MF Dnes - test teploměrů

2616
1.12.10 23:18

MF Dnes - test teploměrů

Tohle jsem dnes našla. Čas od času se tu objevují dotazy na zkušenosti s teploměry, tak dávám odkaz na tenhle test. Celkem zajímavé výsledky… O těch papírových jednorázových teploměrech jsem například vůbec netušila a i kdyby, měla bych si je strach koupit, aby vůbec fungovaly… Takže mě to rozhodně poučilo. :palec:

http://ekonomika.idnes.cz/…z-/test.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xxZuzana
2.12.10 00:10

super, moc díky :palec:
mám doma jeden kousek, který je zralý na vyhození do koše, zrovna o víkendu jsem přemýšlela nad novým.

• Citovat
  • Upravit
50725
2.12.10 00:19

Tak ty papírové jsem neznala, to zkusíme…

Ale zajímavé je, že zrovna jejich vítězi testu Thermovalu nevěřím ani dobrý den, podle něho jsme všichni mrtví :cert: :lol: V podpaží neměří vůbec, nikomu z celé rodiny, ještě se s ním dá naměřit v puse, v zadku se mi ze začátku zdálo, že měří dobře, teď se mi zdá, že ukazuje nějakou nízkou teplotu :think: Mám spadeno na ThermoFlash, používají ho u nás v nemocnici a jsou spokojení, ale zatím jsem neměla zbytečné dva litry :roll: Škoda, že ho netestovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
2.12.10 00:26

Máme teda vítěze testu,stejný jako Angu a zkušenosti stejné jako Angu :-x Zlatý rtuťový teploměr :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
2.12.10 01:18

Tak, ja mam ten teplomer taky a v porovnani s rtutovym meri o pul stupne min,takze kdyz merim teplotu holkam v zadku,tak neodecitam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
2.12.10 06:10

Tak já mám taky thernoval a taky mu moc nevěřím!! Relativně pokud měřím 2 x za sebou tak se to celkem shoduje +- 0,3 (což je taky docela dost), ale mám pocit, že proti skutečné teplotě ja tak -1 stupen. Běžně mi u všech měří 35,1 tak, že při 36 už vím, že se něco děje. Tak fakt nevím. Mám i ten thermofocus, a tam jsou ty odchylky ještě větší!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
2.12.10 06:54

Taky máme ten thermoval a nepřijde mi, že by měřil nijak špatně :nevim: Měřím malého v podpaží nebo v zadečku a neměla jsem s ním problém.
Taky mám zálusk na nějaký čelový, kde bych mohla měřit teplotu, když spí, ale jak píše Angu, zatím zbytečné peníze se na to nenašly :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1186
2.12.10 08:31

taky máme thermoval, vítěz testu a bezesporu měří úplně špatně tak nevím jak je to možný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
2.12.10 09:17

Tak z práce mám zkušenost s různými digitálními, jsou vcelku přesné, ale málokdo ví, že se musí po určitých měřeních kalibrovat nebo po 2 letech koupit nový.
Rtuťové byly super, ale došly.
Skleněné bezrtuťové(říká se jim lihové) měří taky dobře, ale po sklepání 5 teploměru máte pocit, že vám upadne ruka.
Thermofocus je dobrý, ale má se používat spíše jako preventivní měření (například pokud děti spí), nastřeluje se červený paprsek na čelíčko a až se spojí 2 body pak se má odečíst teplota. Pokud je čelo orosené při teplotě používat se nemá. Také nejde použít pokud v zimě větráte například u laryngitýd.
Geratherm taky slouží spíše jako orientační měření.
Papírkové teploměry určitě ne, ale nemám zkušenost s těmi testovanými. Ukazovaly vždy 37,5 -38,5, takže si vybrte jestli dáte nebo nedáte antipyretika.
dudlíkový bych taky nedoporučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
2.12.10 09:23

Taky máme Thermoval Rapid a když měřím 2× po sobě tak pokaždé naměří úplně jinou hodnotu :-? Máme ho nový.

• Citovat
  • Upravit
14535
2.12.10 09:27

Thermoval přímo neznám, ale v návodu vždy píší rozmezí ve kterém se měření může lišit. To znamená, že jednouvmůžete naměřit 37,6 a minutu po té 37,9°C, ale víc by to opravdu nemělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
2.12.10 10:52

Mám OMRON a jsem naprosto spokojená!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
2.12.10 13:06
Mufina píše:
Taky máme Thermoval Rapid a když měřím 2× po sobě tak pokaždé naměří úplně jinou hodnotu :-? Máme ho nový.

To bude podle me tim, ze pokazde strcis teplomer jinak hluboko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
21.12.10 20:41
verenika píše:
Máme teda vítěze testu,stejný jako Angu a zkušenosti stejné jako Angu :-x Zlatý rtuťový teploměr :roll: :wink:

Mám to úplně stejně, nesnáším ho, já chci rtuťovej teploměr :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jasmínečka
24.10.11 20:31

teplomer

Chtěla bych se zeptat jestli ušní teploměr,který ukazuje naměřenou teplotu 32°C měří správně

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max