Metro v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2250
3.8.21 14:56
@unuděná píše:
Ano, od 10 let se musí v MHD prokázat dokladem totožnosti, ale do 15 let jezdí zdarma. Syn běžně jezdí s cestovním pasem, protože lítačku jsme mu ještě neudělali :)

ja bych se bala, ze to to dite ten pas ztrati… a co nejdriv bych mu udelala tu litacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.8.21 14:57
@Leenvecka píše:
ja bych se bala, ze to to dite ten pas ztrati… a co nejdriv bych mu udelala tu litacku.

Já se bojím, že ztratí klíče, telefon i hlavu, nějakej pas mě nerozhází :mrgreen: Ale on teda sám téměř nejezdí, to je tak 2× do měsíce. Nicméně na lítačku už se chystáme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.8.21 17:42
@Danca222 píše:
@carsa my MHD moc nejezdime, takže průkazky děti nemají. Tak doufám, že pasy budou kdyžtak stačit. Dočetla jsem se, že by měl stačit jakýkoliv doklad vydaný právnickou osobou, kde je fotka, jmeno, datum narozeni atd..což pas je. Ale taky si myslím, že to nikdo kontrolovat nebude.

ale tak určitě jsou pasy OK. ale tak je to dost „oficiální“ dokument, já dětem nechávala dělat papírovou průkazku. tuším asi za dvacku, normálně v prodejním okýnku. rodný list + fotka, na počkání. když ztratily, žádné násilí, skočila jsem pro další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4950
8.8.21 12:31

Do 15 let mohou děti jezdit v Praze MHD zdarma, ale od 10 do 15 na to rozhodně nestačí občanka, pas nebo jiný průkaz totožnosti. Musej mít buď lítačku s nahranou aplikací za 120 korun (platí 5 let) nebo papírovou tramvajenku za 20 Kč.

Tak ne, oni to změnili! Omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
5.8.25 18:15

Tak bych čekala, že když nejede metro v úseku Smíchovské nádr. Černý most, což je skoro celé metro B, protože tam někdo spadl/skočil, vypraví dopravní podnik náhradní autobusy. Ale ono ne, jezdí prý na „céčku“, kde je plánovaná výluka. Takže jsem se třepala tramvají z Palmovky do Hloubětína, hrůza. Zastávky autobusů v Hloubětíně totálně přecpané lidmi (150 lidí minimálně na každé). To je takový problém udělat pendl Palmovka - Černý most a nějak ho označit? Lidi absolutně netušili, kam jít. A tramvaje XB tomu moc nepomohly. Kdo nezná dobře Prahu, byl ztracen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.8.25 18:20
@mokkk píše: Více

Než by to zorganizovali, tak to metro dávno znovu jezdilo, to se fakt nevyplatí na hoďku spouštět náhradní dopravu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
5.8.25 18:24

A jak si to představuješ? Že naklonují řidiče autobusů?

• Citovat
  • Upravit
2589
5.8.25 18:25
@Karamba2020 píše: Více

Ale ony ty tramvaje XB přijely, ale proč proboha jezdí jako náhrada metra z Palmovky na Černý Most tramvaj do Hloubětína??? Promiň, jsem rozčílená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
5.8.25 18:27
@Alpacass píše: Více
Že si polovina z nich švihne a místo aby jezdili na céčku, vyrazí jezdit na béčko. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
5.8.25 18:32

A to se vyplatí, kvůli hodině. Náhradní tramvaje jezdily na Lehovec a byly tam prodloužené autobusy. Víc toho takhle narychlo těžko uděláš.

• Citovat
  • Upravit
116272
5.8.25 18:38

Než by se to zorganizovalo, tak metro jelo.
Vždyť byl provoz přerušený hodinu. Něco jiného je mimořádná událost a plánovaná výluka.
To jedeš poprvé metrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
5.8.25 18:43

ano, je to problém, náhradní autobusy, když všechno, co má kola jezdí místo C, si z rukávu nevytáhnou
a jet tramvají z Palmovky do Hloubětína, to je fakt k nepřežití tragédie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
5.8.25 18:43
@Alpacass píše: Více

Asi jo. Ale když někdo potřebuje jet z Palmovky na Čerňák, vůbec nechápe, proč by měl jet na Lehovec. Lidi se ptali řidiče tramvaje, jestli to jede na Černý most. To byl taky chudák. Jestli to takhle jezdí jako náhrada běžně, asi by to chtělo nějak líp označit a vysvětlit. Příště budu chytřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
5.8.25 18:45

Vždyť se to psalo na internetu, u výlezu z metra jsou v takových případech tabule s nápisem, v metru bývají hlášení. Stačí jen trochu vnímat věci kolem sebe.

• Citovat
  • Upravit
116272
5.8.25 18:51

Vždyť na Čerňák nevedou tramvajové koleje. A stačilo mrknout na stránky Dpp. Případně se zeptat. Nebo kouknout na mapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí