Mezi rodičovskou a mateřskou mám 3 týdny - co s tím?

2089
26.12.20 18:13

Mezi RD a MD 3 týdny. Co teď?

Holky prosím nevíte jak to je když… Mi RD konci prosincem (poslední peníze přijdou v lednu) ale na MD můžu nastoupit až 21.1.? Co je v té době od 1.1. do 20.1.? Musím „nastoupit do práce“ nebo..? Dnes mi došlo že tam mám vlastně pauzu 🙈 děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
26.12.20 18:18

Res to rychle, pozadej zamestnavatele o neplacene volno. Nemusi ti ho dat, ale vzhledem k tomu, ze zas brzy vyficis, by na to mel pristoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
26.12.20 18:48
@yareah píše:
Holky prosím nevíte jak to je když… Mi RD konci prosincem (poslední peníze přijdou v lednu) ale na MD můžu nastoupit až 21.1.? Co je v té době od 1.1. do 20.1.? Musím „nastoupit do práce“ nebo..? Dnes mi došlo že tam mám vlastně pauzu 🙈 děkuju

Kolikateho prosince ti konci RD? Az 31. nebo drive?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
26.12.20 18:56

Neplacené volno. Nebo neschopenku, když bude lékař ochotný. Tohle uz bys měla mít poresene, v práci s tebou asi nepočítají?? jestli vědí o tvem tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
26.12.20 18:57

A nepletes si jeste pobíraní rodičovského prispevku a rodicovskou dovolenou? Zadala jsi o rd do nejakeho data?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
26.12.20 19:06

V praci o těhotenství vědí, nepočítají se mnou. Vůbec nevím do kdy mám RD. Byla jsem akorát na OSSZ že chci navýšit rodičak na takovou a takovou částku :think: paní mi řekla že dostanu naposledy v lednu peníze za leden a víc nic a mě nenapadlo že tam je taková proluka. Takže asi nejlíp zajít na OSSZ nejdřív a zeptat se přímo jich že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
26.12.20 19:09

@yareah jak nevíš, do kdy mas RD? Snad jsi o ni zadala, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
26.12.20 19:14

Zeptej se spíš zaměstnavatele. Abys neměla áčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
26.12.20 19:16
@yareah píše:
V praci o těhotenství vědí, nepočítají se mnou. Vůbec nevím do kdy mám RD. Byla jsem akorát na OSSZ že chci navýšit rodičak na takovou a takovou částku :think: paní mi řekla že dostanu naposledy v lednu peníze za leden a víc nic a mě nenapadlo že tam je taková proluka. Takže asi nejlíp zajít na OSSZ nejdřív a zeptat se přímo jich že?

Rodicovsky prispevek máš id úřadu práce. Peněžitou pomoc budes mít od ossz, ale pro tebe jé důležité dokdy sis požádala v zaměstnání o volno - rodičovského dovolenou, často bývá do 3 let věku dítěte, ale i jinak. Zavolej si do práce, zeptej se dokdy máš rd a pripadne se domluvte (neplacené volno treba)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
26.12.20 19:27

Ještě polopatičtěji - zažádat o zvýšení rodičáku sis asi byla, když jsi podruhé otěhotněla, že? tato žádost nesouvisí s rodičovskou dovolenou - tu sis pravděpodobně podepsala na určitou dobu se zaměstnavatelem již někdy dříve. Je velice nepravděpodobné, že by tato doba byla stejná, jako doba, kdy ti skončí vyplácení rodičáku. Zvláště, když jsi žádala o zvýšení.
Hlavně zjisti, dokdy jsi o rodičovskou dovolenou požádala. Dopředu se nestraš, a brnkni jí :)

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
26.12.20 19:37
@yareah píše:
Holky prosím nevíte jak to je když… Mi RD konci prosincem (poslední peníze přijdou v lednu) ale na MD můžu nastoupit až 21.1.? Co je v té době od 1.1. do 20.1.? Musím „nastoupit do práce“ nebo..? Dnes mi došlo že tam mám vlastně pauzu 🙈 děkuju

Tak jinak. Jak je stare dite, se kterym jsi na RD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
26.12.20 19:50
@cecetka píše:
Tak jinak. Jak je stare dite, se kterym jsi na RD?

Respektive přesně kdy se narodilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.12.20 19:56
@yareah píše:
V praci o těhotenství vědí, nepočítají se mnou. Vůbec nevím do kdy mám RD. Byla jsem akorát na OSSZ že chci navýšit rodičak na takovou a takovou částku :think: paní mi řekla že dostanu naposledy v lednu peníze za leden a víc nic a mě nenapadlo že tam je taková proluka. Takže asi nejlíp zajít na OSSZ nejdřív a zeptat se přímo jich že?

RD ti konci v den 3. narozenin ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
26.12.20 19:56

@Livlin Tak nejak. Nam pocit, ze @yareah ma dobry chaos mezi rodicovskou dovolenou, rodicovskym prispevkem, materskou dovolenou a penezitou pomoci v materstvi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
26.12.20 20:14
@cecetka píše:
@Livlin Tak nejak. Nam pocit, ze @yareah ma dobry chaos mezi rodicovskou dovolenou, rodicovskym prispevkem, materskou dovolenou a penezitou pomoci v materstvi :nevim:

Je to pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital