Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Je tu někdo, kdo pravidelně míčkuje a má s tím dobrou zkušenost?
V lázních nás naučili techniku, a doporučili míčkovat nejlépe denně. Že se tím dá snížit četnost nemocí. Neumím si představit míčkovat obě holky každý den preventivně.. Ale pokud by jim to opravdu pomohlo, aby neměly zase od podzimu do jara kašel a mezitím ještě párkrát rýmu, tak to zkusíme co nejčastěji.
Taky mě to učili v lázních, jenže moje děti u toho nevydrží. To samé masáže, desne hysteraky. A u nespolupracujiciho dítěte to jaksi moc nemá efekt, když nevydrží v klidu, nedá se to dělat ![]()
@mavejka míčkovala jsem se synkem, líbilo se mu to, ale pak začal zlobit, že chce on míčkovat mě, takže jsme toho nechali a proti onemocněním bojujeme jinak
ale se spolupracujícím človíčkem je to moc dobré a příjemné
@andelka83 my míčkujeme u pohádky, tu chvilku co to trvá, to usedí u pohádky
Taky bych to chtěla zkusit zavést - při pohádce. Akorát mám střídavé služby v práci, tak to nepůjde úplně pravidelně. Ale aspoň dokud je to pro ně vzpomínka na lázně, tak bych to chtěla udržet.. Uvidíme, jestli to pomůže, při rýmě, která se mladší po návratu rozjela, to pomáhá, spolu s proléváním nosíčku.
@bublinek píše:
@andelka83 my míčkujeme u pohádky, tu chvilku co to trvá, to usedí u pohádky
Je nepomáhá ani zabavit, prostě jim to vadí. Odmítají si i sundat tričko. Zkoušela jsem to několikrát a neměla na to nervy.
Já míčkovala jen loni když měla malá náběh na zápal plic, naprosto úžasně jí to pomohlo, vůbec jsem netušila že to lze i jako prevence
Starší mi teď začal kaslat, od léčebny už je to delší doba, třeba zmoudrel, tak to zkusim zas. Vysvětlit, motivovat.. Ale je tvrdohlavý, když se mu něco nelíbí, nenasilne se to nedá.
Nám říkala cvičitelka v lázních, že prý maminky, které se tam vracely, a doma míčkovaly, si to moc pochvalují. Jak se snížila nemocnost dětí a tak. Ale mě to přijde taky spíš jako pomoc při akutním problému, uvolnění svalů, následně hlenů.. i když je možné, že někdy je nemoc u dítěte podvědomou reakcí na nedostatek pozornosti ze strany rodičů, a takovýto kontakt by mu prospěl i jinak, než jen jako masáž. Tak kdo ví, jestli to může pomáhat i jako prevence..
@andelka83 Můžete zkusit jako hru, ale ono kdy se to dělá pořádně, tak to tlačí, a kdy se sekne, tak to opravdu smysl nemá, zaťatý sval se neuvolní.
@andelka83 teď mi došlo, u nás existují kurzy děti rodičům a je to pro starší děti které se učí masírovat rodiče, tak co to zkusit touhle formou?? Já tebe, ty mě
@mavejka píše:
@andelka83 Můžete zkusit jako hru, ale ono kdy se to dělá pořádně, tak to tlačí, a kdy se sekne, tak to opravdu smysl nemá, zaťatý sval se neuvolní.
No právě, když se kroutí tak je to na nic.
Ale zkusim navzájem, třeba si dá říct. Je teď trochu kontaktnejsi než byl tehdy, už je to trictvrte roku.
@andelka83 píše:
No právě, když se kroutí tak je to na nic.
Ale zkusim navzájem, třeba si dá říct. Je teď trochu kontaktnejsi než byl tehdy, už je to trictvrte roku.
Mě tahle možnost napadla taky. Ale po tom, jak mě dnes „zmasakrovala“ míčkem moje mladší..
brala to jak ji napadlo, táhla i s vlasy, mačkala přes oči, div mi je do hlavy nezatlačila, a to nemluvím o předních hrudních tazích.. ![]()