Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky prosím nevíte jak to je když… Mi RD konci prosincem (poslední peníze přijdou v lednu) ale na MD můžu nastoupit až 21.1.? Co je v té době od 1.1. do 20.1.? Musím „nastoupit do práce“ nebo..? Dnes mi došlo že tam mám vlastně pauzu 🙈 děkuju
Res to rychle, pozadej zamestnavatele o neplacene volno. Nemusi ti ho dat, ale vzhledem k tomu, ze zas brzy vyficis, by na to mel pristoupit.
@yareah píše:
Holky prosím nevíte jak to je když… Mi RD konci prosincem (poslední peníze přijdou v lednu) ale na MD můžu nastoupit až 21.1.? Co je v té době od 1.1. do 20.1.? Musím „nastoupit do práce“ nebo..? Dnes mi došlo že tam mám vlastně pauzu 🙈 děkuju
Kolikateho prosince ti konci RD? Az 31. nebo drive?
Neplacené volno. Nebo neschopenku, když bude lékař ochotný. Tohle uz bys měla mít poresene, v práci s tebou asi nepočítají?? jestli vědí o tvem tehotenstvi
A nepletes si jeste pobíraní rodičovského prispevku a rodicovskou dovolenou? Zadala jsi o rd do nejakeho data?
V praci o těhotenství vědí, nepočítají se mnou. Vůbec nevím do kdy mám RD. Byla jsem akorát na OSSZ že chci navýšit rodičak na takovou a takovou částku
paní mi řekla že dostanu naposledy v lednu peníze za leden a víc nic a mě nenapadlo že tam je taková proluka. Takže asi nejlíp zajít na OSSZ nejdřív a zeptat se přímo jich že?
@yareah jak nevíš, do kdy mas RD? Snad jsi o ni zadala, ne?
@yareah píše:
V praci o těhotenství vědí, nepočítají se mnou. Vůbec nevím do kdy mám RD. Byla jsem akorát na OSSZ že chci navýšit rodičak na takovou a takovou částkupaní mi řekla že dostanu naposledy v lednu peníze za leden a víc nic a mě nenapadlo že tam je taková proluka. Takže asi nejlíp zajít na OSSZ nejdřív a zeptat se přímo jich že?
Rodicovsky prispevek máš id úřadu práce. Peněžitou pomoc budes mít od ossz, ale pro tebe jé důležité dokdy sis požádala v zaměstnání o volno - rodičovského dovolenou, často bývá do 3 let věku dítěte, ale i jinak. Zavolej si do práce, zeptej se dokdy máš rd a pripadne se domluvte (neplacené volno treba)
Ještě polopatičtěji - zažádat o zvýšení rodičáku sis asi byla, když jsi podruhé otěhotněla, že? tato žádost nesouvisí s rodičovskou dovolenou - tu sis pravděpodobně podepsala na určitou dobu se zaměstnavatelem již někdy dříve. Je velice nepravděpodobné, že by tato doba byla stejná, jako doba, kdy ti skončí vyplácení rodičáku. Zvláště, když jsi žádala o zvýšení.
Hlavně zjisti, dokdy jsi o rodičovskou dovolenou požádala. Dopředu se nestraš, a brnkni jí ![]()
har.
@yareah píše:
Tak jinak. Jak je stare dite, se kterym jsi na RD?
@cecetka píše:
Tak jinak. Jak je stare dite, se kterym jsi na RD?
Respektive přesně kdy se narodilo ![]()
@yareah píše:
V praci o těhotenství vědí, nepočítají se mnou. Vůbec nevím do kdy mám RD. Byla jsem akorát na OSSZ že chci navýšit rodičak na takovou a takovou částkupaní mi řekla že dostanu naposledy v lednu peníze za leden a víc nic a mě nenapadlo že tam je taková proluka. Takže asi nejlíp zajít na OSSZ nejdřív a zeptat se přímo jich že?
RD ti konci v den 3. narozenin ditete
@Livlin Tak nejak. Nam pocit, ze @yareah ma dobry chaos mezi rodicovskou dovolenou, rodicovskym prispevkem, materskou dovolenou a penezitou pomoci v materstvi ![]()
@cecetka píše:
@Livlin Tak nejak. Nam pocit, ze @yareah ma dobry chaos mezi rodicovskou dovolenou, rodicovskym prispevkem, materskou dovolenou a penezitou pomoci v materstvi
Je to pořád dokola.