Mexická jídla

1285
19.6.12 19:25

Mexická jídla

Ahoj holky,

neznáte nějaké osvědčené recepty na mexické speciality? (Burritos, Fajitas, Chilli con Carne, Enchiladas, Quesadillas a jiné) Byla bych Vám moc vděčná! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
19.6.12 19:36

ja koupim tortily, osmazim kure, papriku a cibuli na nudlicky,sul. pepr, chilli, na tortily dam salsu a guacamole http://www.apetitonline.cz/…acamole.html, pak tu smes, zamotam a jime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.6.12 20:02

Já koupím Pytlíček koření od Kotányi „Chilli con carne“ a řídím se receptem vzadu. Akorát místo kýty dávám plecko a vynechávám papriku. Cibule klasika.
Jinak z hlavy – plechovka kukuřice, plechovka bílých fazolí v tomatě, plechovka červených fazolí (když je dám v pálivé chilli, tak je to fakt dost ostrý na mě, takže ty jedny fazole dávám v tom slaném roztoku a ten vypláchnu.

Příspěvek upraven 19.06.12 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
19.6.12 20:05

Fajitas
koupené tortilly
koupená směs koření fajitas - je v červeném sáčku, prodávají třeba v Globusu
nakrájíš si kuřecí na nudličky, hodíš na trochu oleje, trochu osmahneš, přidáš na nudličky nakrájenou zelenou, červenou a žlutou papriku (třeba po půlkách) a třeba kousek cibule, potom dáš koření se dvěma lžícemi vody, a restuješ až bude maso super.
Do mísy si nakrájíš kousek ledového salátu, syrové cibule, a pár rajčat a nastrouháš tam sýr.
Do mističek si připravuji zakysanou smetanu a kupovanou mexickou salsu medium hot - my už si to mícháme (tu zakysanou se salsou přímo)-
A do jedné mističky nastrouháš sýr.

Tortilly se lehounce navlhčí a dají na horkou teflonovou pánev, až začnou „bobtnat“ tak vyndáš, nasypeš salát, na to masovou směs, na to sýr, na to salzu se zakysankou a zamotáš to :dance: :dance: :dance:

milujeme a děláme každý týden, dělám i obměny s jiným masem, i mletým a nebo jen se zeleninou, kdy famozní je v tom křupavá cuketka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
19.6.12 20:34

Tortily staci dat na minutu do mikrovlnky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1285
19.6.12 20:57
@ygreen píše:
Fajitas
koupené tortilly
nakrájíš si kuřecí na nudličky, hodíš na trochu oleje, trochu osmahneš, přidáš na nudličky nakrájenou zelenou, červenou a žlutou papriku (třeba po půlkách) a třeba kousek cibule, potom dáš koření se dvěma lžícemi vody, a restuješ až bude maso super.
Do mísy si nakrájíš kousek ledového salátu, syrové cibule, a pár rajčat a nastrouháš tam sýr.
Do mističek si připravuji zakysanou smetanu a kupovanou mexickou salsu medium hot - my už si to mícháme (tu zakysanou se salsou přímo)-

Tortilly se lehounce navlhčí a dají na horkou teflonovou pánev, až začnou „bobtnat“ tak vyndáš, nasypeš salát, na to masovou směs, na to sýr, na to salzu se zakysankou a zamotáš to :dance: :dance: :dance:

milujeme a děláme každý týden, dělám i obměny s jiným masem, i mletým a nebo jen se zeleninou, kdy famozní je v tom křupavá cuketka

Mooc děkuju!! Jsi zlatíčko! :) Určitě vyzkouším! Už teď se i sbíhají sliny. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1285
19.6.12 20:57
@ygreen píše:
Fajitas
koupené tortilly

Mooc děkuju!! Jsi zlatíčko! :) Určitě vyzkouším! Už teď se i sbíhají sliny. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
19.6.12 21:32

Já dělám chilli con carne:
na cibulce osmahnu kuřecí maso okořeněné sůl, pepř, chilli koření
když je maso hotové, tak vysypu plechovku fazolí (kupuju velké červené) bez nálevu, přidám buď plechovku loupaných krájených rajčat nebo čerstvá rajčata na kostičky, přidám česnek a dusím pod pokličkou, přidám mraženou kukuřici a taky ještě chvíli dusím, případně dochutím chilli, když to nemá ty správný grády :lol:
dávám si k tomu rýži a je to výborný!
Dovedu si to představit, že to zabalim do tortili a k tomu zakysanou smetanu, ale ještě jsem to nezkoušela…
navnadila jsi mě na mexiko!!! Zítra si asi něco dám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
20.6.12 08:36

Já dělám chilli con carne z apetitu, je to tam dobře podrobně popsané. Ale vlastně je to totéž, co psala @Jarka K, dělám teda z hovězího masa a nakonec k tomu přidám kostičku hořké čokolády, to se k tomu masu perfektně hodí a dodá to celému jídlu úplně nový rozměr :jazyk: (Jednou se mi to povedlo překořenit, dala jsem moc chilli, ale to spravila lžička kysané smetany)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
20.6.12 14:03

Ja mam rada omacku guacamole, je moc dobra treba k zapecenym nachos se syrem, jednotlive trojuhelnicky si v ni pak namacis. Zakladem dobre guacamole je pekne uzrale avokado, a to je trosku umeni sehnat. V obchode se vetsinou prodavaji zelena a z tech se to udelat neda. Ja jsem nejlepsi avokada sehnala v Albertu, prodavaji je balena po dvou, zrale avokado ma hnedou barvu a je mekci na dotek (uplne mekky je shnily, tak pozor) Avokado rozpulis a vydlabes ze slupky, 2 rajcata nakrajet na male kousky, jednu salotku, sul, pepr, a stavu z citronu, zamichat a je hotovo, jako dalsi dip muze byt zakysana smetana a paliva omacka. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
20.6.12 17:14

Dobré jsou i taccos - to jsou křupave menší placky a náplň je z mletého masa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie