Tofu - vyzkoušené recepty

Tadelka
13.6.12 09:48

Tofu - vyzkoušené recepty

Používáte v kuchyni tofu a máte nějaké opravdu vyzkoušené a chutné recepty? Budu vděčná za vaše tipy. Díky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
263
13.6.12 10:08

Výborné téma! Já hodně používám seitan a tempeh, ale tofu jen občas, protože mám pocit, že ho neumím udělat dobré (pokud ho nechci smažit):( Tak se moc těším na vaše typy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
13.6.12 10:16

Tak já třeba dělám z tofu rizoto. Koupím většinou to uzené tofu, nakrájím na kostičky. Do rýže pak zamíchám to tofu, kukuřici, posypu strouhaným sýrem a ještě přidám cibulku smaženou na másle. A je to výborné, jí to i syn.
A bílé tofu jíme samotné s chlebem, přidáme trošku soli nebo mleté papriky+třeba rajče, taky nám to chutná. Na jiné recepty jsem zatím nepřišla, nám stačí to rizoto :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
13.6.12 10:20

Já jsem zkoušela podle receptu nastrouhat uzené tofu do zeleninové polévky, nebylo to špatný, ale že bych se po tom mohla utlouct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.6.12 10:38

@suwari vyzkouším to rizoto, díky za tip :palec:

• Citovat
  • Upravit
1258
13.6.12 10:46

No jéjda, já jako vegetarián jich mám odzkoušených až až :lol: Ale nejvíc mi asi chutná japonské tofu a tofu alá slepice na paprice.

http://uniquexception.blog.cz/…-cestovinami

TOFU (a la slepice) NA PAPRICE ***
Tofu natural, sladká a pálivá paprika, vegeta, máslo, sojová omáčka (Shoyu) zel. bujón, kys. smetana, hl. mouka, pepř, sůl (případně ještě nové koření, bobkový list a špetku skořice)
Tofu nakrájíme na malé kostičky, posypeme paprikou a vegetou. Rozpustíme máslo, na to dáme tofu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme dostatečně opéct. Podlijeme vodou, přidáme zel. bujón. Necháme povařit, přidáme kys. smetanu s hl. moukou. Nakonec ještě přidáme trochu soli, dostatek pálivé papriky a pepře (pikantnější chutná lépe). Pokud je omáčka příliš řídká, necháme vyvařit trochu vody nebo zahustíme instantní jíškou. Podáváme s dlouhými placatými nudlemi (Fettucine) nebo s hous. knedlíky.

Uzené tofu dělám třeba k dušené kapustě, bylinkové v trojobalu (rozkrojím na dva nebo více menších plátku), marinované jen osmahnu se zeleninou k rýži. Z tofu jde udělat fakt všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.6.12 10:49

@mersii díky moc, určitě to všechno vyzkouším vyzkouším. Vypadá to fakt chutně :palec: díky

• Citovat
  • Upravit
563
13.6.12 10:57

Ahoj, já často dělám tofu s kuskusem, je to strašně rychlé a moc dobré. Udělám kuskus, ochutím ho jen solí a kari kořením, do toho dám na kostičky nakrájené zeleninové tofu nebo tofu s řasou. Když mám moc času, trochu ho předtím ohřeju na pánvi na osmažené cibulce, ale často tam dám jen krájené z ledničky. Přidám fazole v rajčatovém nálevu nebo konzervu cizrny nebo obojí, můžeš přidat i na cibulce udělaná rajčata, cuketu nebo lilek, ale není to nutné. Je to výborné, sní to i manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.6.12 11:00

@sanyaa tak tohle taky vypadá dobře, díky moc, taky si tento recept přidávám do seznamu :palec:

• Citovat
  • Upravit
1433
13.6.12 11:03

Čočková polévka s uzeným tofu :palec: Klasika namočit čočku, uvařit, potom přidám biokoření do polévky, osolím, přidám uvařenou mořskou řasu, cibulkovou jíšku/zdravější varianta - kuzu prášek, 2stroužky česneku domácího, vypnu, hodím čerstvě natrhanou majoránku, nakonec nakrájené tofu na kostičky (lepší když trochu zchládne, když by se to tofu vařilo tak mi přijde že to pak není tak dobré) a je to mňamka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.6.12 11:05

@Barush taky super, díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
13.6.12 11:06

Teda holky, vy jste moje zlatíčka, tolik úžasných receptů. Určitě je budu postupně všechny zkoušet. Jsem ráda, že jsem založila tuhle diskuzi, už mě totiž nic nenapadalo a chtělo to změnu. Díky všem :palec:

• Citovat
  • Upravit
13
13.6.12 11:33

Já dělám podle čínské kuchařky tofu s hráškem a pórkem. Co si pamatuji z hlavy: zpěním cibulku, dám na kostičky nakrájené tofu, okořením mletým kmínem, solí, pepřem a chvíli smažím. Já na to rozdrobím půlku kostky zeleninového bujónu. Potom přisypu asi půl sáčku mrazeného hrášku (nejraději máme Bonduell), podliju šálkem vývaru, sojovou omáčkou, přidám na kolečka nakrájený pórek, podusím, zahustím máčeným škrobem (ve studené vodě namočený Solamyl). Podávám s rýží.
Tuhle jsem našla recept na plněné bramborové knedlíky se zelím. Náplň byla ze sojového granulátu (uvařeného) a nastrouhaného uzeného tofu. Bylo to výborné. Náplň zbyla, tak jsem přidala povařenou kapustu a normálním způsobem z toho udělala kapustové karbanátky. Mí vegetariáni si na všem pochutnali 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
18.6.12 15:29

Ahoj holky, nemáte některá nápad, jak zpracovat chutně červenou čočku a uzené tofu? díky moc :)

• Citovat
  • Upravit
213
14.9.12 15:30

Já tofu také jím, ale smažím je. Nakrájím na kostičky, usmažím aby získali žlutou kůrku a namáčím s různými omáčkami (rybí se stroužky česneku nebo rajčatová) ;) Ale asi není dobrý nápad pro příznivce zdravé stravy nebo diety :D Já jím tofu, že mi chutná a ne kvůli zmíněným důvodům :palec: Nebo předsmažené pak do polévky nebo do omáček s masem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí