Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Do salátu - nakapat, zamíchat. Je to prostě ocet, jen je jemnější než klasickej kvasnej ocet:o)
Přesně tak, zakapat salát, trochu olivového oleje, špetka soli a zálivka na salát výborná ![]()
Dělám kachní prsa s omáčkou z balsamika a přidávám do toho brusinky! k tomu šťouchaný brambory a je to mňam! ![]()
@dvojmatka píše:…a recept na tu omáčku???
Dělám kachní prsa s omáčkou z balsamika a přidávám do toho brusinky! k tomu šťouchaný brambory a je to mňam!
@jessamin píše:…a recept na tu omáčku???
napíšu, jak to má Z. Pohlreich v receptech - já tam navíc přidávám ty brusinky:
takže prsa opéct na pánvi a dát dodělat do trouby, na výpek nalejt balsamiko a nechat trochu zredukovat, zalejt vývarem a dát trochu medu - provařit, vypnout a vmíchat pár kostiček másla na zjemnění. brusinky přidávám spolu s medem - když není med, dávám javorovej sirup ![]()
Muzes treba opect cerstve fiky na panvicce s medem a s chili korenim a pak to zakapnes (uhasis) balsamikovym octem. Kombinace med+ocet balsamiko - super!
Dale ho pouzijes na salaty, jak uz holky psaly, na mozarelu s cerstvyma rajcatama a bazalkou… Myslim, ze uziti balsamika je spousta..
Tak u nas ma Balsamic :
na maly talirek nalijes olivovy olej ( pokryju skoto cele dno ) a do toho naliju, nakapu Balsamic, trochu min toho balsamicu, ale taky celkem dost a do toho si pak namacime cerstvou bagetu treba k oblozenymu taliri nebo k salatu a je to teda desna mnamka a za chvilku ho mas pryc ![]()
@paja88 píše:
Tak u nas ma Balsamic :na maly talirek nalijes olivovy olej ( pokryju skoto cele dno ) a do toho naliju, nakapu Balsamic, trochu min toho balsamicu, ale taky celkem dost a do toho si pak namacime cerstvou bagetu treba k oblozenymu taliri nebo k salatu a je to teda desna mnamka a za chvilku ho mas pryc
Noo, to zní úžasně, vyzkouším taky ![]()
@jessamin, je to fakt dobry, kdyz je bagetka pekne krupava, mnam ![]()
Tak u nas se spotrebuje nejvice s rajcaty a mozzarellou zakapnute olivovym olejem a balsamicem, ted v lete jeste s bazalkou. A jinak taky hodne mizi, kdyz udelam italsky chleb focaccia. Ten si pak jen namacime v dipu z olivoveho oleje a prave balsamica. Lahoda. ![]()
Kromě už zmíněných salátů ho přidávám např. do sýrové omáčky, co dělám k těstovinám. Anebo ho stačí smíchat s medem nebo javorovým sirupem a je z toho fantastický dip ke grilovanému masíčku! ![]()
A poradíte jaký balsamico je nejlepší? V restauraci na sálatu jsme měli takový docela hustý, moc mi chutnal…
@Spenata to byl asi balsamikový krém-redukce každý tomu říká jinak, velmi chutná záležitost. Jsem barbar umím si to jen "nalít " jen na zeleninový salát
měla jsem originál snad i Itálie, ale kupodivu mi víc chutnal http://www.bzeneckyocet.cz/…-salaty.html úplně dole
Moc dobra balsamikova redukce je toto:
http://svetbedynek.cz/…ata-kremovy/
Leží mi ve skříňce v kuchyni a nevím co s ním..pravděpodobně jej nejvíce dáváte do salátů, že? Jen tak pokapat, nebo máte osvědčenou nějakou zálivku? Moc děkuji