Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata,
potřebovala bych radu. Dnes jsem vyslala přítele do CARu pro stimulační léky na naše první IVF. Léky jsou doma, ale nejsem si jistá tím, jak je namíchat. Máte některá zkušenost? Už jsem si píchala Pregnyl a v pohodě, ale tam byly jen dvě ampulky. Tady bych měla namíchat 3 ampulky s práškem a dvě s vodou a injekce je malá na to, aby pojmula celé množství najednou. Jak to mám udělat, aby se prášek rozpustil a bylo to namíchané stejnoměrně? Hloupá otázka, snad některá poradíte. Předem díky,
Minipupu
Natahneš ampulky s vodou a vyliješ do první lahvičky s menopurem, proklepeš, Natáhneš zase do injekce celou směs a tu naliješ do další lahvičky s menopurem, proklepeš, znovu natáhneš a tuto směs naliješ do třetí lahvičky s menopurem, proklepeš, natáhneš a aplikuješ - do injekce se to vejde neboj
Prostě druhou a třetí ampulku s menopurem už ředíš namíchanou směsí takže jen „zvyšuješ koncentraci léku“.. Také jsem měla 3 menopury a 2vody ![]()
@minipupu píše:
Ahoj děvčata,potřebovala bych radu. Dnes jsem vyslala přítele do CARu pro stimulační léky na naše první IVF. Léky jsou doma, ale nejsem si jistá tím, jak je namíchat. Máte některá zkušenost? Už jsem si píchala Pregnyl a v pohodě, ale tam byly jen dvě ampulky. Tady bych měla namíchat 3 ampulky s práškem a dvě s vodou a injekce je malá na to, aby pojmula celé množství najednou. Jak to mám udělat, aby se prášek rozpustil a bylo to namíchané stejnoměrně? Hloupá otázka, snad některá poradíte. Předem díky,
Minipupu
ahoj, mě sestry v nemocnici řekly, že i na 3 ampulky prášku bohatě stačí jedna s vodou, takže pokud máš menší stříkačku, dej jen jednu ampulku s vodou.. je to pouze rozpouštědlo, není v tom žádná účinná látka, takže se nemusíš bát
přeji úspěšnou stimulaci ![]()
Děkuju moc za rady, už asi vím, jak na to. Jde o poprvé, brzy budu mazák
. Dík
@minipupu píše:
Děkuju moc za rady, už asi vím, jak na to. Jde o poprvé, brzy budu mazák. Dík
to budeš
taky jsem měla nejdřív hrůzu a pak to bylo úplně v pohodě ![]()
Mě se první noc před aplikací první injekce zdálo, že mám jednu jedinou jehlu a to ještě ohlou do pravého úhlu a snažím se jí nějak do toho břicha nacpat
No ale dobře to dopadlo a nakonec mě ta příprava injekcí hrozně bavila ![]()
@Almira-Alm píše:
Mě se první noc před aplikací první injekce zdálo, že mám jednu jedinou jehlu a to ještě ohlou do pravého úhlu a snažím se jí nějak do toho břicha nacpat![]()
No ale dobře to dopadlo a nakonec mě ta příprava injekcí hrozně bavila
:-d tak to je docela síla
to se mi naštěstí nic takovýho nezdálo, ale je pravda, že mám úplně šílený sny od OPU
teď jsem 4 dny po ET a modlím se, aby to všechno dobře dopadlo ![]()
@Almira-Alm píše:
Mě se první noc před aplikací první injekce zdálo, že mám jednu jedinou jehlu a to ještě ohlou do pravého úhlu a snažím se jí nějak do toho břicha nacpat![]()
No ale dobře to dopadlo a nakonec mě ta příprava injekcí hrozně bavila
@sylviasek ahoj, chci se zeptat pokud muzu, co se stalo, ze miminka nevydrzela? Ted planujes KET?
@Vrk píše:
@sylviasek ahoj, chci se zeptat pokud muzu, co se stalo, ze miminka nevydrzela? Ted planujes KET?
Ahoj, bohužel netuším, co se stalo
doktoři řekli, že to je dost častý jev
KET neplánujeme, protože jsme neměli zmrazený embrijka, takže půjdeme do dalšího pokusu, kde bychom měli mít vyšší dávky léků, aby bylo víc vajíček a uvidíme…
@sylviasek tak drzim moc pesti!!! Ja ted zrovna stimuluju na ivf, pristi tyden by meli byt OPU. Tak jsem zvedava…
@Vrk píše:
@sylviasek tak drzim moc pesti!!! Ja ted zrovna stimuluju na ivf, pristi tyden by meli byt OPU. Tak jsem zvedava…
držím pěsti, ať to všechno dopadne dobře… ![]()