Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Sice tomu moc nerozumím, ale stejně ti asi nic jiného nezbude, než dozdobit trubičkami. a navíc, nebím kolik je synovi, ale hlavně se cení snaha.
@mamaterka Díky za reakci, no mě jde hlavně o to aby se ten marcipán s tou cukrovou polevou snesl a nezačal se třeba rozpouštět… S amrcipánem je to totiž trochu složitější ![]()
Aha, to sem nevěděla, ale víš jak to je. ženská může být blbá, ale musí si umět poradit.
Ahojky, já marcipán obarvuji suchýma barvama-breton. Nebo jak se to jmenuje, nebo do hněda kakaem. Autíčko může být i hnědé s bílým.
Cukrářské poleny jsem dávala jen na perník, ale myslím, že by šly použít. Zkuste vyzkoušet na kousku marcipánu.
@mamaterka No to jo, ale nechci celou svoji práci pokazit tím, že na závěr použiji něco, co se prostě nehodí. Pod marcipán nesmí např. pudingový krém nebo ovoce, marcipán se prostě rozpustí a je definitivně po dortu. Tak se ptám zkušenějších, co udělají ty trubičky…
No vidíš a já vůbec nevím proč se nesmí dávat na pudingový krém? Vždycky na něm je. Ale asi ho rychleji sníme než se rozpustí. Mě se to ještě nestalo.
@-kamila S tím kakaem supr nápad!
Zkusím! A tu cukrovou polevu jsem před chvílí zkusila na kousku marcipánu a nic se nestalo… Hned ztuhla a to je vše, marcipán se nezměnil… Takže asi to bude v pohodě ![]()
@-kamila No kamarádka mě na to vážně upozorňovala, stejně tak mě upozorňovala že dort s marcipánem nepatří do ledničky! Jenomže kam s ním teď v létě, když navíc bydlím v paneláku a máme tu vyloženě saunu
Ani samotný marcipán prý nesmím skladovat v ledničce… No já ho tam mám a nic se mu tedy nestalo
Ale mám strach abych si svoje dílo nepokazila
Ještě se zeptám na jednu věc: Když to potáhnnu tím marcipánem hned teď, a konzumovat budeme až zítra odpoledne, vydrží to v té ledničce tak dlouho?
A máš to marcipán, nebo mléčnou hmotu?
Já dělám z toho sušeného mlíka a pudinkovo-máslový krém pod něj dávám, plus samozřejmě ho dávám do ledničky a v pohodě ![]()
Jasně, že vydrží… naprosto v pohodě! Já mám potahovací marcipán schovaný v mražáku pro případ nouze a nikdy mu nic nebylo.
@Pipet Mám mléčnou hmotu. Tak jsem ráda že jsou i pozitivní zkušenosti. Mě stejně nic jiného nezbývá než to vrazit do té ledničky, protože fakt tady žádné jiné chladné místo nemám. A ještě takový technický dotaz: Když to potáhnu marcipánem a chci na to lepit ještě něco dalšího z marcipánu, lepí se to něčím, nějakým krémem? Nebo to bude držet i tak?
@ŠárušN marcipánový dort do lednice samozřejmě může, dokonce bych řekla, že je to nutnost, protože jinak povolí ten máslový krém. Doporučuje se dát dort buď do kartonové krabice anebo dát aspoň za dort k zadní stěně lednice kus kartonu - kvůli vlhkosti.
Jo a marcipán na marcipán se lepí vodou nebo rozehřátou meruňkovou marmeládou.
Děkuju holky! Teď už si snad poradím. Dám sem potom fotku svého výtvoru, jako poděkování za vaše rady
Jsem fakt úplný začátečník, takže jsem tu momentálně za blbce, ale myslím že mě to tvoření dortíku docela baví, takže nebude poslední a brzy budu profík
a pak už se tak hloupě ptát nebudu, nebojte
![]()
Ahoj, prosím, kdo mi poradí? Peču k synovým zítřejším narozeninám dort ve tvaru auta potažený marcipánem. Už jsem ve finále, mám nachystaný marcipán a chci potahovat. Jenomže jsem začátečník a udělala jsem základní chybu: Nekoupila jsem si barvičky na obarvení marcipánu. Kamarádka mi asi špatně poradila, že je koupím v Kauflandu, tak jsem tam byla a našla tam pouze a jenom Trubičky na zdobení od Dr. Oetkra. Znáte je ne? Jsou to cukrové polevy a zdobí se tím kromě dortů třeba i perníčky. Co si myslíte že se stane, když to potáhnu bílým marcipánem a dozdobím těmi trubičkami? Zkoušela jste to některá? Barvičky na obarvení marcipánu už teď neseženu, bydlím na debilní vesnici a do města se dnes už nedostanu, syn má narozeniny zítra! Pomoooc! Dík