Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj holky, tak jsem serozhodla, ze bych mohla udelat domaci hranolky a chci se vas zeptat jak je delate vy
nevim zda je mam trochu polit olejem nebo je pect jen tak na sucho
budu rada za vase rady a zkusenosti ![]()
@alsem píše:
ahoj holky, tak jsem serozhodla, ze bych mohla udelat domaci hranolky a chci se vas zeptat jak je delate vynevim zda je mam trochu polit olejem nebo je pect jen tak na sucho
budu rada za vase rady a zkusenosti
Ahoj, peču na papíče pokapané olejem. Zkoušela jsem na sucho, ale není to ono. Jo a peču na horkovzduch.
Peču stejně jako avm3, až změknou, tak je posypu trochou soli a gril.kořením a dopeču… ![]()
a předvarujete je? a nebo jsem nekde cetla, ze je i nechavaji na nejakou domu namocene ![]()
Já je doteď dělala na pánvi v oleji ![]()
Mě přišlo, že v tý troubě se nechtěji udělat a strašně se rozblemcnou..
Ale mám teda plyn, tak jestli je to tím..? Možná taky dávám málo ohřev..?
@alsem píše:
a předvarujete je? a nebo jsem nekde cetla, ze je i nechavaji na nejakou domu namocene
predvarovala jsem, ale casem zjistila, ze neni potreba, nepredvarene nejsou tak rozblemcane, i kdyz trvaji o trochu dele… Jinak pokapu olejem, posypu hrubou soli a treba estragonem, zalezi k cemu se maji podavat ![]()
@anonymka111 píše:
Já je doteď dělala na pánvi v oleji
Mě přišlo, že v tý troubě se nechtěji udělat a strašně se rozblemcnou..Ale mám teda plyn, tak jestli je to tím..? Možná taky dávám málo ohřev..?
Ja delam dost zprudka, klidne 200st, ale mam elektriku ![]()
Já sice nedělám hranolky, ale takové osminky, z brambor, ale asi by byl stejný postup.
Brambory nakrájím na požadovaný tvar, nahážu do misky, zakápnu olejem a promíchám, aby se trochu dostalo na každý kousek. Pak je vysypu na plech, posypu solí nebo kořením a šoupnu do hodně vyhřáté trouby.
Tyhle osminky rovnám tou zaoblenou částí dolů a peču tak 30-40 minut podle velikosti na 200st.
Když peču maso v troubě, jen pod to šoupnu plech a mám hotovo najednou.
Edit: brambory nepředvářím, dělám to ze syrových.
Příspěvek upraven 12.06.12 v 11:53
Nepředvařuji, nakrájím je na tenké hranolky a když se tam dá ten PP tak nejsou rozblemcané, jako když jsou jen na plechu
a když dělám americké brambory, tak stejně, akorát je jen očistím a neloupu, nakrájím na osminky a šup do trouby (mám el.) ![]()
Ahoj, nedělám hranolky, dělám plátky, ale nakrájené brambory předvářím - cca 3 min plus do vody na vaření dávám trochu octa. Líp se opékají. A pak už jen nahážu na olejem vymazaný plech a peču ve vyhřáté troubě (horkovzduch 250st.) ![]()
Jinak pokud jsou hranolky ze zyrových brambor, nechala bych chvíli namočené, aby se z nich dostal škrob.
Nebo jsem slyšela, že se dají jen na pár vteřin hodit do friťáku a pak do trouby úplně na suchou a jsou prý výborný, ale my většinou kupujeme
nebo jsem slyšela, že se dají jen na pár vteřin hodit do friťáku a pak do trouby úplně na suchou a jsou prý výborný, ale my většinou kupujeme
Ahoj, když bys chtěla hranolky jak je známe, tak fakt předem namočit, osušit, pak na chvíli fritovat a vytáhnout, pak se můžou znovu ponořit do oleje a už se jen osmaží dozlatova a dokřupava a nebo se dají dát na plech s pečícím papírem a dopéct, nejlíp horkovzduch a vyšší teplota.
Ale solí se až nakonec a stejnak rychle měknou, chce to hned sníst, ale kdo by otálel. ![]()
My děláme spíš pečené brambory na silnější plátky, protože je to málo pracné, ale ty hranolky jsou fakt dobré. ![]()
@alsem píše:
a předvarujete je? a nebo jsem nekde cetla, ze je i nechavaji na nejakou domu namocene
Nikdy jsem to nedělala. Dělám je na ten horkovzduch klindě na 240°C. Jsou pak krásně křupavé. Ale musí se hlídat, aby se nespálili. Mě třeba ta trouba nepeče úplně rovnoměrně. Jo a jak začnou být opečené, tak s nima hnu.