MF Dnes - test teploměrů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
MF Dnes - test teploměrů
Tohle jsem dnes našla. Čas od času se tu objevují dotazy na zkušenosti s teploměry, tak dávám odkaz na tenhle test. Celkem zajímavé výsledky… O těch papírových jednorázových teploměrech jsem například vůbec netušila a i kdyby, měla bych si je strach koupit, aby vůbec fungovaly… Takže mě to rozhodně poučilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
super, moc díky ![]()
mám doma jeden kousek, který je zralý na vyhození do koše, zrovna o víkendu jsem přemýšlela nad novým.
- Citovat
- Upravit
Tak ty papírové jsem neznala, to zkusíme…
Ale zajímavé je, že zrovna jejich vítězi testu Thermovalu nevěřím ani dobrý den, podle něho jsme všichni mrtví
V podpaží neměří vůbec, nikomu z celé rodiny, ještě se s ním dá naměřit v puse, v zadku se mi ze začátku zdálo, že měří dobře, teď se mi zdá, že ukazuje nějakou nízkou teplotu
Mám spadeno na ThermoFlash, používají ho u nás v nemocnici a jsou spokojení, ale zatím jsem neměla zbytečné dva litry
Škoda, že ho netestovali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme teda vítěze testu,stejný jako Angu a zkušenosti stejné jako Angu
Zlatý rtuťový teploměr
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak, ja mam ten teplomer taky a v porovnani s rtutovym meri o pul stupne min,takze kdyz merim teplotu holkam v zadku,tak neodecitam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám taky thernoval a taky mu moc nevěřím!! Relativně pokud měřím 2 x za sebou tak se to celkem shoduje +- 0,3 (což je taky docela dost), ale mám pocit, že proti skutečné teplotě ja tak -1 stupen. Běžně mi u všech měří 35,1 tak, že při 36 už vím, že se něco děje. Tak fakt nevím. Mám i ten thermofocus, a tam jsou ty odchylky ještě větší!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme ten thermoval a nepřijde mi, že by měřil nijak špatně
Měřím malého v podpaží nebo v zadečku a neměla jsem s ním problém.
Taky mám zálusk na nějaký čelový, kde bych mohla měřit teplotu, když spí, ale jak píše Angu, zatím zbytečné peníze se na to nenašly ![]()
- Citovat
- Upravit
taky máme thermoval, vítěz testu a bezesporu měří úplně špatně tak nevím jak je to možný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak z práce mám zkušenost s různými digitálními, jsou vcelku přesné, ale málokdo ví, že se musí po určitých měřeních kalibrovat nebo po 2 letech koupit nový.
Rtuťové byly super, ale došly.
Skleněné bezrtuťové(říká se jim lihové) měří taky dobře, ale po sklepání 5 teploměru máte pocit, že vám upadne ruka.
Thermofocus je dobrý, ale má se používat spíše jako preventivní měření (například pokud děti spí), nastřeluje se červený paprsek na čelíčko a až se spojí 2 body pak se má odečíst teplota. Pokud je čelo orosené při teplotě používat se nemá. Také nejde použít pokud v zimě větráte například u laryngitýd.
Geratherm taky slouží spíše jako orientační měření.
Papírkové teploměry určitě ne, ale nemám zkušenost s těmi testovanými. Ukazovaly vždy 37,5 -38,5, takže si vybrte jestli dáte nebo nedáte antipyretika.
A dudlíkový bych taky nedoporučila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme Thermoval Rapid a když měřím 2× po sobě tak pokaždé naměří úplně jinou hodnotu
Máme ho nový.
- Citovat
- Upravit
Thermoval přímo neznám, ale v návodu vždy píší rozmezí ve kterém se měření může lišit. To znamená, že jednouvmůžete naměřit 37,6 a minutu po té 37,9°C, ale víc by to opravdu nemělo být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mufina píše:
Taky máme Thermoval Rapid a když měřím 2× po sobě tak pokaždé naměří úplně jinou hodnotuMáme ho nový.
To bude podle me tim, ze pokazde strcis teplomer jinak hluboko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:
Máme teda vítěze testu,stejný jako Angu a zkušenosti stejné jako AnguZlatý rtuťový teploměr
![]()
Mám to úplně stejně, nesnáším ho, já chci rtuťovej teploměr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teplomer
Chtěla bych se zeptat jestli ušní teploměr,který ukazuje naměřenou teplotu 32°C měří správně
- Citovat
- Upravit