Svatební koláčky - recept

402
11.6.12 09:33

Svatební koláčky recept

Ahojky holky, nemáte někdo zaručený recept na dobré svatební koláčky? V srpnu máme svatbu, tak chci nějaké druhy udělat na zkoušku a v červenci je musím upéct :? Chtěla bych samozřejmě co nejjednodušší a nejlepší :lol: díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1789
11.6.12 09:57

Svatební koláčky - nekynuté :-)

60dkg polohrubé mouky,250 dkg 100% tuku,6 dkg droždí,6 dkg cukru,3 žlouty,asi 1/8 l mléka,citrónová kůra - různé nádivky na plnění..

POSTUP PŘÍPRAVY

Do teplého mléka s lžičkou cukru přidáme droždí…necháme vzejít kvásek,do mísy dáme mouku,cukr,nastrouhanou citrónovou kůru,3 žloutky a 1/8 mléka…100% tuk nastrouháme,přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto,které důkladně propracujeme…těsto NENECHÁME KYNOUT,necháme jen odležet chvíli v chladu a děláme maličké koláčky,které plníme různými náplněmi… makovou,tvarohovou,povidlovou,ořechovou,jablečnou.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
11.6.12 10:05
Paráda, díky, píšu si :)
@Prdolinka86 píše:
Svatební koláčky - nekynuté :-)

60dkg polohrubé mouky,250 dkg 100% tuku,6 dkg droždí,6 dkg cukru,3 žlouty,asi 1/8 l mléka,citrónová kůra - různé nádivky na plnění..

POSTUP PŘÍPRAVY

Do teplého mléka s lžičkou cukru přidáme droždí…necháme vzejít kvásek,do mísy dáme mouku,cukr,nastrouhanou citrónovou kůru,3 žloutky a 1/8 mléka…100% tuk nastrouháme,přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto,které důkladně propracujeme…těsto NENECHÁME KYNOUT,necháme jen odležet chvíli v chladu a děláme maličké koláčky,které plníme různými náplněmi… makovou,tvarohovou,povidlovou,ořechovou,jablečnou.....
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
11.6.12 10:07

Zkus tyhle jsou výborné http://ekucharka.net/…icke-kolacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
11.6.12 10:08

Tyto jsou luxusni :palec: Pekla jsem je sestre na svatbu, vsichni chvalili :oops:
Hodne stesti do manzelstvi :kytka:

Svatební koláčky máčené v rumu
300 dkg hladké mouky, 25 dkg polohrubé mouky, 15 dkg sádla, 15 dkg másla, vejce, 3 kávové lžičky cukru, 8 polévkových lžic mléka, balíček kvasnic, špetka soli.

Zadělejte kvásek z kvasnic, mléka, soli a jedné lžičky cukru. Po vykynutí kvásku přidejte zbývající suroviny a vypracujte hladké těsto, které rozvalte na 3 mm silné placky a rozkrájejte na čtverečky, zhruba o velikosti 5×5 cm.

Na každý čtvereček dejte předem připravenou náplň. Poté stlačte horní rohy koláčků k sobě a klaďte je na vymazaný plech rohy nahoru. Koláčky upečte dozlatova a teplé namočte v rumu se zašlehaným vejcem. Koláčky také můžete namáčet ve slazeném kondenzovaném mléku s rumem, pokud nechcete použít syrové vejce, poté obalte v práškovém cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
11.6.12 15:48

Tyhle jsou dobré a zvládla jsem je i jako začátečnice :), s těstem se krásně pracuje :)
1/2 kg hladké mouky, 250g másla, 4 lžíce moučkového cukru, cca 25g kvasnic, 1 šlehačka, 1 celé vejce, 4 žloutky. Vypracujeme těsto a necháme vykynout ( já dělám v pekárně, nahážu tam všechno a čekám :)), potom na omoučený vál lžičkou nabírám hromádky a následně rozdělám na placičky, dám náplň dle chuti (např tvaroh s cukrem), zabalím a zabalenou stranou skládám na plech. Dávám nahoru ještě povidla(nemusí být) a posypku (hrubá mouka, máslo, cukr-jen smíchat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
22.1.15 19:02

Ahoj, obracím se na Vás s prosbou o recept. Ráda bych si na svatbu upekla koláčky, aby se dali rozmrazit. Ale moje představa o svatebních koláčcích je taková, že by měli vypadat nějak takto (viz obr.). Hodně náplně, málo těsta, v něčem máčené a pocukrované, ale nikde nemůžu najít pořádný recept :mrgreen:

Děkuji za každý tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
22.1.15 19:07

@SoonSoon mňam! :mrgreen: podle mě nejde o recept, ale o to zpracování těsta.. :think: dělá se to vždycky z kynutého, ne? tak bych dala prostě míň těsta, víc náplně, nahoře stočila, namočila ve vajíčku, dala na plech a před jídlem pocukrovat..

• Citovat
  • Upravit
274
22.1.15 19:21

@Lizzi Namočila ve vajíčku? Já právě nevím, ale někdo mi říkal, že se to máčí v mléce či co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
22.1.15 19:39
@SoonSoon píše:
@Lizzi Namočila ve vajíčku? Já právě nevím, ale někdo mi říkal, že se to máčí v mléce či co :mrgreen:

To je ruzne, maci se vsem moznem i rumu. Kazda glazra dela jine povrchy ;)

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
22.1.15 19:49
@shellmyska píše:
To je ruzne, maci se vsem moznem i rumu. Kazda glazra dela jine povrchy ;)

no právě, každý to máčí v něčem jiném :think:

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
22.1.15 19:56
@Lizzi píše:
no právě, každý to máčí v něčem jiném :think:

No vsak jo. To zalezi na chuti - jsou zakladni glazury pred pecenim - voda, vejce, maslo, mleko, voda se soli, olej
pak glazury po peceni - rum, sirupy - ovocne, bylinne, merunkova nebo citrusova marmelada s vodou, oleje apod.
a pak jsou kombinovane pred a po - voda+rum, voda+olej, mleko+marmeladova horka glazura, atd.

To zalezi na chuti a na pozadavcich jak ma konecny vysledek vypadat.

• Citovat
  • Upravit
274
22.1.15 21:12

@shellmyska A pokud má konečný výrobek vypadat tak, jako na fotce, co by jsi mi jako glauru po pečení doporučila? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
22.1.15 22:17

@SoonSoon doporucila bych bud kombinovanou - voda/mleko a po upeceni rozslehany zloutek s rumem nebo jednoduchou pred pecenim vejce s mlekem. Ja bych volila prvnikombinivanou moznost, pak bude okraj chutit jakona frgalech, to je moje preferovana chut. Ovse to, co vidim okrajem pripomina maly hlucinsky kolac, ten je potirany pred pecenim vejce rozslehanym v trose mleka.

• Citovat
  • Upravit
274
22.1.15 22:43

Děkuji, já zkusím víc variant, stejně budou zatím jenom na zkoušku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat