zavolat na DPP na infolinku, budes mít jistotu, tady odkaz http://www.dpp.cz/…kacni-udaje/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.4.18 08:42

http://www.metro-praha.info/cenik-jizdneho/
až dole na konci je to v poznámce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
6.4.18 08:42

@Mava to sice ano, ale časovým kupónem se rozumí ty, co se předplácejí :) to znamená měsíční, čtvrtletní, roční jízdenka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.4.18 08:43

Pro mne je výlet do prahy jako výprava na mount everest :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.4.18 08:44

@Hannah345 a jsme doma. Děkuji. tak jim koupim listek nebo tu časovou smsku
Děkuji moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4950
6.4.18 08:46
@Mava píše:
Ted jsem ještě našla, že u časových jízdenek může jeden dospělý cestovat s dítětem do 15let o sobotách a nedělích a dítě je zdarma.
opravdu to platí?

Časovou jízdenkou se rozumí kupon na tramvajenku (lítačku nebo papírovou), ne běžná jízdenka.
Pro váš případ - mladší dítě (spadá do kategorie 6-10 let) by mohlo jezdit zdarma, pokud má nějaký doklad s fotkou a datem narození. Pas, občanku, průkazku sportovního oddílu… Starší dítě (kategorie 10-15 let) by k jízdě zdarma potřebovalo tramvajenku s fotkou (papírovou vystavěj za 20 Kč po předložení rodného listu). Na některých místech by to měli umět i o víkendu:
http://www.dpp.cz/…ich-dokladu/
To by mělo výhodu, že má po starostech i na další výlety do Prahy
Když nebude mít tramvajenku, tak dětstý lístek, ale v kombinaci s nějakým dokladem, který prokáže věk (opět stačí třeba průkazka sportovního klubu). Pokud nic takového nemáte, tak taky můžete narazit na revizora-formalistu, který nic jiného než plné jízdné neodpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
6.4.18 08:48

@Mava přes sms se dětský tuším nekupuje, takže bys za ně zaplatila zbytečně moc, a ještě protivný revizor by mohl mít řeči :D radši ten automat, tam tě to bude stát za děti půlku ;) jo, a v případě kontroly řekni, že dítě má před 12tými narozeninami, ofiko by dítka od 12ti let měly jezdit jako dospělí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
6.4.18 08:48

Dospělí cestuje zdarma s dítětem do 3 let jen pokud má vyřízenou speciální průkazku od DPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí