Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dámy mám dotaz, v pondělí se mi po císařském řezu narodil krásný chlapeček, vše je v pořádku. Já teď přemýšlím, zda s ním v sobotu mohu jet cca na 1-2 hod. kousek od svého bydliště na takový sraz v přírodě. Neboj jestli mám sedět doma. dík za názor
Jestli se citis v poradku i ty, tak bych klidne vyrazila. Miminko primerene oblec, na cerstvem vzduchu mu bude dobre
Hezky si to uzijte!
@Nikka.1012 no záleží jak se cítíš.. Já třeba 6 dní po císaři, přestože jsem jinak fungovala naprosto normálně, nebyla schopná unést vajíčko s mimem do auta..bylo to na ty břišní svaly moc těžké, bolelo to a bála jsem se, aby mi něco v jizvě neruplo, když zaberu. Takže já bych to sama nedala. Jestli budeš mít s sebou třeba mužského, co ti s nošením těžkého pomůže a cítíš se na to, jeď. Sama bych to já nezvládla.
Už vás propustili z porodnice? Neriskovala bych ne kvůli dítěti, ale kvůli sobě. Pět dní po operaci je brzy na porušení klidového režimu.
Já bych to takhle brzy po CS nedala, stavěla jsem se na nohy měsíc
ale pokud se cítíš OK, tak jdi ![]()
Syn se teda narodil v lednu, ale mám dojem, že jsme byli venku někdy 14. den (přes týden jsme byli na neo )…
Tak jestli se ptáš kvůli miminku, tak proč bys nemohla, my chodili ven hned od návratu z porodnice, ale já měla normální porod, takže záleží, jak se cítíš ty po CS ![]()
Ja tyden po cs sla ven asi na hodinku taky a byla jsem ufucena a unavena jak bych vylezla nekam na hory
ale klidne bez ale nic netahej.
Já bych klidně šla, ale urcite bych zabranila, aby všichni na srazu zblízka nakukovali na novorozence. Z tohoto důvodu se v porodnicich doporucuje jit ven az za týden po propuštění. Já jsem to s prvním ditetem dodržela, ale s druhým půjdu dřív, když budem oba ok. A to uz budes z porodnice doma, kdyz se narodil v pondělí a jsi po císaři?
S dítětem bych klidně šla… na procházky jsme chodili hned po propuštění z porodnice. le spíš bych zvážila tvůj zdravotní stav po SC, přecijenom už je to operace a to nese určitá rizika.
Pokud bude v miste dostatek stinu, kde budes s mimcem moci byt a citis se dobre, tak bych mozna jela, ale jinak bych s takhle malym svistem pres den v tech vedrech nechodila. Mala je narozena loni v cervnu a chodili jsme ven az pozdeji odpoledne, v podvecer.
Miminko to zvládne určitě, důležité je, aby jsi se ty nepřecenila, takže dle aktuálního stavu nejen miminka, ale hlavně tebe…ono jinak se to plánuje z lůžka a jiná je pak realita, když kmitáš v realitě všedního dne ![]()
Pro mě byla cesta z porodnice 5-6 dní po sekci příšerná, cítila jsem bolestivě každý výmol, kanál.. ale každý to cítí jinak.