Migréna!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
211
28.6.06 21:55

Ivco,
ten cukr bude asi pekny placebo, ne? Ale ja to znam jeste jinak, na lzicku cukru si nakapat 5 kapek levanduloveho oleje, humus strasny, ale zabira jen v pocatku.
Pak taky lzicku kafe zalit do pul salku vodou a pridat citron, pokud to okamzite nevrhnes, tak se do 15 minut opravdu ulevi.

Jinak ja jsem taky brufenova, ze zacatku jsem se snazila, bud nic nebo jen Paralen a pak kdyz uz to neslo, jsem podlehla. Beru si treba jen pul tablety a kdyz nezabere, tak si vezmu druhou pulku. Obdivuju toho, kdo se vydrzi trapit a nic si nevezme, to je to nejhorsi, protoze se to pak porad vraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
28.6.06 22:31

tak tak droping. Já ibalgin nemůžu, bliju po něm, ale algifen kapky jednorázovně…no lepší než tři dny trpět a nefungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
12.3.14 16:26

Zdravim,

nikdy jsem na bolesti hlavy netrpela ale za to si to ted „uzivam“ uz 19.den

Jsem docela zoufala. Nic nezabira (momentalne se dopuju ibalginem rapid ktery zabira aspon castecne). Nejlepe zabiral indometacin ale obvodni mi ho odmita predepsat ze neni vhodny na dlouhodobe uzivani. Triptany nepomohly.
Jsem objednana na RHB (jestli to neni od patere) a na neurologii. Zel jsou vsude cekaci lhuty takze to musim do te doby proste preklepat. :zed:

Mate nekdo tip co by mohlo pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
12.3.14 16:35

@Mad Silence
Taky nesnesu triptany, takže mám od neuroložky Aulin (Nimesil) v pytlíku, který beru společně s Paralenem, prý to umocňuje účinek Nimesulidu. Ale je to na předpis, stačí obvoďák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
12.3.14 16:39

@Mad Silence mě na migrénu pomáhá silné kafe - turek dvojitá dávka do polovičního šálku. půllitr sladké štávy a ticho, klid, tma a chlad. V prvotním záchvatu taky zobám 2*400Ibalgin.
Ale teda 19 dní v kuse, to už se mi zdá nějak moc i na migrénu, ty většinou v řádu hodin až dní odeznívají :think: Skoro bych přemýšlela o telefonátu na pohotovost, jestli by ti něco neporadili, nepředepsali nebo neudělali nějaké vyšetření akutně. Protože třítýdenní neustálá bolest, to není normální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
12.3.14 16:42

Ach jo, všechno, co mě napadá, je na předpis. Jo a ještě mi kdysi pomohl Coldrex. Leda od někoho sehnat ten Nimesil, nebo Algifen, to mají starší lidé dost často doma. Ale nevím, co jsi zkoušela. Dopovat se Ibalginem ti tak akorát zničí žaludek.
Jo a kašli na objednání, máš akutní problém a nebudeš čekat 2 měsíce na vyšetření.

Příspěvek upraven 12.03.14 v 16:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
12.3.14 16:42

Mne vubec leky nezabiraji.. udelam si do velikeho hrnka odvar z trezalky.Pak zalezu nejlepe nekde do ticha a tmy a ona ta m.rcha odezni. Ale je to silene. Mam vysledovane, ze se vraci, kdyz mam nejaky narocnejsi den, nebo hodne nervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
12.3.14 16:44

Ted ctu, ze ji mas snad tri tydny.No tak to nebude jen migrena, zurcite bych vyhledala doktra.Ja bych ho tedy vyhledala uz za dva dny, protoze ta bolest je nesnesitelna.Mne odezni behem pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
12.3.14 16:51
@Mad Silence píše:
Zdravim,

nikdy jsem na bolesti hlavy netrpela ale za to si to ted „uzivam“ uz 19.den

Jsem docela zoufala. Nic nezabira (momentalne se dopuju ibalginem rapid ktery zabira aspon castecne). Nejlepe zabiral indometacin ale obvodni mi ho odmita predepsat ze neni vhodny na dlouhodobe uzivani. Triptany nepomohly.
Jsem objednana na RHB (jestli to neni od patere) a na neurologii. Zel jsou vsude cekaci lhuty takze to musim do te doby proste preklepat. :zed:

Mate nekdo tip co by mohlo pomoct?

Ahoj,

já trpím migrénou asi 12 let. spolehlivě mi zabírají pouze triptany (sumigra, sumatriptan actavis, rosemig), ale!!! přišla jsem na to, že musím vzít pouze 25mg, jinak je mi více špatně, a jen v začátku migrény - při rozjeté fázi už to nezabere…ibalgin, paralen, nehne to s tím ani trošku. Pokud není tak zle, tak ledově vychlazená coca cola, samozřejmě s cukrem, ne light. Plus lehnout a alpa na hlavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
12.3.14 17:13

@Mad Silence ja to mela ccá 3mesice v kuse.Na prasky kasli, koukala jsem ze jsi z Phy, muzu ti dat kontakt na jedóho doktora. Udelal krup krup a od te doby mam migrenu 1× za rok na kterou zabere ibac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
12.3.14 17:17

@Mad Silence jo zjistil mi, ze mam skriply nerv, takze jsem trpela zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
12.3.14 17:20

@Mad Silence
Třítýdenní migréna normální není. Koukám, že máš malé miminko, může to souviset s hormony nebo jak miminko nosíš na ruce, tak sis něco někde blokla. Rozhodně se zkus někam protlačit na vyšetření co nejdřív, práškama si akorát zničíš žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
13.3.14 06:25

Diky za rady. Vyzkousela jsem z analgetik uz pomerne dost. Nimesil mam doma (to je jedine analgetikum kterej obvykle beru tak 3× do roka pri MS), algifen jsem taky zkousela mno fakt uz nevim co vsecko. Zaludek uz zacina protestovat. Vcera cele odpoledne krece ze jsem se trochu bala si vecer vzit dalsi davku :roll:
Na pohotovosti uz jsem byla 5.den a poslali me v podstate do haje. Dr. napsal do zpravy ze me vysetril (jako trebas proklep patere atp.) pricemz to vubec neudelal. Cekala jsem tam 3hodiny a uplne zbytecne. Tak si rikam, ze do toho pristiho tydne to uz nejak preklepu :zed: (17. rhb a 21.neuro)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
13.3.14 06:48

@Mad Silence
Tak držím palce, ať vydržíš do té neurologie, ať je líp! Vím, jaké to je, to čekání, taky jsem už zoufaltvím lezla po zdi a musela na termin čekat měsíc. No ale mě pomohli. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.3.14 11:10

@robínek dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie