Zápach z myčky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zkus kouknout do filtru a nebo jí prožeň solí na myčky s trochou octu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně pomohlo, když jsem ke každýmu mytí začala dávat trošku krystalické sody. Neusazuje se tam tolik neřádů a sajrajtů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neutíká ti někde odpadní voda? Já jsem myčku měla furt na tom samém místě, nehýbáno a asi jak se při vypouštění ta hadice trochu pohne proudem vody, tak se nějak nalepila zezadu na roh skříňky a ten roh ji proděravěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě takhle zapáchala myčka v létě, teď už to není tak strašné, ale i tak to byl šílený boj. Pohlcovače vůbec nepomáhaly, tak jsem ráda, že to s teplem odešlo, v létě zase budeme bojovat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dagmi píše:
Zkus kouknout do filtru a nebo jí prožeň solí na myčky s trochou octu.
a tu sůl mám dát do fochu kam se dává tableta?Nebo jí mám nasypat do toho zásobníku na sůl?
Normálně sůl nedávám,protože u tablet píšou,že je to vše v jednom
nedělám chybu?
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
llena píše:
mě takhle zapáchala myčka v létě, teď už to není tak strašné, ale i tak to byl šílený boj. Pohlcovače vůbec nepomáhaly, tak jsem ráda, že to s teplem odešlo, v létě zase budeme bojovat…
Je fakt že sem ted začala víc topit(dítě chodí polonahý,aby mohlo na nočník)že by to bylo tím teplem? ![]()
zakl.
- Citovat
- Upravit
zakladatelko mě bylo doporučeno sůl dávat stejně, že ta myčka je inteligentní a dobere si kolik potřebuje i přes tu tabletu ale je fakt že my máme fakt tvrdou vodu. Vyčisti filtr, vyber bordel a zkusila bych to prohnat s octem, mě to pomáhá na pračku, kterou mi babička neustále zavírá a ona pak fakt „nevoní“ ![]()
a stydět se nemáš za co, to se stane víc lidem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi hloupý dotaz, ale zkoušela jsi tento Somat ?
My máme myčku asi 50 cm od celkem velkého topení v malé kuchyni a nikdy mi nesmrdí
takže si myslím, že to teplem nebude!
- Citovat
- Upravit
zkudila jsi čistič myčky ? má se dávat 1× za 3 měsíce a když to dodržuješ myčka by smrdět neměla a taky čistit filtr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko,
sůl do myčky určitě dávej i když používáš tablety. Před nějakou dobou mi to vysvětloval pán ze servisu. Prý se ta sůl z tablety nedostane do těch trubek a vedení, kde by měla být.
Zápach by mohl být buď ze zanešeného filtru. Já mám dva, musím čistit oba. Tak myčku prostuduj.
Nebo bys mohla mít nějakou závadu na odpadu, třeba prasklá trubka. Zkus to omrknout.
Myčku nechávej pootevřenou, já ji zavírám jen na mytí, jinak je pootevřená pořád. Jednou jsem ji nechala zavřenou asi tři dny, když jsme jeli na chatu a po návratu smrděla příšerně.
Pokud není chyba v potrubí ani ve filtrech, tak zkus myčku nechat projet na nejdelší program a místo prášku nebo tablety tam dej ocet. Klidně nalej i do myčky.
A je dobré jednou za čas nechat myčku projet čističem. Mělo by stačit tak jednou za čtvrt roku ![]()
Také záleží na tom, jaké používáš prostředky. Já používám všechno od Calgonitu. Jednou jsem koupila somat a byla jsem dost zklamaná. Ale je fakt, že některé myčky hold mají s levnějšími produkty problémy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus somat s octem.
http://www.somat.cz/index.php?…
Mně zase bylo cítit nádobí a s tímhle je to o hodně lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně tedy pan ze servisu taky říkal dávat sůl i leštidlo k těm x-v jednom tabletám. A je to nádobí lepší. TAky říkal, že když to domyje a otevřete ty dveře, tak na nich nemají být žádné šmouhy(na tom kovu), tak se pozná, že jsou ty všechny mycí složky sladěny. A zápach vždycky čas od času my taky víc smrdí, většinou mi stačí vymýt ty filtry, dát ten čistič, lepší mi přijde od Jaru, i když jinak vše používám Calgonit. Pak vůně. A taky bych tipovala pomalu, že by to smrdělo někde z odpadu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky ![]()
Potřebovala bych poradit.. s tím octem, jak tu radíte.. Kam ho mám nalít? Normálně do nádobky na tabletu? Já se bojím aby mi to nevyteklo až tu myčku zavřu
Hned jak to zavřu a zapnu myčka začně vypouštět asi nějaké zbytečky vody.. tak aby se mi neodčerpal i ten ocet?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě se ten ocet dává místo leštidla, z toho ti to nevyteče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Omlouvám se za anonym u tak banálního tématu,ale trochu se za to stydím.
Mám myčku Bosch a už nevím co se zápachem ,který jde do celého bytu.
Myčku zapínám většinou tak každý druhý den,podle nádobí.Mám v ní ty různé pohlcovače pachu a občas jí čistím Calgonitem.
Myčka pořád hrozně smrdí,i když zrovna domyje.
Poradíte co s tím?